Kayıp Otoban hakkında görüşlerin ?
4 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
david lynch bu adamı gerçekten linç etmek lazım :) bu film nasıl oluyorda bu puanı alıyor anlamış değilim.adam değişik ve psikolojik film yapacağım diye resmen ortalığı batırmış.film tamamen saçmalıklarla dolu,hayatımda sayısız film izledim ama böyle tipik bir film hiç görmemiştim.filmde bir yere kadar bazı şeyleri çözebiliyorsunuz fakat bir çok şey havada kalıyor ve cevabı yok bulmaca çözmüyoruzki biz film izliyoruz,her şeyin açığa kavuşması lazım.bu adamın hiç bir filmini bir daha izlemeyeceğeim.
3 Ocak 2007 tarihinde eklendi
David Lynch'in en gerilimli,en derinlikli filmi sadece yönetmenin sinemasının değil,gerçeküstü sinemanın başyapıtlarından.Uzun zaman önce televizyonda izlediğim filmi dün akşam alıp izledim.Baştan sona büyük bir zevkle izlediğim filmin her karesi kamera arkasında büyük bir dehanın olduğunu haykırıyor.Bill Pullman,Patricia arguette ve Balthazar getty çok iyi ama mafya babası rolünde Robert Loggia muhteşem oynuyor.Sinemaseverlerin arşivlemesi ve her izlendiğinde Lynch'ın dehasının önünde eğilmesi gereken büyük bir klasik.
23 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Öncelikle haftada en az 3-4 film seyreden biri olarak bu film nasıl gözümden kaçmış bilmiyorum. 13 yıl sonrada olsa izlemek nasip oldu. Kayıp otoban filmografi olarak mükemmel bir film. Senaryo, kurgu müthiş güzel. Fakat şuda varki film herkes için değil. Filme bayıldığımı söylemem lazım. Ancak tamamen anlamış değilim kafamda hala olayları kurgulamaya çalışıyorum ama tam yerine oturmayan bir sürü şey var. Yani bende otobanda kayboldum. Kayıp otobanı kara filmleri ve düşündüren filmleri beğenen herkese öneririm. Sinemayı sadece 1.5 saatlik bir eğlenceden öte sizi etkisi altına alıp düşündürecek bir eğlence olarak görenler için bire bir. Ama bir uyarımıda yapayım ailecek izlenecek bir film değil. Oldukça müstehcen sahneleride barındıryor. 9/10
20 Nisan 2005 tarihinde eklendi
Arkadaslar, bilahere ayrintili kendi yorumlarimi yazicam ama oncelikle burada yazilan birtakim ayrintilara deginmek isterim.

1-) Benim daha sonra yapacagim yoruma gore diafon'dan sesin gercekten gelip gelmedigi cok onemli deglidir. (bu kisimlarin hayal olabilme ihtimali oldugu icin) Ancak Fred'in duvardaki pozisyonu basmamasina engel degildir. Bu dikkatle izlediginizde gayet aciktir.
2-) Basta duyulan sesin hapishane sesi ile ilgisi yoktur. Bu ses asagi yukari su sekildedir. Once bir buton sesi, daha sonra dogrusal olarak yani soldan saga dogru acilan bir panjur ya da kapi gibi birseyin sesidir. Bunu o sahnedeki seslerin gecisinden de anlayabilirsiniz. Bu sese paralel olarak da fred'in yuzu aydinlanir. Ancak, Fredin hucresinde cildirmadan once gardiyandan aspirin istedigi sahnede duydugumuz (ve gordugumuz) kapinin sesi (ve tipi) yukaridaki tanima uygun degildir. Kaldi ki bu sahnede duyulan sesle, ilk duydugumuz sesin bir yakinligi yoktur. Hapishane kapisi dogrusal bir kapi degil, klasik kapidir ustelik otomatik bile degil, anahtarla aciliyor. Anahtarla acilan kapinin gacirdamasi bile barizdir.
3-) Sevisme sahnesindeki kol olayi ise arkadasimizin hayal gucunun bayaa gelismis olmasindan kaynaklaniyor sanirim :) O sahnede fredin sol kolu, renee'nin sag kolunun uzerindedir. Renee'nin sol kolu ise (alyansli) Fred'in uzerindedir. Fred 'onemli degil'i duyunca sinirlenir ve bir hisimla kendini ceker. Zaten kola dikkatle baktiginizda bir dusme ya da firlatilma hareketi gozukmemektedir. Kol haciyatmaz gibi geri geliyor.
4-) Pete'in hem ruyada hem de gercekte oldugunu soyleyemeyiz. Sadece parmak izlerinin varligindan bu sonuc cikmaz. Pete karakteri, Fred'in gerceklerden kacmak icin kafasinda yarattigi bir karakterden baska birsey degildir.
5-) Film kesinlikle Pete'in degil Fred'in kafasinda geciyor. Dedigim gibi Pete (yasami ve cevresindeki insanlarla) sadece bir hayal urunu.
6-) Fred kesinlikle karisini oldurmustur.
15 Aralık 2009 tarihinde eklendi
sinemanin en cilgin yönetmeni david lynch. anlasilan kayip otobanda cok kisi kaybolmus :d onun hayranlari bilirki lynch filmleri basit filmlerden degildir yani kafa yormalisin gizemli her sahnesi bir sanat. onu herkes sevemez zaten onu özel yapanda bu. kirmizi ve mavi... kisacasi burasi david lynch dünyasi buradan cikis yok. büyüksün üstad 10/10
24 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
David Lynch i sevmem fakat sırf giriş sahnesiyle bile 5 puan alır.Lynchin sıkıcı filmlerinden değil.Yönetmen, ben böyle birşey yaptım herkes kendince bir sonuç çıkarsın dememiş.Taşlar yerine çok güzel oturuyor.Müzikleri de çok güzel.hmmmm benden 8/10
10 Kasım 2007 tarihinde eklendi
İnsanlar genelde filmleri izledikten sonra iyi kötü vs... bir düşünce sahibi olurlar, çogu zamanda bu görüşlerini başkalarıyla paylaşırlar, ama bu film için geçerli bir yorum değil, çünkkü film hakknda yapılacak bir yorum yok, anlaşılacak bir sey yok, edinilecek bir bilgi yaok, özetlemem gerekirse herseye rağmen bence süper enteresan bir film, izleyin emin olun zevk alacaksınız. 8/10
13 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
kişilik bölünmesini karakter psikozunu işleyen bir başyapıt..
ancak çok karmaşık anlatılmış bir film ve karmaşıklığından dolayı prim yapıyor.. insanlarımız anlayamadığı şeye "oo süper olmuş" diyerek baktığı için lynch aynı filmleri çekmeye devam ediyor..
daha güzel biçimde anlatılabilinirdi, bence lynch zeki bi adam biraz cesaret gösterip kendi tarzının dışına çıkması gerekiyor.. hoş tarzını kendide anlayabilmiş degil :) sadece öyküyü karıştırıp insanları şaşırtmayı deniyor..
ancak yine de herşeye ragmen bir başyapıttır, bikaç kez seyrettim yine olsun yine seyrederim.. hoş bir film, sıkılmam iyi bir izleyiciyimdir derseniz öneririm..
7/10
23 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Gerçekten anlaşılması çok zor olan bir film.Ayrıntılı yorum yapan arkadaşları bile iki defa okumak gerekiyor ki filmi anca anlayabilesiniz veya film hakkında yorum yapabilesiniz :) .Ama film en başından beri ilgiyi üzerine çekebiliyor.Sonuna doğru daha da değişik oluyor ama sonunu anlamayınca ister istemez sinirleriniz bozuluyor.Zaten filmi ilk izlemede anlamak olası değil.Tekrar tekrar izleseniz bile yine de belli bir bilgi birikimine sahip olmak gerekiyor belli ki.Ayrıntılara çok dikkat etmek gerekPeki bu kadar karmaşık bir film yapmanın anlamı ne! o da tartışılır.Anladığınız ve emek verildiğini düşündüğünüz taktirde güzel bir film.
7 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Bilinç altının yönetmeninden kült bir gerilim filmi olumsuz yorum yapan arkadaşlarada hak vermiyo değilim anlaşılması zor karmaşık bir film ama benim favorim piskolojik gerilim...
14 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
DAHA ONCEKI IKI YAZIMDADA YAZDIGIM GIBI(bknz.assagida)ONCE SUNU ANLAMAK GEREKIRKI FILMDEKI KISILERIN YARISI HAYAL URUNU DIGER YARISIDA ZATEN SONUNDA HERKES YASAMINI YITIRIYOR.FILM SIMDIYE KADAR PEK RASTLANMADIK BIR KURGUYLA CEKILDIGINDEN(KI BURADA YONETMEN COK BASARILI)BU KADAR USTUNDE YORUM YAPILIYOR/ASLINDA SONUC OLARAK YONETMENDE BUNU ISTIYOR/FILMIN SON SAHNESI ISE HAKKATEN ILGINC.FREDIN YAPTIKLARININ SONUCU CEKTIGI IZDIRABI VE YANARAK OLUMUNU EN IYI ANLATAN SAHNE BU!KISACASI IZLEDIM DEMEK ICIN BILE IZLENMESI GEREKEN BIR FILM.
17 Ekim 2020 tarihinde eklendi
10 dakika dayanabildim... 2 saat izleyenlere SAYGILAR.. sorun sizde değil bende ..:) bu filmi 2 saat izleyebilmek için sağlam bir... sat komondosu... eğitimini tamamlamak lazım diye düşünüyorum..
1 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
İZLediğim EN KARışık ErOtİk FiLM :D:D:D şaka yaptim şaka.filmi 1 defa izledim ve hiç birşey anlamadım.yorumları henüz okumadım ve filmi anlayana kadar da okumayacağım.gerekirse on defa izlerim.mulholland da dayanamayıp yorumları okumustum,bunda yapmıycam...tüm sinema sevenlere sevgilerle...
21 Eylül 2008 tarihinde eklendi
atilla dorsayın en iyi yüz yönetmen listesinde david lynch yoktur ve ben bu listeye david lynchin fil adamı filmini izledikten sonra bakmıştım ve atilla dorsayı yadırgamıştım...ama sonra david lynchin diğer filmlerini izledim (ikiz tepeler,eraserhead,mulholland çıkmazı ve mavi kadife)bu filmleri izlediğimde hayal kırıklığına uğradım ve atilla dorsaya hakverdim.Erotik filmlerden farkı yok
15 Ekim 2004 tarihinde eklendi
evet, arkadaşım, sonucunda linch in hep yaptığı bir şeyi de yakalamışsın, biz karakterin korunma mekanizmasının deriden zırhının içinde, onun dünyasını izliyoruz. tespitlerin kesinlikle benim de tespit ettiğim şeyler ve linch filmlerine böyle yeklaşılırsa çözümsüzlükten kurtulunur. tabii ki linch kimse anlamasın diye fimler çekmiyor. sadece ortak bilince seslenmiyor. hatta sanki o da değil, filmlerinde hep karakterin beyninin içinde ılık yoldayız. kafasının içine giriyoruz ki linch bunu filmde somut bir anlatımla da sahicileştirmiştir. o garip organımsı sahneyi hatırlatyın. bazen yolu bu, bazen rüyalarının izlenmesi ile bizi o karaktrerin zihnine sokuyor(muholland drive), bazen dalıp gittiği kalorifer peteginin arasından(eraserhead) .saygılar.