Usta oyuncu Kadir İnanıra saygızılık etmek istemem fakat,artık böyle ucuz filmler baymaya başladı.Ne zaman kültür bakanlığı yapılacak filmlerin zararları bizim tarafımızdan karşılanacak dedi,bizim yerli filmler o kadar çoğaldı ki,nedeyse Hollywoodla yarışır duruma geldik.Hal böyle olunca,ipini koparan yönetmen,urganını koparan senarist,zincirini koparanda oyuncu oluyor.Öyle ki,artık her hafta üç beş yerli yapım viziyona giriyor.Yönetmen koltuğuna uturup,basit bir senaryo ile zangin olma düşüncesi.Haksız değiller tabi.Çünkü biliyorlar ki belli bir kitleye hitap edeceklerini.Bu kitlede azımsanacak gibi değil.Peki bu hitap ettikleri kitle hangisi.?...Sözüm meclisten dışarı, alt yazı ve görüntüyü bir arada okuyup izleme becerisi olamayan,sinama kültürü zayıf,yüzeysel insanlar..İşte bu zayıf kiteleye hitap eden zayıf senarist yönetmen ve oyuncu arkadaşlar,bence artık yeter kolay yoldan para kazandığınız.Yeter bu halkın sırtından basit filmlerle para kazandığınız.Şöyle adam gibi bir film yapında biz sinama izleyicileri de sizin hakkınızda ne güzel filmmiş,aciba yönetmen kim?...Kimin tarafından kaleme alınmış?..gibi cümleleri gönül arahatlığıyla kullanıp iyi yönden eleştirilerimizi yapalım.Ama ne fayda,uzulerek söylüyorum ki,bizim bu paraya olan düşükünlüğümüz böyle devam ettiği sürece,bizde ne sanat olur,ne kültür olur,ne yönetmen olur,ne oyuncu olur,nede senarist.Bir filimin mailyeti yüzelli bin tl olduğunu düşünelim.Ki bana kalırsa Son Cellat filimi bu kadar bile değil ama olsun.Yüzelli bin tl değerinde bir film,bir hafta vizyonda kaldı diyelim,Bilet fiyatlarının kişi başına en az yedi tl olduğunu düşündüğümüz zaman,ve sadec beşyüz bin izliyiciyle buluştuğunu var sayarsak,bu da tam üçyüz ellibin tl eder.iki yüz bin tl film başına,bence çok iyi bir para.herşey yoruma açık arkadaşlar.
Son Celllat filmini izlerken,çekimlere,mekanlara ve oyunculara şöyle bir baktım.Film bitti.Boş ekrana şöyle uzun uzun baktım.Filmi düşünmeye başladım.Film ile boş ekran arasındaki fark ne diye düşünmeye başladım.Sadece tek fark,usta ouyuncu Kadir İnanırın yaptığı rol.Zaten filmin konusu daha önce yüzlerce benzerini izlediğimiz filmerin aynısı.Kaldı ki,bu tür filmler önceleri daha iyi çekilirdi.Çünkü,o zamanların şartları bugünün şartlarından daha zor,yetersiz tekonoloji,kısıtlı imkanlar vardı.Bugün o imkanlara sahip bir türkiye var ama,bu imkanı kullanacak beceri yok.Hadi hayırlısı diyor ve sizlerden bekliyoruz.Ama lütfen çevireceğiniz filmler,Destere,Çılgın Tatil bir ve iki,Avanak Kuzenler,Maskeli Beşler,bir-iki-üç ve benzerleri gibi olmasın.6/10