türkiye'de çekilince yapmacik duracagini düsündügüm türlerin basinda gelen kara mizahi; yapmacikliktan uzak, kaliteli oyuncu kadrosuyla, iyi senaryoyla çekmis taylan biraderler.
suan dünyada da kara mizahin zirvesinde oldugunu düsündügüm coenlerin de birader olmasiyla, kadina/es'e karsi bir garez( fargo) olmasiyla bir iliskisi var midir, bilemem ama coenler filmi tadinda film yapmak her baba yigidin harci degildir ki taylan biraderler yapmis. bir fargo izler gibi, keyifle izlenebilecek bir film.
engin günaydin'in oyunculugu hakikatten sapka çikarilacak düzey de ki yazdigi senaryoda çok orjinal. burhan altintop olarak pek izlemedim bilemem ama, yazgidaki necati rolüylede, burada ki basrolüylede artik daha çok sinema filmlerinde oynamasi gerektigini bagiriyor. basrolünü oynayacagi; zeki demirkubuzun yeraltindan notlari'ni da merakla bekliyoruz. billur kaya da inanilmaz dogal, rolü üstüne cuk oturmus.
sonuç olarak; basit ve orjinal senaryo, kaliteli çekimler, iyi oyunculuk bir filmden beklenebilecek hersey var, devamini bekliyoruz.