güzel bir düşünceyle yola çıkılarak çekilen bu belgesel etkileyici olmuş.Onlara daha yakınlık duydum izledikten sonra 2000 yılıda olsaydı işin içinde çok daha iyi olurdu herşeye rağmen kötü bile olsa sonuçta ortada galatasaray var sade gs değil hersporseverin izleyebileceği seviyede olmuş böyle yapımlar dilerim hep olur farklı ve çok iyiydi gerçekten herkese tavsiye ederim...
Hangi takımlı olursanız olun, Fatih Terim'in Hasan'la Ergün'e soyunma odasında attığı " sen! sen! bu takımın en tecrübeli oyuncularısınız !" cümlesiyle başlayan ve bayağı uzun süren fırçasını bir seyredin. gerçekten zor iş Fatih Terim gibi bir adamın takımında oynamak. Bu sahne filmin en ürpertici sahnesiydi. En gerçek sahnesi ise Hakan Ünsal'ın sakatlık geçirdiği bir maçtan sonrası inlemeleri.. Hasan'ın tribünlerin attığı kötü şuta verdiği tepkiyi (auuhhhvvv!!) anlatmasına da komik diyebiliriz. Kendi ne kadar sinirli olsada. Birde Arifin ne gevşek bir adam olduğunu gördük : ))
velhasıl benzeri olmayan iyi bir iş. tabi o dönem Galasatasarayın başarılı dönemi olsaydı bambaşka olurdu ki çok önemli de değil. çünkü film saha içinde olandan çok dışarıyı anlatmış. ve buda onu tv deki futbol belgesellerden ayıran en önemli özellik olmuş..
süper ...bir galatasarylı oldugum için söylemiyorum mükemmel olmus. oyuncular arası diyologlar cok iyi fatih terim takımını süper motive ediyor mutlaka izleyin
Zaman zaman eğlenceli zaman zaman sıkıcı. aslı kurgu. iş kurguda bitiyor. güzel kurgu iyi vakit, kötü kurgu ’bunları biliyoruz zaten’. Film bundan ibaret. Takımın bir yılına ait görüntüler. Amaç sanki o yıl içinde Galatasaray’ın oynadığı maçlardan görüntüler sunmakmış gibi.oyuncular arasındaki geçen şeylerden bahseden yok doğru düzgün. sanki sansürlenmiş gibi duruyor filmin tamamı. Fatih Terim bol bol ’Oyuncular nasıl gaza getirilir?’ dersi veriyor. soyunma odasını merak ediyosanız bu. oradan bana en ilginç gelen görüntüler Fatih Hoca’nın ortalıkta mafya babası edasıyla dolaştığı, haşin bakışlarının kamerayla yakalanması.Oyunculara aman kameraya bakmayın denmiş gibi gözlerini kaçırıyorlar olabildiğince. belki de baktıkları birçok bölümü biz göremiyoruz.Yığınla görüntünün arasından bu kadarı çıktıysa birşey diyemem. ama şunu belirtim kimi futbolcuları neredeyse hiç göremiyoruz. hem de çok önemli oyuncular.(belki de kendileri istememiştir)Sonuç olarak Galatasaray’ın Avrupa’daki 3. lig’den bir takımla yaptığı hazırlık maçını televizyondan izlemesi kadar eğlenceli.(5)
bu film sadece bi galatasaray belgeseli değldir. bir futbol belgeselidir. ve kesinlkle futbolseverlerin izlemesi gereklidir. filmde son altı yıldaki galatasarayın en kötü sezonu gösterildi. galatasaray kendisini eleştirebiliyor ama fb.li arkadaşlar yapmayın. biliyorum 5 sene boyunca yenik düşmeyi, şampiyon olamamayı, ezeli rakibinizin inanılmaz başarılarını görüp, tebrik etmeyip, aksine köşenizden ve uzaktan saldırmayı bi yere kadar anlayabilirim. bunları hazmetmek hiç kolay değil farkındayım. acınızı anlayabilirim. daha kaç sene daha altı sıfır olayını söyleyeceksiniz bilmiyorum.şampiyonlar liginde altı maçta sıfır çeken bi takım olarak, süper kupa sahibi bi takımı, şampiyonlar ligine en fazla katılmış bi takımı yenmek o skorla elbette fb. tarihinde en başarılı olay olmuş ve olacaktır. yo yo vazgeçtim siz hatırlatmaya devam edin altı sıfırı. ben fb.li olsam ben de aynı şeyi yapardım. başka hiç bi başarım olmamış ki derim. pendikspora, öğretmenlere yenilen bi takımım var derim. ama emin olun yine de bi takımın belgeseline böyle cahilce saldırmam. bu kadar kıskanç olamam. galatasaraylı olduğum içindir belki de. başarılara doymuş biri olduğum içindir. sokaklarda tur atmaktan yorulduğum içindir. avrup'nın devlerini birer birer yandiğim ve rakibim real madrid olduğunda bile acaba hangi skorla yeneceğiz diye düşünebildiğim içindir. GALATASARAYlı olduğum içindir. sonsuza kadar ...
Kendinizi ancak bu şekilde tatmin edebiliyorsunuz değilmi sayın(!) fb li arkadaslar.Madem elestiriyi bu kadar cok sewiyorsunuz kendiniz bi belgesel yapın sabah aksam kalkıp kendi kendinizi elestirin.Umarım anladınız.Pek sanmıyorum ama.