Filmin fazlasıyla eksiği var ama vaat ettiğini, bana göre, izleyiciye vermeyi başarıyor. Oyuncu kadrosu mitoloji ağırlıklı filmlerle kıyasladığımız zaman fazlasıyla iyi. Efektler filmin yarısında çok iyiyken diğer yarısında ise bir hüsrana dönüşüyor. Kimi zaman büyük zevk aldığım efektlerden, kimi zaman çizgi film izliyor gibi bir etki aldım. Tanrıların yaşamı anlatılırken dünyanın farklı şekillerde olması ve o zamanki inançlar gerçekten tarih kitaplarında yazanlar gibi anlatılıyor. Mısır Mitolojisi hakkında bir şeyler biliyorsanız, ufak detaylar da göze çarpıyor ve bu gerçekten hoş bir durum. Oscar alacak kadar iyi bir film olmasa da benim için fazlasıyla iyi bir film olduğunu söyleyebilirim.
Will Smith’in başrolünde yer aldığı I, Robot, Nicolas Cage’in oynadığı Knowing ve döneminin en iyileri arasında yer almayı başaran Dark City gibi bilim-kurgu filmleri ile anılan ünlü yönetmen Alex Proyas bu sefer de fantastik bir film çekeyim, konusu da Mısır mitolojisi olsun deyip Mısır’ın Tanrıları (Gods of Egypt) filminin yönetmen koltuğuna oturmuş.
Filmin türü “aksiyon, macera, fantastik” olarak yer alsa da oraya bir adet de “Romantik” eklenmesi gerekirdi. Çünkü filme genel olarak baktığımızda ortada uğraş verilen şeyin iki ‘ölümlünün’ birbirine kavuşması olduğunu anlayabiliriz. Hemen kısa bir özetle filmde neler dönüyor bakalım:
Acımasız karanlık tanrısı Set (Gerard Butler) tarafından tarihteki en barışçıl imparatorluğun tahtı ele geçirilmiştir. Tahtı geri alıp imparatorluğu eski düzenine sokmak göklerin tanrısı Horus‘a (Nikolaj Coster-Waldau) düşmüştür. Horus da bu sebeple Set’i durdurup babası Osiris‘in (Bryan Brown) son isteğini yerine getirmek için yola çıkar. Bu yolda ona yardımcı olacak kişi de sevgilisi Set tarafından ele geçirilmiş bir hırsız olan Bek (Brenton Thwaites) adında bir gençtir. Bu yolda ölümlü Bek ve tanrı Horus güçlerini birleştirerek amaçlarına ulaşmaya çalışacaklardır.
Mısır mitolojisi, aksiyon, macera, fantastik diye giriş yapıp böyle bir film özeti ile devam edince az da olsa beklentiniz azalmış olabilir. Ama size yine de beklentinizi yüksek tutun demeyeceğim. Tabi bu Mısır’ın Tanrıları’nın kötü bir film olduğu anlamına gelmez. O yüzden böylesine fantastik bir şöleni kaçırmamak gerek. Hem Mısır mitolojisine ilginiz varsa bu tip romanlar okuyor veya oyunlar oynuyorsanız bir de bu hayatın içine girin ve farklı bir bakış açısından buna şahit olun.
Oyuncular konusunda yönetmen güzel bir harmanlama yapmış fakat bahsi geçen karakterleri farklı oyuncular daha iyi canlandırabilirdi düşüncesindeyim. Tabii Gerard Butler bu çerçevenin dışında. Elodie Yung rolünün hakkını vermemiş gibi duruyor. Güzel bir amacı var fakat bunu fazlasıyla seyirciye aktarabildiğini düşünmüyorum. Zaya karakterini canlandıran Courtney Eaton ise genç bir hırsızın sırılsıklam aşık olduğu genç bir bayan rolüne tam oturmuş fakat yönetmen bu oyuncuyu filme daha çok katarak daha iyi kullanabilirdi. Brenton Thwaites da Bek olarak yönetmenin söylediğini tam anlamıyla yerine getirmiş. Sevgilisi uğruna aşkına eşkıya modunda bütün bir Mısır’ı talan edip ortalığı birbirine katıyor. Bu kaos ortamında Set‘in de parmağı var tabii.
Gods of Egypt, ilk fragmanı yayınlandığından beri merakla beklediğim bir filmdi. Filmi izlediğimde bu beklentime ‘yeterince’ cevap verebildi. Çoğu fantastik filmde olduğu gibi Mısır’ın Tanrıları filminde de birkaç mantık hatası var. Fakat göz zevkinize balta vuracak kadar kendini göstermiyor. Gods of Egypt, Mısır tanrıları ile fantastik bir 127 dakika geçirmek için bulunmaz bir fırsat.
sırf bu filme yorum yazmak için beyazperdeye üye oldum ki hem paranızı hem de zamanınızı kurtarın istedim.. Herhalde son yıllarda izlediğim en sıkıcı filimdi. Gerard Butler sıfatına aldanıp bilet aldım.. Senaryo ve kurguyu tuvalette otururken yapmış olması lazım.. Filmde o kadar sıkıldımki 3D gözlüğü alıp fırlatacaktım perdeye.. Yani bu kadar bütçe bu kadar oyuncu.. Ortada ne var.. Kocaman bir hiç ve insanların zamanın çalan çok kötü bir film.. Ama param çok, vaktim çok, illa balı çalıcam illa diyorsanız buyrun gidin iyi seyirler..
Bu bir ben yandım başkası da yanmasın yazısıdır. Beyazperde'nin puanları şimdiye kadar beni yanıltmamıştı ama bu filmde fena aldandım, beyarperde'nin puanına bakıp filme gittim ve berbat bir iki saat geçirdim, film bitmeden de çıktım. Bir film bu kadar mı gereksiz olur, filmin içine giremiyorsunuz, taraf tutamıyorsunuz bile o derece anlamsız. Filmin ortasında çıkanlar oldu, iki saatinize yazık.
oldukça başarısız bir mitoloji yorumu… Bu kadar prodüksiyon kurup nasıl bu kadar başarısız senaryo çekimleri yapılıyor anlam veremiyorum. Sadece oyuncu isimlerini kullanarak prim yapmaya çalışılmış ancak onun da pek başarılı olduğu söylenemez.
Gerçekten gitmeyenlerin gitmesini tavsiye ederim. Filmin efektleri çok başarılıydı. Gerard Butler her zamanki gibi çok iyyidi. İmdb puanının bu kadar düşük olması beni çok şaşırttı....
Ne biçim site yaparsınız anlamadim 23:45 de gosderir diye yazarsiniz ama giddigimizde filmin daha erken basladigini soylerler. Saatleri bile duzgun yazamayacaksaniz siteyi kadin.
mısır tanrılarını anlatma iddiası ile çekilen ve mısıra dair hiç bir şey içermeyen bir film. oyunculuk desen yok senaryo desen yok.film hiç bir şekilde içine çekemiyor insanı. lanet olsun nereden geldim bitse de evime gidip verdiğim paraya üzülsem diyorsun.
Mısır Tanrıları, Titanların Savaşı filminin çok kötü video oyunu versiyonu sanki. Çok fazla, gereksiz derecede CGI kullanılmış. Tanrılardan hiçbirisi Mısırlı ve esmer bile değil. Kopyala-yapıştır yapılan klişeler ve - her açıdan - birçok hatası bulunuyor. Kısacası Alex Proyas'ın bu filmi epik bir felaket.
4DX izledim, Allah 'tan bedava sinema üyeliğim var yoksa verdiğim paraya acırdım, Fantastik filmlerde mantık hatası aramak bence saçmalık ki zaten adı üstünde fantastik hayal ürünü. Ama şunu belirtmek istiyorum, o tanrıcıklar dövüşürken yaratığa dönüşmese belki bir şaheser olurdu film :) Yani mitolojiye ilgi duymuyorsanız boşuna gitmeyin.
Yönetmen Alex Proyas'ın 7 yıldır çektiği ilk uzun metrajlı film olduğunun 2s 7dk boyunca saniye saniye görebilirsiniz. filmin diyalogları ve kurgusu komedi programlarında skeçlerden daha basitti. 3D olarak da tatmin edecek efekleri yoktu diye düşünüyorum. hollywood yine beni şaşırtmadı. İzleyeceklerin tamamen can sıkıntısına yapacak bir şeyleri yoksa gidip izlemelerini bile tavsiye etmiyorum :)
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.