Ahmet Büke
7 Eylül 2021 tarihinde eklendi
1950 lerde ufak bir fransız kasabasında tutucu halkla mücadele eden çikolatacı kadının hikayesi.. Sürükleyici güzel bir drama.. Tek eleştirim.. Giriş ve gelişme çok ağır ilerlerken finalım şak diye bir anda geçmesi
madam ile matmazel farkinida ogreten ,lind marka likorlu deniz kabuğu çikolatasının bilinç altından çıkarılıp yeme arzusunun tavan yaptığı sanat filmi severlerin begenebilecegi bilim-kurgucularin çokta yakın durmamasi gereken hoş bir film...
Sevimli bir kasabada yaşayan bağnaz bir halk ve sürekli öyle kalmalarını isteyen bir din adamı. Sonra bu kasabaya misafir olan bir anne, küçük kızı ve çikolataları. Ne kadar ilgi çekici olabilir ki? Değişik bir konuya sahip çok tatlı bir film tıpkı adını aldığı çikolata gibi! Filmi mutalaka izlemeniz dışında size tek tavsiyem eğer filmi gece izleyecekseniz yanınızda mutlaka çikolata bulundurun. Yoksa benim gibi gece gece dışarı çıkıp açık market aramak zorunda kalırsınız :)
farklı konusu ilme sizi bir hayli etkileyecek duygusal romantik eğlenceli yer yer komik ve tabikik Juliette Binoche ve Johnny Depp ikilisinin iyi oyunculuğu ile kendisini izlettiren bir yapım tavsiye ederim iyi seyirler...
Alışılagelmişin aksine doğu yerine batıda bir yerlerde yaşanan bağnazlığa karşı mücadelenin anlatıldığı,yönetmenin filmografisine uygun şekilde durgun ve sade ama etkileyici bir film.
Anlatığı, vermek istedigi mesaj okadar güzel ki, kesinlikle izlenmeli bence. Herne olursa olsun öncelik insanların mutluluğudur. Favori filmlerimden biri..