rocky serisi bu flimle başlıyor stallone bu flimle artık tam bir dünya starı oluyor toplam üç dalda ödül almış mükemmel bir flim kesinlikle izlenilmesi gereken bir flimdir
Söylenecek çok bir şey yok , hala izlemediyseniz çabuk gidip izleyin. Stallone'nin kardeşi bu film sinemada ilk yayınladığı zaman filmin afişine bakarak şöyle bir cümle kurmuş, "Bugünden sonra hiçbir şey ya eskisi gibi olmayacak ya da her şey daha kötü olacak". Dediği gibi hiçbir şey artık Stallone için için eskisi gibi olmadı.
insanlar rocky deyince tüm seriyi küçümseyebiliyor ama işlk filmi seriden ayrı tutmak lazım.zaten bu film çekildiğinde seri yapmak gibi bir düşüncede yoktu.film gerçekgten çok başarılı ayrıca Oscar şampiyonu.belki de en çekişmeli sene olan 1976da ipi göğüsledi gerçi ne kadar haketti orası muamma.ama film sadece herhangi bir filmmiş gibi(seri değil) izlenince kalitesi görülebilir şahsımca başyapıttır kendileri...
bu film taxi driver dan oscarı aldı.o yüzden antisempatik bulunuyor..fakat filmi boks filmi olarak izlemezseniz eger taxi driverdan aşagı bir film olmadıgını göreceksiniz bence..sinamanın en iyi on filminden biri..diger rocky filmleri işi iyice aksiyona döktü ama bu film bir sinema şaheseri..gerçekçilik ve harika oyunculuk.