BKM'nin yeni filmi El Değmemiş Aşk, hiç istemeden ona aşık olan çocukluk arkadaşı Feryal ile evlenen Zafer'in aslında evlendiği kızın arkadaşı Duygu'ya aşık oluşunu ve bu evlilik sürecine neler yaşadıklarını anlatıyor kısaca.
Filmin oldukça enteresan bir sözü var açıkçası. Ve oldukça ilginç bir şekilde açılışını yaptıktan sonra film, uzun bir süre boyunca Feryal'in Zafer'e yakınlaşma çabaları şakası ile bir yerde sıkışıp kalıyor. Beni yanlış anlamayın, bu şakaların olduğu sahneler epey komikti açıkçası ama hikayenin bir türlü ilerleyememesi, filmi biraz basitleştirdi.
Fakat film, bu şakaların altından öyle bir toparlandı ve o kadar hareketlendi ki, anlatamam. Şakalar yapıldıktan sonra ana karakterlere daha fazla yoğunlaşılıyor ve Zafer'in yaşadıklarının sonuçlarına odaklanıyor. Filmin bu kısmını gerçekten sevdim çünkü ilk yarı boyunca film, bize bu karakterleri tanıtmak yerine onların samimiyetini bize gösteriyor. Seyirciyle bütünlük kurmayı başarıyor. Ve ikinci yarıdaki komik ve duygusal hava, bu karakterleri iyice pekiştiriyor.
Özellikle de bu filmin finalini çok sevdim. Ve bu konuda ciddiyim, El Değmemiş Aşk bu yıl gördüğüm en etkileyici finallerden birisine sahip. Ne derseniz deyin ama böyle bir konu üzerine yapılan böyle bir final, gerçekten de beni etkiledi. Hatta salondaki seyircilerin büyük bir çoğunluğunu ağlatacak havaya sahip.
Fakat beni yanlış anlamayın, El Değmemiş Aşk'ın ilk yarısı full komedi, ikinci yarısı da melankolik bir havadan ibaret değil. El Değmemiş Aşk, sizi güldürecek ve finaliyle de sizi etkileyecek bir havaya sahip. Eğer etkileyici bir romantik komedi filmi arıyorsanız, El Değmemiş Aşk'ı kesinlikle izlemelisiniz.
Yazımı bitirmeden önce filmin kendisine değinmek istiyorum, oyunculuklara. 1 Kadın 1 Erkek'den tanıdığımız Emre Karayel, bu filmde de ortaya hoş bir karakter yaratmış. Performansı doğal ve oldukça komikti. Hatta filmdeki bütün yardımcı karakterlerin de performansı oldukça kuvvetliydi. Filmin komedi yönüne çok katkıda bulunmuşlar.
Fakat filmin en iyi yönlerinden birisi, Ceren Moray'dı. Ceren Moray'ı O Hayat Benim dizisinden tanıyorsunuz zaten. Fakat Moray, bu filmde resmen döktürmüş. Hem güldüren hem de bazı anlarda ağlatan performansı, bu filmi resmen daha da iyi bir hale getirmiş. Onu böyle güzel bir işte izlemek çok keyifliydi.
Kısacası El Değmemiş Aşk, yukarıda yazdığım gibi hem güldüren hem de sonlarına doğru üzen ve bu iki bileşeni çok iyi dengeleyen, Ceren Moray ile Emre Kareyel'in dinamik oyunculuklarını çok iyi kullanan, BKM'nin son zamanlardaki en iyi işlerinden biri. Hoş vakit geçirmek isteyenlere tavsiye ederim.
FİLMİN İYİ YANLARI:
+ Emre Karayel ve özellikle de Ceren Moray.
+ Espri anlayışı.
+ Finalini çok iyi toparlamış olması.
+ Enteresan konusunu hoş bir tonla anlatması.
FİLMİN KÖTÜ YANLARI:
- Feryal'in Zafer'e yakınlaşma çabasının çok uzun sürmesi ve senaryonun da bir yerde sıkışıp kalması.
TOPLAM PUAN: 8/10