drercantekin
28 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Bilim-Kurgu meraklıları dışındakilerin de mutlaka izlemesi gereken ender güzellikte bir film. Sinemanın harika çocuğu Spielberg, yine duygularımıza öyle bir hitap ediyor ki.. Bilim-kurgu ile duygusallığı çok iyi harmanlayan, herkese tavsiye edebileceğim bir film. Çocuk artiste dikkat !
haley joel osment in döktürdüğü bir film... özellikle filmin başı çok iyiydi bende sonunun daha güzel olabileceğini düşünmüştüm ama yine de çok ii bir film
Yıllar önce sinemada izlerken hayran kaldığım arşivime katıp tekrar tekrar izlediğim müthiş filmim. Her izlediğimde gözlerim dolabiliyor. Ve bu çocuk gerçekten iii oynuyor.
Yapay Zeka,sinemanın Tanrısı unvanına sahip yönetmen Stanley Kubrick'den,Hollywood'un yaramaz-dahi çocuğu unvanına sahip akademi ödüllü yönetmen Steven Spielberg'e miras kalmış bir bilim-kurgu başyapıtı.Kubrick'in çok uzun zamandır çekmek istediği ama teknolojinin gelişmesi için bekletttiği Yapay Zeka ne yazık ki ömrünün yetmemesi üzerine bu proje en yakın arkadaşı Steven'a kaldı.Steven senaryoyu da kendisi yazarak yönetmen koltuğuna oturdu.Daha önceleri;Jaws,Üçüncü Türle Yakın İlişkiler,E.T,Jurassic Park,Kayıp Dünya:Jurassic Park 2,Schindler'in Listesi,Er Ryan'ı Kurtarmak gibi birbirinden başarılı filmlere imza atan Steven Spielberg bu filmiyle de filmografisine başarılı bir yapım daha eklemiş oldu.Kesin olarak zamanın belli olmadığı uzak bir gelecekte geçen film teknolojinin akıl almaz bir hızla geliştiği ve insansı robatların kol gezdiği bir dönemi anlatıyor.Altıncı His'le hafızamızlara kazınan küçük yıldız Haley Joel Osmant Spielberg'ün ellerinde de filmi akıp götüren harika oyunculuğuyla dikkat çekiyor.Filmin ikinci yarısından sonra karşılaştığımız Jude Law'da muhteşem performansıyla takdiri hak ediyor doğrusu.Kısacası;Yapay Zeka başarılı özel efektleri,çok iyi yazılmış senaryosu ve Spielberg'ün her yaştan izleyeciğe hitap eden duygusal ve masalsı anlatımıyla ağır temposu ve uzun süresine rağmen bizleri tam anlamıyla büyülüyen bir film kesinlikle.Brian Aldiss ve Ian Watson'ın kısa öykülerinden sinemaya uyarlanmış bu başyapıtı kaçrmamanızı öneririm.Spielberg'ün gelecek tasviri bir hayli ilginç çünkü.
Bilimkurgu türünü pek sevmeme rağmen film hoşuma gitti.İşin içine sevgi özellikle de anne sevgisi girince iş başka tabii...Osment’in performansı da gerçekten üst düzeydeydi.Film Osment’in üzerine kurulmuştu ve Osment bence bu yükün altından kalkmayı başarmış.