The Hateful Eight
    The Hateful Eight hakkında görüşlerin ?

Alternative Arts
    Alternative Arts

25 Ocak 2024 tarihinde eklendi
    Tipik bir Tarantino filmi. Ne zaman kan gövdeyi götürecek diye bekliyorsun, beklemedigin anda, her şey o kadar sakinken çatışma başlıyor.
    Fatih Meral
    Fatih Meral

2 Aralık 2023 tarihinde eklendi
    Quentin Tarantino'nun kendisinin senaristliği yaptığı ve yönetmenliğini yaptığı 2015 yapımı bir filmdir.Film kar ve tipili bir haç sahnesiyle başlıyor.Karlı dağ yolları, tipi, akarsudan görüntüler, tepe açısından atlı arabanın ilerleyişi, handaki karanlık, kasvetli, gerilimli ortam çok güzel.Sinematografi ve görüntü yönetmenliği mükemmel olmuş.Tarantino filmlerinde gördüğümüz aşırı kan ve patlamalı sahneler bu filmde de geçerli ama abartlı değil, filmin doğasına ve konusuna uygun bir şekilde olmuş.Sadece silah mermisiyle örneğin Binbaşı Marquis'in adamı vurduğunda kafasının patlaması abartılı ve gerçekçi olmayan bir sahne.Sonuçta roketatar mermisi değil, o dönemin normal tabancısı.Oyunculuklar zaten filmi bambaşka yere taşıyor.Samuel Jackson, binbaşı Marquis rolünde efsane oynamış.İzledikçe karakteri keyif veriyor.John Ruth rolünde Kurt Russell acımasız, heybetli ve gaddar karakterini mükemmel oynamış. Şerif Chris rolündeki Walton Goggins'te filmin gizli kahramanlarından denebilir.Daisy Domerque ve çetesi de harikâ bir oyunculuk sergilemiş. Oyunculuklar filmi kült eserler listesine ileride adını yazdırtabilecek kalitede.Bir tane bile boş karakter ve replik yoktu. İki buçuk saat bir filmi sıkılmadan izlemenizi sağlıyor. Bu tarz film sevenler için kaçırılmayacak bir film.Replikler ve diyaloglar çok zekice ve ipuçu yakalamanızı yakalayacak şekildeydi.Filmin çoğunluğu han odasında geçmesine rağmen kar ve kış ortamını her an yaşatıyor.Bölüm bölüm bir anlatım var.Her bölüm geldikçe heyecan artıyor, gerilim yükseliyor.Bir dakika filmden gözünüzü alamayacak duruma getiriyor.Mutlaka dinlenmiş ve dikkatinizi verebilecek zamanda izlenmesi gereken bir film bunu söyleyebilirim.Tarantino'nun başarılı ve unutulmayacak yapımlarındam bir tanesi olmuş.Abraham Lincoln mektubu filmin başında ve sonunda vurgulanmış, Abd iç savaşına tarihsel olarak hafiften değinmesi filme derinlik katmış.Siyahilere o dönemde yapılan ırkçı söylemlere değinilmiş. Sosyolojik ve tarihsel bir derinliği olan bir film. Sonlara doğru olan bir bölümde flashback ile hana gelmeden önce yaşananları anlatması da bence etkili bir yöntem ve kaliteyi arttıran bir tarz olmuş.Filmde her şeyden var.Gerilim, aksiyon, merak, tarih, doğa, maceravari ve söylencesel anlatım.O yüzden filmi herkese tavsiye edederim.Tam puan.
    Berserk Bear
    Berserk Bear

16 Eylül 2023 tarihinde eklendi
    Bol zaman ayırarak izleneceğini düşünmüş ki Tarantino abimiz film 3 saate yakın. Ki tam ideal bi zaman olduğunu düşünüyorum. Çünkü izleyiciye tahmin için yeterli zamanı sunuyor sahne geçişlerinde. Zaten film altı bölüme ayrılmış aynı bir kitap okur edasıyla filmi izliyorsunuz. Bazıları Tarantinonun izledikleri en kötü filmi olduğunu yazmış. Kesinlikle katılmıyorum seyir zevki epey yüksek bir film. Tarantino önüne malzemeyi hazır koymaz zaten sen toplarsın. Bu da o tarzda bir film. İzleyeceklere iyi seyirler
    TAHA ŞABAN DİLMAÇ
    TAHA ŞABAN DİLMAÇ

19 Mart 2023 tarihinde eklendi
    Tarantino'nun yönettiği bir flimin kötü olna ihtimali düşünülemez bile. İnanılmaz derecede saran senaryosu ve replikleriyle iyi bir iş olmuş. İzlemenizi tavsiye ederim. Eleştirimi okuduğunuz için teşekkürler.
    Serkan Çelik
    Serkan Çelik

19 Şubat 2023 tarihinde eklendi
    Bu filmin yüksek puanı hak etmediği görüşündeyim. Çünkü buna yüksek puan vermek, dolu dolu senaryosu ve hikayesi olan Zincirsiz gibi efsane filme hakaret olur. Çok fazla gereksiz uzatılmış sahneler vardı, uzatılan sahneler beklentileri yükseltiyor ancak beklentileri filmin sonu karşılamıyor. Günümüze bakarsak filmin kalitesi kurgusu çok sönük kalmış, senaryosu da beklentinin altında vasat.
    sinema
    1 ziyaretçi
    20 Haziran 2022 tarihinde eklendi
    The Hateful Eight son yılların en iyi filmlerinden biri. Zincirsiz den sonra yine bir western filmi yapan Tarantino yine bu işi becermiş. Film sizi başından sonuna kadar sürükleyip götürüyor. Zekice kurgulanmış diyalogları ve detayları gerçekten inanılmaz. Filmin başları biraz sıkıcı olsada ilk 30 dakikadan sonra film açılıyor ve size sımsıkı sarılıp sonuna kadar kendini izletiyor. Oyunculuklar yine en üst safhada. Özellikle Samuel abimiz döktürmüş. Kısacası baştaki kısım fazla uzatılmasaydı tarihin en iyi filmlerinden biri olabilirdi. Ama böylede kesinlikle izlenmesi gereken ve gayet güzel bir film. Nokta
    Recep Gültekin
    Recep Gültekin

6 Ocak 2022 tarihinde eklendi
    Yanii çok hareketli değil Hareketler sakin ve çok acımasız İyi takip etmesseniz hiç bişe anlamazsınız Ödül avcıları koleksiyonuna eklenebilir - Sonu biraz karamsar bitti ama olsun 👍😉😊
    Sefa Gündüz
    Sefa Gündüz

22 Kasım 2021 tarihinde eklendi
    Tarantino'nun en iyi filmlerinden biri bence. Bir Tarantino filminden ne isterseniz bu filmde mevcut. Eğer daha önce
    Tarantino filmi izlemediyseniz ve olayların nasıl gerçekleşeceğini bilmiyorsanız sıkılabilirsiniz ama bence beklemenize değecektir. Biraz sabırlı olun zaten film kendi kendine akmaya başlıyor.
    Buse Tepe
    Buse Tepe

1 Mayıs 2021 tarihinde eklendi
    Bu filmi izlemeden önce buradaki yorumları okudum ve kararsız kaldım çünkü bazı kişiler zaman kaybı demiş. Ama bence kesinlikle değil izlemenizi tavsiye ediyorum pişman olmazsınız sadece sonu daha iyi olabilirdi.
    erdal ucar
    erdal ucar

21 Mart 2021 tarihinde eklendi
    Bir günde bir roman bitirmek gibi güzel sürükleyici merak uyandıran, ve müthiş akılcı bir film.
    Orijinali daha iyi ama bazi diyalog lar anlaşılması zor.
    Bir sahnede tiyatro gibi. Güzel hayal gücü.
    Bekendiba
    Bekendiba

11 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
    Tarantinodan çok şey bekleyip ummadığınız şeylerle karşılacağınız bir film. Kötü bir film demiyorum ama bence gereksiz uzun fakat kurgusu baya iyi.
    fonetikci TM
    fonetikci TM

1 Şubat 2020 tarihinde eklendi
    Filmin ilk 1 saatine dayanabilirseniz ki bu çok zor filmin ne olduğunu ve nekadar kalite koktuğunu sonunda anlayacaksınız. Kesinlikle muhteşem bir başyapıt. Oyunculuklar muhteşem ötesi...
    tosun_pasa
    tosun_pasa

14 Ocak 2020 tarihinde eklendi
    Biraz Agatha Cgristie tarzı tek mekanda geçen suçlu kim filmi. Karakterlerin hepsi aşırı uçlar da ve ilginç karakterler. Tarantino her zaman ki gibi şiddeti estetize etmiş. Bir noktadan sonra siz de, hadi öldür kafasını patlat demeye başlıyorsunuz. :(
    Zoniac
    Zoniac

29 Ekim 2019 tarihinde eklendi
    Film gerçekten çok güzel gerek klasik Tarantinonun ustaca geriye dönüşleri karakterlerin güzel laflamaları filmin atmosferini kan ve şiddet sahnelerini iyi ayarlamasını ve son olarak spoiler: kadının asılma sahnesini çok
    beğendim
    Mert H
    Mert H

9 Nisan 2019 tarihinde eklendi
    Şahane ötesi bir film. Otobüs yolculuğunda uykum olmasına rağmen hiçbir şekilde sıkılmadan izledim. Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden birisi olabilir. Oyunculuklar, kapalı mekandaki diyaloglar ve karakterlerin birbirlerini suçlamak için ürettiği tezler mükemmeldi. Samuel L. Jackson, her filmde olduğu gibi uzak ara mükemmelliğini yine gösteriyor. Biri gelse ve izleyelim dese tekrar izlemeye asla hayır demem.