Mahsun kırmızı gülün bütün filmleri gibi buda gayet başarılı bir film olmuş.Öncelikle hem güldüren hemde ağlatan bir film.Aziz karakteri gerçekten beni aşırı duygulandırdı.İzlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.Ve inşallah Mert Turak bu rolüyle ödül alır cidden hak etmiş
Insanin isteyince basaramayacagi şey yoktur bu ana fikir. Diğer bir durum ise bazı gereksizler diyor ya eşkıyayı dost yapmışlar diye galiba o yorum yapan kişi adam akıllı izlememis bi kere o eskiyanin başı zaten adamın kendi oğluydu. Hiç kimseye zarar vermemiş üstüne yardım etmişler. Siyasete hiç suruklemeyin bu numaralariniz artık yenilmiyor!!! Eleştiriyi adam akıllı yapin
MUCİZE is my favourite film ever. İt is a brilliant film.I can watch more than 5 times.This film about of life but this life more different than the others.you should watch.
Gercekten muhteşem bir film olmuş özellikle mert turak yani muhteşem oyunculuk senaryosu filmin akışı hakikaten cok muhteşem olmuş emeği gecen herkesin eline kalemine yüreğine sağlık mahsun kırmızıgül ü kişisel olarak begenirsin beğenmezsin lakin sinemaya verdiği emeği gözardı etmek en ufak tabirle haksızlık olur....
Film gerçekten çok iyi. Oyunculuk konuyu işleyiş herşeyi ile tam. Sözüm cahillikten kurtulamayan arkadaşlara. Biri demişki dağdaki teröristleri eşkıya gibi gösterip okul yaptırıp sempati toplamaya çalışıyor vs. Bre cahil film Adnan Menderesin Asıldığı zamanı içeriyor yani 17. Eylül 1961 yılı hemen sonrası. Terörizm ülkemize 1980 lerin ortasında başladı arada nerdeyse 25 yıl var. Bu kadarda cahil olmayın lütfen ve ülkenizi biraz olsun seviyor ve korumaya çalışıyorsanız iki satır okuyun ve ülkenizin tarihini ıyicene ogreninki böyle mecralarda cahilliginiz değil bilginiz öne çıksın..
Konu bütünlüğü ve derinliği yok ancak oyuncu seçimi iyi olmuş. Öğretmen rolü daha güçlü bir karakter seçilebilirdi. Eşkıya temasını anlamak da çok zor, film doğuyu bilmeyenlere ve orada yaşamayanlara güzel gelebilir ama Mahsun Kırmızıgül bu toprakların çocuğu olmasına rağmen bir batılı gibi çekmiş. Aslında gerçek hayattan aldığı bu konuyu daha da zenginleştirip harika yapabilirdi, fırsatı teptiği fikrindeyim. Kadınları filmde aşağılayıcı bir rolle yansıtması da cabası. Mesela aklımda kadınların o simsiyah dişleri hep kaldı. Küçük de olsa nedeni hakkında bir bilgi verebilirdi. Müzik seçimleri de aceleye gelmiş gibi duruyor. Az da olsa filme biraz şiir ekler insan. Ama nerde??? Velhasıl, bir şeyler denemiş ama çapı yetmemiş.
Muhteşem, ama asla başyapıt diyemedim. Memleketim Bakü'de seyrettim, sinema çıkışı insanların yüzlerine dikkat ettim ve eminlikle söyleyebilirim film pek beğenildi. İzlerken çok kez hem gözüm yaşardı hem güldüm, ama bence film kesinlikle Türkiye ve yakın coğrafyaya ait (her anlamda); kastım Oscar'lık falan asla değil, daha çok lokal tipli. Dikkatimi çeken (aslında bu geçmiş yıllardan bahseden filmler için alışıldık) dialoglarda o devirde kullanılmadığına emin olduğum konuşma tarzı ve kelimelerin olması: "bak kırıcı oluyorsun" falan gibi. Bir de şu sosyal/siyasi mesajlar açık şekilde verilmeseydi daha iyi olurdu. Netice olarak filmi izlemekten çok menunum ve bir daha izleyebilirim.