En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Esdemk
12 değerlendirmeler
Takip Et!
4,5
13 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Bu filmde yönetmenlik ve oyunculuk çok iyi. Bir adam bir kızı hapseder ve yıllar sonra kız çocuğunun hastalığı bahanesiyle kurtulur. Çok kötü bir olay yaşasa da kurtulan kadın ailesine kavuşur.
Filmin sonunda ağlamak isteyenler için birebir. Güzel bir drama. Aileyle izlenecek bir film değil. Arkadaşlarla izlenebilir. Erkeklere göre bir tür değil. Ağlamak isteyen kız arkadaşlar varsa çok güzel ağlayabilirler. 15 yaşından küçük bir çocukla kesinlikle izlenmez. İzlenir mi? İzlenmez mi? - İzlenir.
Çocuklar, ebeveynleri onları dış dünyanın tehlikelerinden korumaya çalışırken, yürümeyi, tırmanmayı, hayvanlarla güzel zaman geçirmeyi, dizlerinin kanayabileceğini bile öğrenemiyorlar. Evlerde televizyon ile baş başa kalan çocuklar dış dünyanın gerçekleriyle temas ettiklerinde bocalıyor, kırılgan duygu dünyalarını yönetemiyorlar. Modern dünyada odaların içerisine "hapsolmuş "çocuklar hayal dünyaları ile bir evren yaratıp onun içinde yaşayabilme becerisine sahip olsalar da onlar da büyüyorlar ve "büyümek" demek biraz da dış dünya ile temastan geçiyor. Bu konunun izleyiciye çocuğun bir odada gerçekten hapsolması ile anlatılması oldukça başarılı. Filmde doktorun "onu tam zamanında odadan çıkarmışsınız" cümlesi bu durumun altını çizer gibi. Çocukları zamanında dış dünya ile temas ettirmenin önemi üzerinde duruyor film. Filmin işlediği bir diğer konu ise: anne-çocuk ilşkisi. Toplumun ahlak anlayışı tam beş sene birbirlerine güç veren, birbirini ayakta tutan, birbirini besleyen anne-çocuk bağını sorgulayıp, bu bağı kendi ahlak anlayışı çerçevesinde değerlendirebiliyor. Oysaki doğada yaşayan insanın ahlak anlayışı bugünden çok farklıydı ki insan anne-çocuk bağı sayesinde belki de bugünlere ulaşabildi. Film, mecburi olarak toplumun yargılarından bağımsız bir odada yaşayan anne ve çocuğun o odada aslında bir yandan mutlu olduklarını, çocuğun hayal dünyası ile ne kadar direngen olabileceği üzerinde duruyor. Oyunculuklar da yeteri kadar iyiydi.
Brie Larson'ın en iyi filmlerinden.Timeline içinde "Oda" için ayrılan vakit kadar dışarısı için de vakit ayırarak bu kadar büyük bir travmanın hem bu travmayı yaşarken hem de sonra ki etkilerini gözler önüne seriyor.Ayrıca bizlere "Dünya" tanımımızı sorgulatıyor.Çarpıcı hikayesiyle izlenmesi gereken bir film.İyi seyirler...
Kesinlikle izlemeye değer bir film olduğunu düşünüyorum. Psikolojik açıdan her şey çok güzel yansıtılmış, ayrıca film dram ağırlıklı olsa da izlerken heyecanlandıran kısımlar da vardı.
Filmin konusu muhteşem. İlk yarısı çok iyi olsa da sonrasında bozuyor. Bana kalsa, filmin kadının kaçırılmasından başlamasını isterdim. Önce gençken kaçırılsa sonra çocuğu doğsa, büyüse vs. ve bu süreç hep odanın içinde geçse çok daha duygusal olurdu. Kadın odada 7 sene kalmış ama filmde 40-50 dk sürdüğü için fazla hissedemedim. En azından odadaki süre biraz daha uzun olabilirdi. Genel olarak beğendim etkileyici bir film. İzlemeyenlere tavsiye ederim
Kesinlikle öneririm. Çook güzel. Hele Jacob Tremblay varsa o film yine çok güzeldir :) başka bir film olan Mucize’de de oynuyor bu çocuk. Harika rol, konu, verilen mesajlar. Çook güzell.
İlk yarısı çok etkileyiciydi duygulanmayan hatta ağlamayan insan pek yoktur sanırım.Fakat sonrasını pek beğenmedim.Çocuğunla o cehennemden kurtuluyosun ve intihar ediyosun ilginç.Tam tersi olması lazımdı.Çocuğu için insan hayata daha çok bağlanır.
yine bir oskar yine bir skandal! holywood bunu hep yapıyor sırf papazların sapıklığını anlatıyor diye verilen bir oskar(Spotlight)tamamen yahudilerin yapmış oldugu bir oyun! aksine oscarı bu film almalıydı!her filme bir emsal bir örnek gösterilir ama bu filmin bir emsali başka bir örneği yok.. yıllar sonra bile aklınızda kalacak etkisini hala hissedeceğiniz bir film..
oyuncu performanslarıyla göz dolduran,felsefesi yoğun ve güzel işlenmiş sade ve bir o kadar da naif bir film.insanın kendi kapalı kutusundan çıktıktan sonra asıl dünyaya atılışını bir çocuğun üzerinden işlenmesi ve dünyayı keşfetmesi görmeye değer bence. Çocuk oyuncuya da şapka çıkarmak lazım o ne oyunculukta be dedirtiyor.(uzun saçı yüzünden çocuk karakteri annesinin ''oğluma dokunma dediği'' ana kadar kız zannetmiyor değildim.)
Room filmi eşe dosta anlatılırken, hani “Brie Larson’un en iyi kadın oyuncu oskarını aldığı film varya” diyoruz. Ama bu film tek bu ünvanla anılmaktan, daha çok övgüyü ve ödülü hak ediyor. Böyle bıçak sırtı bir konu izleyenlere rahatsızlık vermeden ve büyük acıtasyonlara girmeden ancak bu kadar naif anlatılabilirdi. Filmi izlerken herhangi bir yorum okumadıysanız ve spoiler yemediyseniz, filmin ilk saniyesinden her şeyi adım adım idrak etmeniz sağlanmış. Bu da hem izleyiciyi meraklandırıyor, hem de düşünmeye sevk ediyor. Odanın iç karartıcılığı, ufaklığı bizlere sürekli empati yapmamızı sağlıyor. Minik oyuncu Jacob Trembly’nin filmdeki ismiyle Jack’in iç sesinin olduğu bölümler ve onun 5 yıllık hayat tecrübesi ve annesinden öğrendikleriyle harmanladığı, hayata bakış açısı ve yarattığı kendi dünyası çok etkileyici. Kamera açıları çok iyi seçilmiş ve iyi kurgulanmış bir film. Çünkü büyük çoğunluğu tek bir mekanda geçen bir film ve durağan bir hikaye, seyircinin özellikle ilk bölümde sıkılmadan izleyeceği bir film yaratmış Yönetmen Lenny Abrahamson. Tabi ilk bölümü iki kişi arasında geçen bu hikayede Brie Larson ve Jacob Trembly’nin uyumu ve muhteşem oyunculuklarının payı da bunda etkili oluyor. Filmi izlerken bizim iç sesimiz de devreye giriyor bi yerden sonra. Acaba hep bu odada mı geçecek film, sapkın adam çocuğa bir şey yapacak mı gibi kafamızda deli sorular dönerken. 2.bölüm, daha önce pekte rastlamadığımız, işin diğer yüzüne ve normal hayata adapte olabilme sorunsalına çevriliyor. Bu çoğu izleyiciyi hayal kırıklığına uğratsa ve sıksa da bence yerinde bir devam olmuş. Filmin senaryosunun başarısını perçinlemiş. Brie Larson’ana bu film ile hayran olduysanız, Short Term 12’yi de izleyin derim.
Bildiği dünyasında 5 yıl yaşamak , çocukluğunu yaşayamamak , gerçeklerin farkında olmamak ... Jack'i filmin sonlarına doğru kız olarak biliyordum hatta filmi izledikten sonra yeni öğrendim erkek olduğunu. En iyi film , en iyi yönetmen , en iyi uyarlama senaryo ve en iyi kadın oyuncu oscar adaylıkları bulunan filmde oyuncu , yönetmen ve şarkıcı Brie Larson en iyi kadın oyuncu oscarını kazandı. Film izlerken bazı sahnelerde gözlerim doluyordu. Izlenmeye değer bir film .
Jack'in mimiklerini ,olaylara karsi anlik verdigi tepkileri ayarlama konusundaki yetenegi ve bunu cok iyi derecede ekrana yansitabilmesi yonetmenin tebrik edilmesi gereken bir ozelligi.ozellikle filmde arada sirada sesin kesilip insanin tamamen goruntuye odaklanmasini ve bunun suresini,zamanini iyi ayarlamislar.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.