"Lütfen Bir Tane Daha " Savaş Nedir ? Ülkeniz , Bayrağınız için mi savaşırsınız , İnançlarınız için mi , Yoksa sadece kendi çıkarlarınız için mi?, Savaşlardada hayata herşeyde ödediğin gibi bir bedel ödersin ya canın , ya sevdiklerin , yada ülken. Mel Gibson yine döktürmüş. Oyunculukta olduğu kadar Yönetmenliktede ( Şuana kadar 4 Film Yönetmiş Biri ) başarılı bir isim. Hacksaw Ridge bu yıl izlediğim Oscar Adayları arasında tartışmasız en iyisi. Hacksaw Ridgede Savaş Alanı bütün çarpıcılığıyla o kadar güzel anlatmış ki , Kurşunun Bedeni delip geçişini, Yardım Çığlıklarıyla birbirine karışan Ölüm Çığlıkları , Bomba .. Ve onun aldığı canların ardından Bombanın adeta kükrek gibi bir ses çıkarması , Cesetler Hepsi Kahramanca Ölmüş Bayrağı İçin Mücadele Etmiş Yiğitler Belki bazılarının arkasında birkaç gözlü yaş kalacak, belki bazısıda toprağa karışıp unutulucak.Hacksaw Ridgede bir propoganda söz konusu evet ama bu sizi kesinlikle rahatsız edecek türden bir propoganda değil. Basbas bağrılan Gözümüze sokulmnaya çalışan rahatsız edici propogandanın yerine Askerlerin Kahramanlığı gösterilmiş. Hacksaw Ridgede çok iyi mesajlar var. Özellikle Savaşın ne kadar çarpıcı bir şey olduğu ve savaşta inançlarımızın , milliyetçiliğimizin ne denli etkili olduğu. Desmond Doos ( Andrew Garfield ) Başından geçen tramvatik olaylar yüzünden Eline Silah Almamaya yemin etmiş, Şidetten uzak duran birisi . Bunun yanındada ülkesi adına kahramanlık yapmak isteyen biri. İnançlarından vazgeçmeden Milliyetçi ruhuyla İnançlarına sımsıkı tutunan biri. İnançları yüzünden " Korkak " damgası vurulmuş belkide Vatan Haini denmiş biri.Ama kendisi herkesin kurtarıcısı. Belki orda toprağın içine karışıcak insanların tek kurtuluş umudu. Bu hikayenin gerçek bir hikayeden esinlendiğini sondaki röpörtajlar , o döneme ait gazete küpürleri ve resimlerden görüyorsunuz. Oyunculuklar Konusunda filmin bir sıkıntısı yok Andrew Garfield gayet iyi oynadı ama bana göre filmin favorisi Hugo Weaving Bazıları onu Agent Smith diye bilir bazıları Elrond Bazıları Red Skull. Cidden oyunculuklar aşırı gerçekçi olmuş. Hugo Weanigin oynadığı karakter bir savaş gazisi olduğu için savaşın tüm yüzünü , çektirdiği acıyı , ve en yakınındaki insanların bile saniyeler içinde kurşunlarla delinmiş uzuvlarını gören ve belki onları sırtlanmış birisi Bu yüzden Hem Bir Baba , Hemde Bir Savaş gazisi Portresini çok güzel çiziyor. Filmde araya sıkıştırılmış birkaç espiri var her askeri filmde klişe komutanların bazı espirileri olur bunlarda filmde bir süs misali iyi durmuş. Film görüntü yönetmenliği bakımından aşırı başarılı ses yönetmenliğide öle .Savaş alanı çok güzel yansıtılmış. Dediğim gibi tüm o savaş alanındaki detayları birebir iliklerinize kadar hiseddiyorsunuz. Hatta Bazı Sahneler var ( Desmondun su altına girdiği an bedeninden çıkan kanların olduğu sahne ) gibi sahneler aşırı iyi görüntü yönetmenliği içeren sahneler. Bu film Venedik film festivalinde ayakta alkışlanmıştı . Cidden bu övgüyü hakediyor. Hatlardan gelen askerlerin hespinin yüzünde o savaşın çarpıçılığını görebiliyorsunuz , Bazıları omuz omuza birbirine dayandığı dostlarının mermilere kurban gittiğini görmüş , Kimisi arkasında bıraktığı şeyleri düşünmeden ölmeye hazırmış gibi savaşmış , Bazıları uzuvlarını kaybetmiş , Bazılarıysa Yerde yatan dostlarına o alanı terkederken son kez bakabilmiş .Bir yüzden bile bunları anlayabiliyorsunuz. Film kesinlikle muhteşem ve En İyi Film Dalında Oscarı Alırsa almayı kesinlklikle hakeden bir film olarak alacak. Mel Gibsonun İyi İşlerinden biri . 9.5