MovieHunter
29 Haziran 2023 tarihinde eklendi
3,4,5 ve hatta 2 puan verenler ile aynı filmi mi izledik emin değilim. Filmin ne tutarlı bir senaryosu var ne de tutarlı bir mesajı. Hikayedeki açıklıkları, hataları, mantıksızlıkları görememek mümkün değil çünkü insanın gözüne gözüne sokmuşlar. 3 dalda aday olmuş ödül bile alamamış bir film. Son 15dkası tam bir azap idi. Bu vakte kadar seyretmemiştim. Herkes ayıplıyor bir seyredeyim dedim hayatımdan 2 saati çaldılar.
Öncelikle bu film için güzel diyen, ağlayan herkesi şiddetle kınıyorum. Ya cidden hayatınızda hiç film izlememişsiniz ya da aşk anlayışınız çok farklı. Güzel deyip yorum yapan kişiler şahsen zamanımı çaldı. İzlediğim en kötü aşk filmiydi.. Kasım’da aşk böyleyse ben almayayım!
...Seni seviyorum ,inan bana ! ...Beni sevdiğine kanıt göster ? ...kanıt inancı öldürür.Eğer kanıt gösterirsem seni sevdiğimi bilirsin.Ben''seni sevdiğimi bilmeni '' değil. seni sevdiğime ''inanmanı'' istiyorum. ...Neden? ...Çünkü bilmek beyinle,inanmak ise kalple yapılan bir iştir.Ve ben kalbini beynine tercih ederim.. Muhteşem diyaloglardan sadece birisi...
Yağmurlu bir öğlen vakti koltuğa uzanıp battaniyenizi sararak izleyeceğiniz bir film.. Kesinlikle sıkıcı olduğunu düşünmüyorum. Aşk filmlerini çok fazla tercih etmeyen biri olarak yine de çok etkilendim.
Romantik filmleri zaten sevmeyen biri olarak, filmi izlemeye ön yargılı başladığımı söylemem gerekir. Hakkında çok konuşulduğu için bir şans vermem gerektiğini düşündüm. Maalesef senaryo,mekan,müzik olarak zayıf bir filmdi. Anlatılan aşk hikayesinin çok basitleştirilmiş klişelerle dolu olduğunu da söylemem gerekir. Keanu Reeves ve Charlize Theron arasındaki uyumu Devil's Advocate filminde ne kadar beğendiysem burada bir o kadar beğenmediğimi de eklemem gerekir.Özet olarak ön yargılarımı haklı çıkaran ve keşke başka bir film izleseydim dedirten bir film olmaktan öteye geçemedi..
Bu muydu yıllarca övülen film? Ölmek üzere olan bir kadının her ay kendini başka erkeklere sunması? Ya birisi sana aşık olursa diye hiç düşünmedin mi? Neden kendi hayatın gibi başkalarının hayatını da mahvediyorsun? Bence aşktan uzak hatta aşka saygısızlık etmiş bir film. Ayrıca Keanu aşk filmlerine hiç yakışmayacak duruşuyla çok eğreti durdu gözümde.
Film güzel olmakla birlikte özel olarak sempati duyduğum Charlize Theron'un bu projede yer alması şahsım adına ayrı bir mutluluk. Kamera arkasında çok maceraya girilmeden doğallık ve sadelik içerisinde perdeye aktarılmış bir filmden bahsediyoruz. Sıkılmadan sonuna kadar izleyeceğinizden eminim.
İzleyenleri ikiye bölen bir film daha.Başyapıt seviyesine yükseltip tapanları da mevcut,yerin dibine sokanları da.Ben ikisinin arasında bir yerlerde olduğu kanısındayım.Ortalamanın üstü,iyi denilebilecek ama sonu dışında pek de fazla iz bırakmayacak filmlerden biri.Bir başka özelliği daha hiç kötü oynadığını görmediğimiz Charlize Theron'un yanısıra oyunculuğu her daim eleştirilmiş Keanu Reeves'in de en iyi performanlarından birine sahip olması.
İki sevdiğim oyuncudan kısmen başarılı bir aşk filmi . senaryo gayet iyi. bu filmin aslında hiç bir süprizi yok, hayal krıklıkları yok tamda seyircinin istediği şeyleri veriyor. genel olarak içimi kıpır kıpır eden farklı duygular uyandıran hoş bir seyirlik . 8/10