Filmin reklamı yapılsa aslında iyi iş yapabilecek düzeyde. öncelikle yönetmeniyle ilgimi çekti film. Büyük isim Parker. Sonra Kevin S. ve Kate W. İlk isim her zaman ki oyunculuğu, gayet iyi. İkinci isim Titanik’ten sonra pek birşey yapamadığını düşünüyorum(bu seneki Oskarlara kadar) ama bu filmde cidden iyi. Laura L. de yandan yandan baya etkili, kendini gösteriyor.Filme bakarsak öncelikle yönetmenden önüne senaryo geçiyor gibi. gizemlerini koruyor son dakikaya kadar. öğreneceğimizi umduğumuzdan daha çok şey ortaya koyarak şaşırtıyor izleyiciyi. bu da haliyle çok hoş bir durum.filme karşı biraz ön yargılıydım. Ağır tempolu bir film olduğunu düşünüyordum ama hiç de öyle olmadığını baştan sona sürükleyici bir kurguyla, zaman sorunu yaratmıyor. Gayet hareketli ve seyir zevki veren bir cinayet filmi diyebiliriz.(7)
Çok düşündürücü, insanların inandıkları uğruna nasıl fedakarlıklar yaptığını anlatan bir film. Çok etkilendim, Kevin Space çok başarı bir oyuncu gerçekten, duyguları çok güzel anlatıp yaşattırıyor. İzlemeye doyulmayan filmlerden bence..
şuanda saat sabahın beşi pc nin başına geçip yorum yazmadan uyumak istemedim film yarım saat önce bitti ve ben yani kendime gelebildim inanılmaz bir senaryo ve oyunculuk öyle bir insan düşünün ki diğer insanların daha doğrusu mahkumların ölümle cezalandırılmasını engellemek için bütün hayatını karısını çocuklarını.... onlar için feda ediyor 10 numara izleyin hatta izlerken sigaranızı yanınıza fazla alın...
Çok fazla bilinmeyen ama şaşırtıcı derecede etkileyici,özellikle sonuyla insanı çarpan bir film. İnançlı, kararlı, fedakar insanların neler yapabileceğini çok çarpıcı bir biçimde ortaya koyan ve idam cezasının neden insanlığa yakışmayan bir ceza olduğunu kafanıza kazıyan bir film.
Bir düşünce uğruna nelerin göze alınabileceğini iç parçalayıncasına gözler önüne seren bir film.kate winslet ve kevin spaceyin göz dolduran muhteşem oyunculukları filmden gözünüzü ayrımanızı engelliyor.film gerçek bir yaşam hikayesinden alınmış ve bu nedenle david gale diye bir adamın ve yaşadıklarının gerçek olduğunu düşündükçe insanın tüyleri diken diken oluyor.şaşırtıcı bir sona sahip, kate winslet filmin sonunda gerçekleri öğrenirken sizin de yüz ifadeniz onunkinden pek farklı olmuyor.
çok etkileyici müthiş bir film.özellikle finali tokat gibi iniyor.davası uğruna ölümü bile göze alan bir adam.süper bir senaryo.tek eksisi bazı yerlerde durağan bir hale gelmesi.kevin spacey ve kate winslet harikaydı.dramı içinizde hissetmek ve çok anlamlı bir film izlemek istiyorsanız mutlaka izleyin.bu filmi daha önce hiç duymamıştım biraz arka planda kalmış sanırım ama çok önemli bir başyapıt.. 9/10
En sevdiğim filmlerden biridir bu film. Zaten izleyip de beğenmeyenin çıkacağını hiç zannetmiyorum. Senaryo gerçekten çok dahice, filmin sonunu defalarca izlediğim halde şoktan çıkamamıştım. Kevin Spacey ve Kate Winslet’a olan hayranlığım bu filmle tavan yaptı. 10/10
Filmi soluksuz izledim o kadar sürükleyici bir sekılde anlatılmıs kı.Ve vermek ıstedığı mesajı da gayet etkılı bır bıcımde vermıs.Kevin Spacey hayranları da asla hayal kırıklığını uğramıycak her zamankı gibi çok ii.
böylesine kaliteli yapımların ülkemizde olması en son gereken yerde olması çok üzücü.the life of david gale sinema tarihindeki en iyi filmlerden birisidir. artık değeri bilinsin böyle filmlerin.
yorumlarım:1. si Kevin Spacey çok iyi oynamış2. si Alan Parker’dan daha iyi bir atmosfer beklerdim, yönetmenlik iyi ama insan Alan Parker’dan fazlasını bekliyor. 3. sü Kate Winslet’ı çok karakter oyuncusu olmadığı bir filmde izlediğimiz için herhangi bir aktrist de bu filme giderdi benceve 4 değişik bir kurgusu olduğu için izlenmeye değer diye düşünüyorum.
alan parker'i sinemada yeni bir filmiyle görmek güzel olacak.senaryoyu sağlam kurgulayıp ayrıca çalıştığı oyuncuları iyi yöneten biri.gösterime girer umarım.