4,3
Trainspotting hakkında görüşlerin ?
7 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Öfke bağımlılılarından,tutunamayanlar ve tutunmayanlardan,sistemdeki deliklerden oluşan bir grup İskoç gencinin hikayesi,müzikleri,kostümleri,gerçekci ama eğlenceli yaklaşımı ve görsel yaratılığı ile dönemin en büyük heyecan vesilelerinden biriydi...
13 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
yorumlara bakılırsa piyasada onlarca uyuşturucu varmış gibi anlaşılıyor ancak topu topu üç dört tane vardır hatırı sayılır.insanların aklına da ilk olarak bir rüyaya ağıt ve trainspotting gelir genelde.ben kendi adıma ikisinin de 9lu puanları hak ettiğini düşünmüyorum.aralarından trainspottingi daha fazla beğendim,daha eğlenceli,diğerine nazaran o kadar karamsar değil,değişik sahneler var.fakat yine de çok da kaliteli olduğunu söyleyemem,oyuncular üstüne düşeni yapmış ancak bu filmde yetenek isteyen pek az karakter ve sahne vardı.beğenenlerin neden bu kadar inanılmaz derecede beğendiklerini de merak ediyorum açıkçası,o kadar çarpıcı ve unutulmaz bir film değildi.beyazperde.comdaki akıl almaz puanlamalardan biri olarak düşünüyorum,benim fikrim tabii ki.
7 Aralık 2014 tarihinde eklendi
uyuşturucu kullanımına farklı bir perspektiften bakmanızı sağlayacak güzel bir film 8/10
25 Şubat 2015 tarihinde eklendi
Ewan McGregor'ı Ewan McGregor yapan film bu desek abartmış olmayız herhalde.Özellikle uyuşturucu kafası'nın nasıl olduğunu göstermesi hele ki bir tuvalet sahnesi var akıllara zarar olmuş tabi müzikleri de esgeçmek haksızlık olur.Yönetmen Danny boyle bu filmde genç olmasına rağmen altından başarıyla kalkmış,uyuşturucuyla ilgili izlenesi en sağlam filmlerden diye düşünüyorum kesinlikle..
31 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Nerdeyse her türlü duyguyu dışarvurmanızı sağlayan Britanya dan çıkmış en etkileyici, defalarca izlenesi bir film.
8 Ekim 2012 tarihinde eklendi
Çok başarılı ve bir o kadar eğlenceli Danny Boyle filmlerinden biri ''Trainspotting'',şu anda kült mertebesinde ve ciddi sayıda hayranı var.Ama ben tıpkı ''Shallow Grave''de olduğu gibi bunun da usta yönetmen dokunuşundan mahrum olduğu kanısındayım.Danny Boyle seneler içerisinde çok daha iyi bir yönetmen haline geldi zaten.Ama henüz ikinci filmi olduğu hesaba katıldığında inanılmaz bir yetenek ve yaratıcılığın eseri.
9 Ekim 2014 tarihinde eklendi
■ C vitanimi yasa dışı olsaydı, onu da kullanırdık. ■ Uyuşturuculu temalı filmlerin ismi önde gelenlerinden.. Konunun anlatımı, karakterlerin tanıtılması, uçuş sırasında hissedilenlerin ekrana yansıtılması konusunda oldukça başarılı olan filmin oyunculukları da müthiş...zaten film Evan McGregor’un uluslararası düzeyde ünlenmesini sağlamıştır.Filmin en guclu yonu ise tipki gercek hayat gib, filmin farkli insanlar tarafindan cok farkli sekillerde yorumlanabilecek sekilde olmasidir. Bu film hakkinda ki gorusler arasinda ozellikle iki karsit grubun yorumlari goze carpmaktadir. Bir grup filmin uyusturucu kullanimini yaymaya calistigini iddia etmektedir bunun karsisindaki grup ise tam aksine filmin uyusturucu kullanimini elestirtigini iddia etmektedir. Bu da kesinlikle yonetmenin ve senaryo yazarinin yetenegini ortaya koymaktadir. Çunku filmde yonetmen son derece tarafsiz sekilde Renton ve arkadaslarinin uyusturucu bağimlılığını gerek hayat kaydirici gerekse hayat degistirici yonleri ile gozler onune serer. Burdanda her hangi bir yorum cikarmak tamamen seyirciyi baglidir. Filmin uyusturucu hakkinda ki bu tarafsiz bakis acisi bu filmi uyusturucu hakkinda yapilmis onca filmden farkli kilan en onemli unsurdur. ■ Uyuşturucuyu bırakmanın birinci basamağı hazırlıktı. Bana gereken hiç çıkmamam gereken bir oda. Rahatlatıcı bir müzik. Domates çorbası 10 kutu, mantar çorbası 8 kutu. Belki grip olurum. Dondurma, vanilyalı 1 kiloluk. Magnezyum, öksürük şurubu 1 şişe. Parasetimol 1 kutu, vitaminler, soda, sirke, porno dergiler… Bir battaniye, bir kova işemek için, bir kova sı*mak, bir kova kusmak için. Bir televizyon ve bir kutu sakinleştirici. Böylece annemin istediği gibi toplum tarafından kabul görmeye hazır biriydim ve ayrıca bunu da istiyordum. Artık hazırdım. Şimdi yalnızca, sakinleştirici etkisini gösterene kadar acımı hafifletecek bir şeye ihtiyacım vardı. ■ son olarak dostlar sakın kaçırmayın filmin kafasını yaşayın iyi seyirler..
23 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Muhteşem bir film.Kült sıfatına yakışan ender filmlerden.Hayatını kurtarmk isteyen bir gencin hızlı ve tempo dolu anılarını yazdığı günlük gibi.Yer yer sistem eleştirileriyle de kalbimi fethetti.İzlemeyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim 8.5/10
17 Ocak 2010 tarihinde eklendi
harika bir film.bir rüya için ağıt filmi bu filmin yanına bile yaklaşamaz bence.oyunculuk senaryo yönetim kutgu hepsi mükemmel çok güzel bir film herkese öneririm...
11 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Bu filmi bulmak için uzun süre uğraşmıştım buldum ve izledim harika bir film...Uyuşturucu ve onun sonuçları üzerine kaliteli bir yapım mutlaka izleyin ve arşivinize katın izlerken de ders alın...
2 Eylül 2016 tarihinde eklendi
Trainspotting, uyuşturucu temalı filmler arasında kült filmler arasına rahatlıkla girmiştir. Bu film, Requem For A Dream'in tam tersi, uyuşturucuyu daha aydınlık bir tondan ele alıyor ve kötü bir sonla bitmiyor. Bu film anlatmak istediğini anlatıp çekiliyor, Requem gibi.

Trainspotting, kötü bir film değil. Akıllara kazınmış bazı sahneleri var, konusunu bu kadar cesur bir şekilde anlatması oldukça etkileyici, Ewan McGregor bu filmde muazzam. Ama Trainspotting'in anlatılanlar kadar iyi olduğunu düşünmüyorum.

Filmin tam olarak belli bir amacı yok aslında. Bize uyuşturucu ile ilgili belli bir kesit sunuyor ve bu kesitin içine bolca espri, uyuşturucunun insana yaptıklarını, sonuçlarını anlatıyor. Bu kadar. Bendeki etkisi o kadar büyük olmadı, izlerken bazı şeylerin farkında olmanızı sağlıyor, film bitince de geriye kalan çoğu şeyi unutuyorsunuz açıkçası.

Ama Trainspotting kesinlikle kötü bir film değil, aksine iyi bir film ve başka bir bakış açısını görmek için izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim, sadece anlatılanlar kadar iyi değil, o kadar.

TOPLAM PUAN: 6.7/10
19 Nisan 2011 tarihinde eklendi
begeniLesi we tawsiye ediLip izLettiriLmesi gereken bir yapim...
12 Ocak 2009 tarihinde eklendi
en iyi uyuşturucu filmlerinden..komedi dram ne ararsanız var yalnız benim yapdığımı yapmayın ailecek izlemeyinn:))
5 Ekim 2005 tarihinde eklendi
trainspotting bgn hala en ii filmler arasında yer alıyorsa bunu sadece hikayeye diil danny boyle'a da bağlamak gerekir.çünkü çok düzenli ve akıllıca tekniklerle belki hiçbir ortak özelliğimizin olmadığı bu insanlarla bağ kurmayı başarıyoruz ve kendimizden parçalar bulabiliyoruz.arkadaşlık,aşk,aile ve sürekli kurulan hayallere rağmen gelmeyen ii günler izleyiciyi vuran noktalar.ayrıca müzkler de başarılı.sonuçta her ne kdr favorim shallow grave olsa da trainspotting de gzl bir filmdir
13 Şubat 2016 tarihinde eklendi
bu kadar kısa süre içine çok iyi eğlence koymuşlar çok akıcı ve izlerken keyifle zaman geçirtecek bir film 10 üz 8