Leon Jim Miguel Tan
14 Ağustos 2024 tarihinde eklendi
Wolverine time-travels to 1973 to prevent Mystique from killing Bolivar Trask, an evil military scientist, whose murder had led to the creation of robots meant to slaughter humans and mutants.
Seri bilindiği üzere birçok sinema severin tanıdığı bir yapım serinin bu filminde gelişen teknoloji ile beraber bilim kurgu türünün artması ile gelişen rekabet ortamına ayak uydurup kendilerini geliştirdikleri bariz bir şekilde belli oluyor. Kısacası göz alıcı efektler ve güzel işlenmiş bir senaya karşımıza çıkıyor iyi seyirler...
X-men serisinin kuşkusuz en mükemmel filmi. Tam anlamıyla bir başyapıt olduğunu söylebilirim. Tüm karakterlerin muhteşem şekilde harmanlandığı harikulade bir yapım.
Serinin 7. filmi belki de en iyi X-Men filmiydi. Senaryosunun karışık bir yapısının olmasına rağmen müthiş bir kurgu oluşturmuşlar. Süresi çok iyiydi. Hiç boş sahne yoktu filmde. Bazı kötü gördüğüm yanları, Logan'ın geçmişe biraz aceleyle gitmesiydi. Çünki, geçmişte birkaç sorunla karşılaşıyordu ve bunu gitmeden konuşmaları gerekirdi gibi geliyor bana. Neyse filmin hikayesi şu şekilde; Şimdiki zamanda, sentineller mutantları yok etmek için savaşıyordur. Bunları yok etmek için gemişe gidip geçmişi değiştirmeleri gerekir. Amaçları; Mystique'nin Dr. Trask'ı öldürmesini engellemek ve hükümetin de desteğini alarak bu sentinel programına izin verilmesine engel olmaktır. Mystique geçmişte Dr. Trask'ın kendi arkadaşlarını öldürmesi yüzünden ve mutantlara karşı sentinel denilen bir robot programı geliştirdiği için onu öldürmek istiyordur. Geçmişte öldürmeyi başarır ve Mystique'yi yakalayıp onun DNA'sından bir şey alıp sentinel yapmada kullanmışlardır. Geçmişe dönen Logan ise buna engel olmaya çalışacaktır. Bunun için Charles'a gider. Daha sonra Quicksilver'i ikna edip Pentagon'da hapiste olan Magneto'yu kurtarırlar. Sonra Mystique'yi engellerler. Bu arada Magneto her zamanki gibi yine taraf değiştirerek insanlara düşman olur. Sentinelleri kontrol altına alır. Hükümet görevlilerini tam öldürecekken Mystique tarafından son anda durdurulur. Mystique de Charles tarafından ikna edilerek Trask'ı öldürmekten vazgeçer. Film bundan sonra şimdiki zamandan biraz öncesine gelir. Bunun sebebi büyük ihtimalle şimdiki zamanda sentinellerle savaş halinde oldukları içindi. Biraz daha geçmişe gelerek sentinellerle hiç karşılaşmadıkları bir gelecek süreci işleyeceğinden olmalı. Film bu şekildeydi. First Class ile birlikte en beğendiğim X-Men filmi oldu. Senaryo gerçekten iyiydi. Görüntü yönetmenliğini beğendim. Işıklandırma iyi yapılmış. Kurgusu da çok iyi olmuş. Sahne geçişleri hiç sıkmayacak şekilde düzenlenmiş. Aksiyon sahneleri keza aynı şekildeydi. Quicksilver'in herşeyi durdurup yaptığı şov da filmin en iyi sahnelerinden biriydi. Şu an başlarına bela olan bir şeyden kurtulmak için gemişe gitmeleri gerektiği, burada da yapacakları işle sentinellerden kurtulmalarını anlatan müthiş bir X-Men filmiydi. Filme verdiğim puan= 8,8
Geçmiş ile geleceğin çok güzel işlendiği bir film olmuş. Umutların asla tükenmediğiyle ve her insanın değişebileceğini gösteren bir film. Görsellik üst düzeyde fakat aradığım aksiyonu ve heyecanı fazla bulamadım. Acaba geleceği düzeltebilecekler mi diye asla gerilmedim. Aksine sonunu tahmin ederek izledim ve hiçbir şey bulamadım filmde. The Wolverine filmi hariç diğerler X-Men filmlerini beğenmiştim IMDb notunu görünce büyük keyif alırım sanmıştım fakat öyle olmadı. Serinin 2. kötü filmi olarak değerlendiriyorum.
X men filmleri gittikçe beni şaşırtıyor. Days of future past karışık bir seneryoya sahip ama filmin geneli cok iyi hazırlanmış . Özellikle first classtan sonra daha cok genç charles xavier ve magneto görmek isteyen ben filmde bunlara doydum diyebilirim. Ayrıca jeani sonda görmek beni mutlu etti . Birkaç filmdir hiç o güzelliğini görmüyorduk . Eski filmlerden Havok karakteri var filmde . Cameo olsada ( sonradan sonda gözüktü ) Cyclops vardı . Peter Maximof Quicksilver müthiş olmuş diyebilirim. Avengers 2 deki Quicksilvere bin basar . Filmin sonunda eski yüzleri birazdaha gördük ama onun dışında bioshop , blink gibi yeni yüzlerde karşılıyor bizi cok orgiginleribni filmde göremesekte karakterler kendini cidden hisettiyor özellikle Blink wandaya cok benzemiş ama aşırı havalı :D Jennifer lawrence süperdi . Mystequie kilit bi karakterdi zaten ve filmde de bunu hisettiriyordu . Son olarak sentineleri ben pek sevmedim cok iyi olmamışlar . Rouge cutta rouge ile ilgili sahnelerde varmış acıkcası benim x mende en sevdiğim karakter jean wolverine xavier ama hepsinden ayrı rouge dur . Rouge cut u izleyememk üzdü ama ben filmin bu halinden bile keyif aldım Puan : 10 / 8.9
X-Men serisinin şüphesiz en destansı ve izleyiciye heyecan yaşatan filmiydi. Tüm efektler ve her bir karakterin hikayesi kusursuzca işlenmiş. Bir yandan duygusal olarak insanı tatmin ederken diğer yandan heyecanlı sahneleriyle izleyicinin gönlünde kurduğu taht yerini hak ediyor. Kendi yılında çıkmış en güzel film desek yanlış olmaz.
sinema tarihindeki en iyi sahnelerinden biri olan Qucksilver'ın 2 dakikalık unutulmaz sahnesi için bile izlenebilecek bir fim. süper kahraman filmlerini sevenlerin kaçırmamasını tavsiye ediyorum kesinlikle batman kara şövalye filmleriyle birlikte sinema tarihinin en iyi süper kahramanları x-men filmleridir ve geçmiş günler gelecek kesinlikle serinin en iyisi!!!
Fazla yorum yapmaya gerek yok. Bence serinin en iyi filmi. Mükemmel bir senaryo, o çok sevdiğimiz karakterlerin geçmişi ve inanılmaz kurgusuyla bambaşka bir X-Men filmi olmuş. Serinin bir sonraki filmini merakla bekliyoruz.
Mutantlar saldırı altındadır. Dünyanın geleceği artık çok farklıdır. Mystique'in Trask'ı öldürmesi ile birlikte mutantlar artık düşman olurlar. Ve Mystique insanların eline geçer. Bundan sonra onun DNA sını kullanarak mutantlara karşı bir ordu yaratırlar. İşte bunlara bir son vermek o olayların hiç yaşanmamasını sağlamak için Wolverine zamanda geriye gider ve Mystique'i durdurmayı amaçlar.
Bu bakımdan bakıldığı zaman ikinci bir Terminatör filmi gibiydi bu film. Zamanda geriye gidiyor ve olayların akışını değiştirmeye çalışıyor. Ya da 12 Monkeys filmini de benzetebiliriz. İlk filme göre daha farklı bir hikaye. İlk filmdeki olay Rusya'nın Küba'ya bomba yerleştirmesi ile alakalı nükleer bir savaş tehdidine karşı yapılan bir savunmaydı. Burada ise hedef Mutantlar. Hikaye olarak JFK'nin öldürülmesiden sonra geçiyor. Mutanları yok edecek teknolojinin gelişmesini engellemeye çalışıyorlar. Filmin çok adrenalin dolu ve akıcı bir yapısı var. First Class filminin aksine burada daha bilinen ve tanınmış oyuncular ağırlıkta. Geniş bir oyuncu kadrosu var. Kısa kısa rol alsalar bile çoğu çok başarılı olmuş. Özellikle Quicksilver'ın müzik eşliğinde ahenkle dans ederek ortalığı karıştırdığı bölüm harika ötesi.
İlk iki filmin yönetmeni Bryan Singer yine yönetmenlik koltuğuna geçmiş ve daha önceki filmlerin üstünde belkide serinin en iyi filmlerinden birini çıkarmış. Çok başarılı bir film. 2016 yılında gelecek olan X-Men: Apocalypse filmininde yönetmenliği yapacak. Şimdiden merakla bekliyorum. Eminim o da çok güzel olacak. İyi seyirler... 8.1/10
Geçmiş filmlerine kıyas edildiğinde izlendiğinde birşeyler eksik izlenimi bıraktıran ve diğer filmlerin gölgesinde kalan bir film. Filmin takipçilerini tatmin etse de üstüne pek bir şey koyamamış...
Serinin tümünü seyrettim. Sonuç; mutantlar yahudi ırkını temsil ediyor. Magneto Hz. Musa gibi kurtarıcı rolünde. Normal insanlar potansiyel düşman. Aksiyon konusunda çıtayı aşmış bir film. Fakat bu inandırıcılıktan uzak klişe olmuş yahudi mazlumluğu çok antipatik olmaya başladı. Serinin ilk üçlemesinin ilk filmin başında da Nazi kampı vardı. İkinci üçlemenin bu ikinci filminde de (ilki First Class) yine aynı sahnelerle bezenmiş görüntüler var. Bu yahudi yapımcıların emrindeki Brian Singer gibi yahudi kökenli yönetmenlerden bir de Filistin'e yapılan zulümle ilgili filmler bekliyorum. Filmin kadrosu bir hayli geniş tutulmuş. Eskiler ve yeniler birarada. Bunların yanısıra Quiksilver gibi müthiş bir karakter dahil olmuş. Zaten filmin en etkin sahnesi onunla ilgili olan bölümdü. Halle Berry istediği 20 milyon doları bu film için almışmıdır bilemem ama almışsa oynadığı dakika başına tarihin en yüksek parasını almıştır. Neredeyse hiç gözükmedi. İzlenilebilir bir yapım ve sürükleyici fakat konusu biraz basit kaçmış. Filmin jeneriğindeki "apocalypse" in (En Sabah Nur) görüntüsü bir sonraki filmin bu isimde çıktığının habercisi olmuş...