Mahmut Eyüp
21 Ağustos 2023 tarihinde eklendi
Senaryosu kendine has ancak çok fazla ilgi uyandıran ve kendi içine çeken bir yapım demek biraz zor olabilir. Romantik- aşk filmlerinde aradığınız o masalsı dokuyu bulmak da zor. Kaliteli oyunculara rağmen bana kalırsa aldığı puanın biraz daha altını hak eden bir yapım. Kötü değil ancak iyi klasmanına koymak biraz fazla iyi niyetli bir yaklaşım olur diye düşünüyorum.
Çıktığı dönemde ilgi uyandırmış ki romantik filmlerin zirve olduğu bir dönemden bahsediyoruz. Muhtemelen bunun da ekmeğini yediğini düşünüyorum ancak günümüzde bana kalırsa pek çok rakibi var diyebilirim. Orta halli bir aşk filmiydi demek en hakkaniyetli olanı olacaktır.
Sade tertemiz bir film . Julia roberts in sadece sapasal adama islak islak baktigi sahneler yada sapsal adamin dahada sapsal ev arkadasi icin bile izlenebilir. Joe black te claire forlani bakardi boyle titreterek gozlerini brad abimize .
Dün gece tekrar izledim belki 20 nci kez olmuş olabilir, film pek çoğumuzun belkide geçmişte hayalini kurduğu, bir aşk hiyakesinden yola çıkmış olabilir, benim için aşk filmleri arasında 1 numarada, oyunculuklar başarılı senaryo ilgi çekici..
Çekildiği dönemde gideri vardı belki ama şu dönemde bu kadar iyi filmler varken çok çok vasat. Çok iyi eleştirileri olduğu ve neredeyse klasik romantik filmler arasında sayıldığı için izleyeyim dedim . Sonuçta klasikleşmiş filmler genelde çok çok iyi filmlerdir. Fakat bu film benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Konu çok basit , replikler çok kötü , çok yavaş ilerliyor... [spoiler]Anna karakterinin dengesiz tavırları yok artık bu ne saçmalık dedirtiyor...[spoiler]
Başlı başına oyunculuk. Tamam Londra'nın güzel bir semtinde geçiyor, konu da fena değil ama filmdeki çok az oyuncunun mükemmel performansı filmi kategorisinde üst raflara koymaya yeter.
yesilcamin bile ugrasmaktan nihayetinde sikildigi bu kadar basit bir konudan yaratilan inanilmaz guzel bir film. kurgusunun guzelligine soundtrackler eslik ediyor, ayrica cok guzel replikler var filmde. filmin bazi sahneleri ise gercekten bazi basyapitlari andiriyor. buna degisen mevsimler esliginde hugh grantin filmin her yerinde oldugu gibi siradanligini sergiledigi yuruyusu veya keman calan kecinin hikayesi ornek olarak gosterilebilir. tabi hugh grant in filmde canlandirdigi karakterdeki bu siradanlik aslinda cogumuzun gercek hayatta gosteremedigi bir hayat sekli olmakla kalmayip, bir insanin her zaman kendisi gibi davranmasi gerektigi fikrini izleyicilere en iyi sekilde aktaran bir davranis hali. zaten bu yuzden bu karakter kendini klasik film karakterlerinin bulundugu cizginin disina atan oldukca hos bir yapiya sahip. bu filmdeki tum yardimci roldekiler, ingilizlerin ortalama ustu komedi oyuncularidir başarısının temelinde hugh grant ve de özellikle julia roberts'ın olabildiğince minimalist ve tertemiz performansları yatıyor sanırım. hayatımda gördüğüm en güzel julia roberts bu filmde ve bana göre de kendi türünün en iyi 2-3 filminden biri. net.
cocuguklugumun en saglam fılmlerınden bırı ozellıkle Julia Roberts hayranı olarak tam bır arsıvlık fılm ızlemeyen kaldıysa cok sey kaybeder bır kadın bu kadar cırkın olupta bu kadar etkıleyıcı nasıl olabılır sıddetle tavsıye edıyorum :)
inanılmaz... eğer bir gün böyle bi hikaye başınıza gelirse, bu filmi seyretmekten vazgeçebilirsiniz seyrettiğim en romantik komedi...ayrıca Hugh Grant e ayrı bir parantez açılması lazım ki bi adam ancak bu kadar mimikleriyle oynayabilir... mükemmel
bu zamanda böyle filmler çekilmiyor...aslında oldukça sıradan ama oldukça da samimi...evdeki çocuk spike mıydı ne..çok komik bi tip.en iyi olmasada oldukça ii.10/8
Şimdiye kadar izlediğim en iyi aşk filmi diyemem...Ama izlediğim en sempatik filmlerin içinde...Konu çok gerçekçi gelmese de bana harika oyunculuklar var.Filmi götüren de oyuncular zaten...Hugh ve Julia olmasaydı bu film bu kadar beğeni toplar mıydı bilmem.Ama filmin en bomba karakteri nohut beyinli ev arkadaşıdır.Bu film sadece bu karakter için bile izlenir...7/10...