Cratos
1 değerlendirme
18 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Tamamen çöp ve zaman kaybı. Daha 5. Dk da maskelinin kim olduğunu anladım. 2009 a göre başarılı ve süpriz sonlu olabilir. Ama zeki bi z kuşağındaki zehir bi çocuk şu filmin akşını ne olacağını 10 dk önceden söyleyebilir.
yuh yani diyeceğiniz, bitti denilen yerden tekrar gerilimin içinde kendinizi buluyorsunuz.Bir insanın başına bu kadar talihsizlik gelebileceği gibi, ruh hastalığının, caniliğin tavan yaptığı hikaye.
koleksiyoncu 1 ve 2 süper süper süper ötesiydi başroldeki adama hasta oldum mutlaka ama mutlaka katiyen 3.üsü yapılsın nefes almadan izleediğim bi filmdi sabırsızlıkla 3 4 5 i bekliyorummmmmmmm emeği gecen herkese özellikle buğulu gözlü o muhtesem başrole saygılar tesekkürler
Genelde böyle filmler izlemem. Ama ben bile bukadar beğendiysem bu türü sevenlerin zaten kaçırmaması gereken bir film. Filmin ikinci seride çok iyi genel olarak güzel bir korku filmi
GERİLİM FİLMİ SEVENLERİN KAÇIRMAMASI GEREKEN BİR YAPIT
'Koleksiyoncu'' sıradan gözüken fakat olağanüstü bir senaryoya ve kurguya bağlı.Şunu rahatlıkla söyliyebilirim ki tek kelime ile muhteşemdi.1.5 saat boyunca oturduğunuz terden bir dakika bile ayırmayacak kadar sürükleyici,soluğunuzu kesebilecek kadar da gerilimli..Gerilim,aksiyon,korku bir dakika bilr eksik olmuyor..Zekice hazırlanmış tuzaklar ve tipik maskeli adam filminin ötesinde çok zekice devam edebilecek şeklinde tasarlanan senaryosu ile şaşkınlık verebiliyor..İçinizin cız edeceği,yerinizde durmakta zorlanacağınız bir çok sahne mevcut ve bunlar filmin kalitesinin arttırıyor..Tek bir evde gerilim ve aksiyonlu bir film çekilebilinirmi sorusuna Marcus Dunstan ve Patrick Melton evet cevabını veriyor...İşin en ilginç yanıkatille başbaşa kaldığınız evde geçtiğiniz atttığınız her adımın tuzaklarla dolu olması.Bu durum sizi yiyip bitirebiliyor gerilim açısından..(Özellikle gıcırdayan merdiven ayrıntısı çok hoş olmuş)..Ki bunlar muhteşemken aklınıza sorular dizilebiliyor.Bu adamın amacı ne diye.Filmde kısa bir dialogda buna dair ipucu veriliyor fakat bu herşeyi çözmüyo
Karısının tefecilere olan borcunu ödemek için çalıştığı evi soymaya giden Arkin'i kötü bir süpriz beklemektedir. Beğenmediklerini öldürüp , beğendiklerini KOLEKSİYON yapan pskopat katilin evdeki insanları öldürmesi ve Arkin'in evden kaçmak için uğraşını konu alıyor filmimiz. "TESTERE" serisinden de tanıdığımız senarist "Marcus Dunstan" burda da karşımızda ve testere vari bir film olduğunu hissettikten sonra senaristler kısmında adını görünce pek şaşırmadım.Josh Stewart mükemmel bir oyunculuk çıkarmış. Gözlerindeki o soğuk,donuk bakış filme tam oturmuş ve çaresizliği tam olarak izleyene hissettiriyor. Diğer oyuncular pek görünmedi senaryo olarak öyle gerekti belki ama Josh Stewart hepsine yetti diyebiliriz. Collector' ın işkence sahneleri ve tuzakları testereden hafif bir alıntı gibiydi ve böyle sahneleri seven seyirciler için çok güzel bir film. Sadece işkence ve tuzaktan ibaret değil tabiki film. Her saniye gerilim,heyecan dorukta ve işlerin nereye saracağını tahmin etmeye ve takip etmeye çalışmaktan sürenin nasıl bittiğini anlamak zorlaşıyor.Evden kaçamayışı ve camlara kurulan tuzaklarda inandırıcıydı. Korku filmlerindeki saçmalık unsurlarının önüne geçiyor,bir nebzede olsa inandırıcılık katıyor bu gibi tuzaklar evden kaçamamak adına. Belki son olarak kimsenin istemediği veya keşke öyle olmasaydı dediği bir son oldu ama bu da devamının geleceğinin habercisiydi. 2.filmi iple çekiyorum umarım en az ilki kadar güzel bir film olur ve sarpa sarmadan devam filmi yapabilirler. Gerilim yönüyle dozajını aşmış olan bu filmin kesinlikle izlenilmesi kanaatindeyim. 8/10 İyi Seyirler...
Çok film seyrederim ,bu konuda uzman sayılırım .Son yıllarda izlediğim en iyi 3 filimden biri ,bence puanı 8.5 yani 5 yıldız olması gerekiyor.Gerek senaryo gerek kurgu kamera açıları film on numara olmuş .
İşkence pornosu olmaktan öteye geçemeyen bu filmin neden eleştirmenler tarafından bile övgüye boğulduğunu anlamak güç.İnsanı adeta aşağılarcasına arsı ardına işkence sahneleri döşeyip,ergen izleyicilerden bol para bekleyen bu yapımı film diye önümüze getirenlere lanet okumaktan başka yapılacak bir şey yok.
orta sınıf bir gerilim filmi daha.konunun biraz farklı olması,adamın sus demesine rağmen küvetteki kadının bağırması(sinir ediyor insanı),evin odalarının üstten farklı kamera açıları ile görüntüsü gibi biraz normalin üstünde performansından dolayı 10/6 alıyor benden.