Film başta bilim kurgu gibi ilerliyor ancak devamında fantastik boyuta geçiyor çocuk gerçeğin peşinde koşarken hayali kahramanlara ulaşmak zorunda çünkü isteğini sadece bir kişi gerçekleştirebilir. Düşüncesi kurgusu gayet başarılı. Sadece sonlara doğru mantık hataları arttı. Meka çocuğun o uzun yolculuğunda dileği kabul edilmesine rağmen bozuk plak gibi sonuç kısmına bir türlü ulaşamama durumu sıkmadı değil, tadında bırakmak gerek.
yapay zeka bir çocuğun uzaylıların desteğiyle hafiften mutlu sonla biten hikayesi… konu çok orijinal sürükleyicilik iyi.. Bazı gereksiz kısımlar atılıp süre biraz daha kısa tutulabilirdi
kurgu ve mantık hataları olması filmin kalitesini bozmuyor. ben filmde insan robot ilişkisi veya robotlara karşı ahlaki sosyal felsefe ile ilgili bir çalışmadan ziyade insanın sevmek, inanmak, mutlu olmak konusu üzerine çalışıldığını görüyorum ve üzülüyorum. üç günlük dünyada üst sınıfın kendisi zevk sefa içinde yaşarken alt sınıfların inançlarını, hayallerini istismar ile başka çocukların böyle acılar içinde yaşayıp ölmelerine üzülüyorum.
Yapay zekâ temalı bir Spielberg filmiydi. Film insanı içine çeken bir sinematografiye sahipti. Neredeyse hiç sıkacak sahne yoktu filmde. İnsanoğlunun geleceği bakımından yapay zekâ temalı filmler ilgimi çekiyor. Bu film de onlardan biri oldu. İnsana bazı şeyleri sorgulatan bir filmdi. İleride insan ve yapay zekâ ayrımını bile yapamayacak noktaya gelebiliriz. Bu filmde açık olarak görünüyordu bu. Film şu şekildeydi; Bir ailenin çocukları ölümcül bir hastalık geçirir ve bitkisel hayattadır. Çocuğun babası bir yapay zekâ firmasında çalışıyordur. Çalıştığı firma ona çocukları iyileşene kadar insandan ayırt edilemeyen bir yapay zekâ hediye eder. Yapay zekânın adı David'dir. David özellikle anne Monica'ya büyük bir sevgi beslemiştir, Monica da David'e. Bu sevgi ailenin çocuğu olan Martin eve gelince durgunlaşır. Martin ve David'in anlaşamaması üzerine aile David'i ormanda bırakır. David bundan sonra büyük sevgi beslediği Monica'yı ve onun anlattığı mavi periyi aramaya başlar. Filmin sonunda dünyada yaşayan hiç insan kalmamıştır. Dünya'ya androidler hükmetmektedir. Onlar David'i bulur ve hafızasına bakarlar. David insanla bağ kuran hayattaki son kişidir, o yüzden androidler tarafından önemsenir. Androidler onu çok sevdiği Monica'sının yanına gönderir ve film bu şekilde biter. Androidler hiçbir duyguya sahip olmamalarına rağmen acaba neden David'in Monica'nın yanına gitmesini sağladılar? Belki de yeni üretecekleri mecha için David'den yardım alıyorlardı. Film bize ilerde insanlığı bekleyen çok farklı bir dünyayı gösteriyor. "İnsanlığı bekleyen" demek de biraz saçma geliyor sonuçta bu varlıkları yaratan da insan. Film bize bir yapay zekânın gerçek bir insana sevgi besleyebildiğini anlatıyor. Bu tarz filmler insanın kafasında bir sürü soru oluşturuyor. Bu tarz filmleri izledikten sonra gerçekten de insan, geleceğin dünyasının ne kadar farklı varlıklara ev sahibi yapacağını düşünüyor. Beğendiğim bir film oldu. Oyuncular iyi iş çıkarmışlar. Özellikle David'i canlandıran Haley Joel Osment o yaşında çok inandırıcı bir performans sergilemiş. Kurgu bakımından da başarılıydı. Filme verdiğim puan= 8,2
500 den fazla film izlemişimdir ama bu izlediğim bir başkaydı. 2 saat boyunca filmden hiç ayrılmadım kendimi öyle verdim ki film olduğunu unuttum. hayatımda izlediğim en güzel filmdi.türünün tek örneği
Çok güzel başladı ve filmin yarısından sonra saçmalamaya başladı.Kubrick’in bitiremediği projesi olduğu belli.Rahmetli bilimle bağdaşmayan doğa üstü şeyleri seviyormuş.2001:A Space Odyssey de aynı şekildeydi.Fakat bu film beni hiç sıkmadı ve ilginç bir şekilde duygulandım.
Güzel ve düşünürken beyninizi yakacak filmlerin arasına girebilir. spoiler: FİLMİN SONUNDA SANIRIM CENNETE GİDİYOR. FENA VE BOL DÜŞÜNCELİ BİR FİLM. BEYNİMİ MAHVETTİ KALBİMİ MAHVETTİĞİ GİBİ. :)
Bir robot bir insanı sevebilirse, robotlarla aramızda ne fark kalır? Film bu soru üzerine kurulu ve cevap kalmaz olarak işlenmiş.
Bilim kurguyu, distopik bir aksiyonla harmanlayıp fantastik bir deneyim sunuyor en başta. Sonra gittikçe robotlar üzerine dağınık ve ucu açıkta kalan özgün felsefesine yoğunlaşıyor(son yarım saat). Yoğunlaştıkça, filmin yavaşlaması, filmi toparlayamayacaklarının sinyalini veriyor. Sonu ile de bambaşka bir filme dönüşüyor. Günümüzün overrated, açık uçlu bilim-kurgusuna bakarsak bu film esin kaynağı olabilir. Yinede isterseniz filmi yaratıcı, karanlık atmosferi ve Yoda'lık yapan ayıcık Teddy için izleyebilirsiniz :
Düşük vermeme sebebiyet veren bazı sorular; -Kıskançlık duygusu neden sadece robot çocuğa karşı oldu. -Adam çocuga bu kadar emek verip neden okyanusa atlamasına izin verdi. -Bir saç 2000 yıl nasıl bozulmaz. -Jude Law uçmadan önce söylediği duygusal veda konuşmasını nasıl yaptı, onun duyguları yoktu.
Dram ve fantastik seven kişiler için Şiddetle önereceğim benim başyapıt filmim yapay zeka. Yani şöyle söyliyim ki üzüntülü filmlerin çoğunda ağlamam fakat bu film beni çok ağlatıp üzdü ve etkisinden birkaç gün çıkamadım. Izlemenizi öneririm....
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.