Elimde olsa sıfır puan verirdim, ama en düşük 0,5 varmış maalesef. Ya bu nedir Allah aşkına? Şaka falan mı? Kamera şakası mı?
Transformers serisinin içine bu kadar da edilemezdi ya! Kurgu rezalet, efekt/montajlama/sinematik görsellendirme rezalet, Transformersların tasarımından zaten bahsetmiycem, çünkü bahsedersem ağır girerim mevzuya.
Gerçekten bu filmin yapılma amacı ve bu film ile yapılması istenilen tek bir şey var, o da seri nin içine etmek. Başka açıklaması yok. Ya çizgi film mi izliyoruz???
İlk Transformers filmi 2007 senesinde çıktı ve yemin ederim Transformers 1, bu 2023 yapımı olan ve "film" adında anılan rezalet, başarısız ve çöpten ibaret olan şeye taş çıkarır. 2007 senesindeki film, bu 2023 yapımı çöpü 100'e böler, 1000le çarpar. Yıl olmuş 2023, aradan geçmiş 16 sene, teknoloji ne seviyelere gelmiş, koskoca 16 sene. Gelinen nokta bu mu yani??? Kimlere yaptırdınız filmin montajını? Ortaokula giden bir çocuğa 2 günde öğretip ona mı yaptırdınız bütün görsellendirmeyi tasarımı falan??? Açayım çizgi film izliyim bir fark görmem açıkçası. Olumlu yorum yapanlar seriyi en başından (Transformers 1 den itibaren) dikkatlice anlayarak izlemiş mi acaba bunu merak ediyorum. Ve neye göre olumlu yorum yapıyorlar, daha doğrusu olumlu yorum yapabilecek yaş ve donanım var mı acaba onlarda?
Biri demiş ki 4 yaşındaki çocuğumla sıkılmadan izledim. Doğrudur, zaten çocuklara göre bir film olmuş, ama bunu diyen abimiz/dostumuz nasıl sıkılmadan izlemiş hayretler içinde kaldım doğrusu. Diyecek bir şey bulamıyorum yani.
Harcanan paraya da yazık, böyle bir rezaleti film diye global olarak insanların önlerine sürmelerine de yazık.
Gerçekten yazıklar olsun, içim içime sığmıyor sinirden. Bir işi de düzgün yapın ya. Marvel' da çöp edildi, şimdi Transformers serisi de b*k yoluna gitti. YAZIKLAR OLSUN BÖYLE YÖNETMENE, BÖYLE EKİBE, BÖYLE PROJEYE. UYKU UYUYAMAZSINIZ, RAHAT YATAMAZSINIZ UMARIM!!!!!!!!