KaliteTAKİP
21 Şubat 2014 tarihinde eklendi
öncelikle benim düştüğüm gibi hindistan yapımı bir film çok sıkıcıdır kötüdür diye düşünüp ön yargılı olup izlemekten vazgeçmeyin ertelemeyin çok pişman olursunuz filmi yeni bitirdim ve 3 aptala birde ben eklendim nasıl böyle sağlam bir filmi ertelemişim aklım almadı neyse iyi olan taraf ise izledikten sonra inanılmaz çıkması benim şansım diyelim film gerçekten başyapıt diyebilirim farklı konusu ilginizi çekmeye yetiyor tabiki bir filmi film yapan oyunculuk ve gerçekten amatör ve bilinmedik karakterler olsada ama sizi öyle derindin etkileyen duygulandıran güldüren karmaşık duygular yaşamanıza ve filmden keyif almanızı sağlayacak profesyonel oyunculuklar izleyeceksinizki zamanın nasıl geçtiğini anlamıyacaksınız şiddetle tavsiye ediyorum pişman olmazsınız iyi seyirler....
Çok konuşuldu, çok övüldü. Kendine özgü bir hayran kitlesi oluştu. İzleyen hemen tanıdıklarına önerdi. "Çok eğlenceli, muhakkak görmelisin" dedi. "Hint sineması", Bollywood mu diyelim veya, bana öteden beri hitap etmiyor. Bu nedenle normal şartlar altında tercih etmiyorum bu endüstriden filmler izlemeyi. Başlangıç cümlelerim nedeniyle şunu bir izleyeyim dedim. Özür dilerim ama koskocaman 3 saatlik bir vakit kaybından başka bir şey değil. Muhteşem sığ bir senaryo, muhteşem sığ bir kurgu ve özelliksiz karakterler. Çok nadir gülümseten sahneler. Komedi, eğlence? Ara ara damardan girip dram yapmaya da çalışıyor ancak olmuyor, olmuyor. Aamir Khan özellikle son dönemde Hint sinemasının "dışarıya açılan yüzü" gibi bir şey. Ülkemiz sinema seyircisi arasında da tanınmaya başladı. Haydi onu bir derece katmayalım ancak filmin geri kalanında tek bir sempatik karakter yok. 1970-80'li yıllarda böyle bir melodram çekilse göze batmayacak belki. 2009'da çekildiyse (ve benzerleri 2015'te de devam ediyorsa çekilmeye) benim gözüme batıyor. Aslında Türk sineması ile benzer pek çok yönü var bu anlamda. Komedi desen yeterli değil, dram desen yeterli değil, hatta eğreti duruyor. Bizde de çok var böyle, her sene sayısız çekiyorlar. "3 Idiots" belki onlardan bir gömlek daha iyi. Ancak hala vakit kaybı. Bana sorarsanız, belli sayıda film izlemiş ve sinema anlamında belli bir zevk sahibi iseniz, bu gereğinden fazla uzatılmış, sündürülmüş filmi beğenmeniz pek olası değil. Ancak Hint sinemasına özel bir ilginiz var ise bilemiyorum. En rahatsız edici durumlardan biri, filmde sonsuz sayıda "komik olduğunu zanneden ancak insana "püfff" dedirten sahne" var. Belli bir süredir izlemiyordum bu tarz filmleri. Yıllar sonra, belki biraz değişmişlerdir diye oturdum ancak pek bir ilerleme yok.
Güzeldi, baya güzeldi. Hayattan zevk almayı bana öğretti, hayattaki olaylara olumlu bakmayı bana öğretti. Bu film abartıldığı kadar var. ^Gerçekten çok güzel!^
Film boyunca kaliteli bir kara komedi izlerken ( kara dememin sebebi içindeki toplumsal mesajlardan kaynaklı.) sonlara doğru gelen aksiyon dram karışımı sahneler bana çok yapay geldi. Ama buna rağmen yinede film genel olarak akıcı ve kaliteli ilerlediği için son kısımlarını da çok takmazsanız gayet iyi.
Aamir Khan'ı ve Hint sinemasını sevmeye ve tanımaya başlamamın sebebidir. Şahsımca çok şeyler ifade eden bir film olup benim için bir başyapıttır. Cast ekibinin samimiliiği projeye sıcaklık katmış ve bu da izleyiciyi bıkmadan usanmadan filmi izlemeye itmiştir. Gerek komedi gerek duygusallığın nabzının yoklandığı bu filmde eğitim sisteminin eksik ve yanlış yerlerini en doğru şekilde eleştiriyor.
all izz well ımdb top250'de ilk kez gördüğümde: -la bu hindistanlılar yüklendiler de listeye soktular- diye düşündüren; ama izleyince bollywood sinemasına özgü sıcaklığı ile içimi ısıtan;eğitim sistemlerine getirdiği evrensel eleştirilerle saygımı kazanan;oyuncu performanslarıyla (başta aamir khan ve boman ırani olmak üzere) parmak ısırtan;senarist-yönetmen rajkumar hirani'nin zekasıyla beyin açan,kalp dağlayan,göz pınarlarını gıdıklayan muhteşem film. izlemediyseniz izleyin.sonra zaten izlettireceksiniz. all izz well
Beklediğimin kat be kat üstünde çıktı,izlemeden önce şüpheliydim ama bunların yersiz olduğunu gördüm.Dram,komedi,macera hepsini aynı potada buluşturmuş ve izlerken kendinizden birçok şey bulmanız çok muhtemel 9/10
Kesinlikle izlenilmesi ve ders çıkarılması gereken bir film. Bollywood filmi olması hem eğlenceli hemde etkileyici yönü ile sizi kendine bağlıyor. Film istenilen duyguyu vermiş. Finali ise süperdi.
TAM BİR BAŞYAPIT İZLEYİN İZLETTİRİN 10 ÜZERİNDEN 10
Bu filmi Yedi yaşından tutun 70 yaşına kadar olan her kesimden insanın izlemesi gereken duygusal, bilgi, eleştiri ve yaşamda olması gereken kurallar bütünlüğünü özgürce yaşamanın ne demek olduğunu gösteren harika bir film. Uzun zamandır bu kadar mükemmel bir film izlememiştim.Kahkahalarla da güldüğüm oldu, gözyaşımı akıtmamak için kendimi tuttuğumdan genzimin yanıp boğazımın düğümlendiği de, zil takıp oynamaya niyetlendiğim de... Ve tabii süper bir hikaye... Sisteme bir başkaldırı, dostluğa kallavi bir selam ve tatlı, narin bir aşk... Hayatın içinde ne varsa hepsi ama hepsi bu filmin içinde... Ben izlemek için geç kalmışım, eğer izlemediyseniz daha fazla geç kalmadan izleyin bence..
Bu filmden önce biri hint diğeri Hollywood yapımı olan 2 filmden blogda bahsettim Taare zameene hint yapımı olan ve diğeri Özgürlük yazarları Hollywood yapımı, bu iki filmde eğitim üzerine ve aile üzerine insanları uyandıran konular üzerinde ağırlıklı olduğundan bahsetmiştim. Bu yeni izlediğim 3 idiots filmi de eğitim, aile ve kişisel kararlarımız üzerinde bizlere yön verecek bir film olduğunu düşünüyorum...
Kısacası bu filmi izlemeyen arkadaş varsa eğer lütfen zaman kaçırmdan izleyin. Filmin konusu şöyle;Hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri.Ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olarak görüyoruz.
Filmin Kahramanları Aamir Khan (Rancho) daha önce Taare zameen filminde başrol olarak oynamıştı. Bugün bu filmde yine bir öğrenci ve aynı zamanda bir bilim adamı olarak göreceksiniz. Filmde Amacı eğitim kitap halinde öğrenmeyi değil, nasıl uygulandığı ve ne demek olduğu üzerinde özgürce yaşayan bir karakter olarak görmekteyiz.
Film Çekim olarak genel ve yakın planda çalışmaları ile Hindistanın eşsiz dağlarını ve bitmek bilmeyen uzun yollarını genel planda göstermesi ile ayrı bir tat katmaktadır. Filmin diğer bir özelliği kullanılan müziklerin sözlü olması ve bu sözlerin filmin ana hikayesini anlatmasıyla filme katkı sağlamaktadır. Müzikle filmi anlatma olayı Taare Zaman filminde de görmüştük.
ARKADAŞLARINIZ BAŞARISIZ OLUYOR, ÜZÜLÜYORSUNUZ; ARKADAŞLARINIZ BİRİNCİ OLUYOR, DAHA ÇOK ÜZÜLÜYORSUNUZ''. Hayatımda izlediğim en iyi filmlerden biri.Karakterler mükemmel ve üzerinde bi hayli düşünülmüş.Replikler muhteşem.Oyunculuklar muhteşem.Müzikler muhteşem.Senaryo muhteşem. Bu filmde en can alıcı replik ''herşey yolunda'' olmalı.Çünkü filmdeki insanların hayata bakış açısı bununla değişiyor.AAslında bu şekilde düşünen rancho sayesinde.Filmin finalinde bile.Müzikler ve danslar komikti.Senaryoya gelirsek Eğitim sistemini eleştiren, öğrenciler üzerindeki pskolojik baskıya vurgu yapan bir film.Bu belkide bir çok ülkenin eğitim sisteminin sorunu.Ezberci eğitim... Filmin içinde geçen bir diyalog aslında gözümü açtı..Fotografcılıgı seven çocugun mühendislik okuması.Fotografcılıgı seviyorsun ama mühendislikle evlisin.Doğru değil mi ? Aile baskısı ve diğer pskolojik faktörler yüzünden bir çok kişi yetenekli oldugu alanda veya istediği alanda değilde farklı bir alanda okumak zorunda kalıyor.Hindistan yapımı olmasından dolayı önyargılı olarak izlemeye başladım.Halen izlemeyenler vardır ve tavsiyem önyargılarınızı çöpe atın ve izleyin.3 saat nasıl geçti anlamadım.Filmin büyük kısmı eğlenceli bazı kısımlar ise duygusaldı.Sonu mükemmeldi. Aamir khan ın izlediğim ilk filmi.Yaşına ragmen Rolünü olaganüstü bir şekilde oturtmuş kendine..Bu film gelmiş geçmiş en çok hasılat elde eden Hint yapımıymış
Aamir Khan'ın neredeyse oynadığı tüm filmler gişe garantisi. Ghajini ile 200 Crore çıtasını aştı. Bu filmdede tüm dünya gişesi olarak 65 milyon dolar hasılat elde edildi. 2215 film kopyası Bollywood için rekordu. Rajkumar Hirani ile PK filmindede beraber çalışıp tüm zamanların en fazla gişe yapan filminede imza attı. Öncelikle filmin ismi yanlış seçim çünkü filmde 3 aptal yerine mühendislik fakültelerini kazanmış 3 genç var. Filme gelecek olursak; Başrol oynayan 3 oyuncu(A.Khan, Madhavan ve Sharman Joshi) daha önce "Rang De Basanti" filminde de beraber oynamışlardı. Bu filmde; Ranço (A.Khan), Raju(Sharman Joshi) ve Ferhan(Madhavan) Hindistan'da ki okul sisteminin yanlışlarına karşı kendi metodları üzerinden başa çıkmaya çalışırlar. Bu mücadelede hem dram hem de komedi vardır. Bundan daha önemlisi ise filmin vermeye çalıştığı mesajdır. Imdb top listesinde ilk 50'de kendine yer bulan filmi mutlaka izleyin. Al izz vell...
kesinlikle izlenmeli. senaryoyumu övsem,oyunculuğumu,akışımı,türünü teslim edişinimi bilemedim ama çok etkileyici. izlediğinizde ilk söyleyeceğiniz şey bu filmle daha önceden neden karşılaşmadım.