Mert H
1.344 değerlendirmeler
22 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Chris Weitz'in yönetmenliğini üstlendiği film, Edward ve Bella’nın aşk hikayesinin daha karanlık, duygusal ve ayrılık temalı bir bölümünü sunuyor. Bu film, gençlik draması ve gotik romantizmi bir araya getirerek farklı bir atmosfer yaratıyor.
Soğuk tonlar, yağmurlu sahneler ve sık ormanlar, hikayenin melankolik doğasını güçlendiriyor. Görsel efektler, özellikle dönüşüm sahnelerinde oldukça etkileyici olsa da bazı aksiyon sahneleri fazla CGI odaklı hissedilebiliyor. Filmdeki bazı sahneler gereksiz derecede uzun ve ağır ilerliyor. Bella’nın sürekli kurtarılmayı bekleyen bir karakter gibi gösterilmesi, bazı izleyiciler için hayal kırıklığı yaratabilir.
Serinin en melankolik filmi diyebiliriz. Ortalama.
Güzeller güzeli Bella Swan'ın gezegenin en karizmatik vampiri Edward Cullen'in peşinden sürüklenmesinin romantik hikayesi bu defa serinin ikinci kitabının sinemaya uyarlanmasıyla karşımızda. Stephenie Meyer'ın fenomen haline gelen Alacakaranlık Efsanesi serisinin devam kitabından uyarlanan Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay’da, ölümlü fanilerle ölümsüz vampirler arasındaki çefrefilli romantizm yeni bir aşamaya yükseliyor ve Bella Swan, vampir Edward Cullen'ın aşkına karşılık verebilmek için kaderle yüzleşiyor. Bir parçası haline geldiği doğaü
seriye yeniden başladım cok sevdiğim seridir yeni ay ilk filmin biraz altında kalsada serinin her bölümünü seviyorum bu filmde spoiler: bella edwardın onu terk etmesiyle bunalıma depresyona giriyor jacob az da olsa onun yanında olup yalnızlığını gideriyor aslında jacobla olsa daha iyi olurdu ne kadar cullen ailesini sevsemde mantık ile bakarsan ölü ve ruhruz hayat yerine sıcak hayat bulan bir canavar grubu kurt adamlar bella bu filmde ikisini ayrı ayrı sevdiğini söylüyor ikisindende vazgecemiyor :D edward bellaya vampirlere güvenemezsin güven bana diyor :D bella sürekli dönüştür beni deyip durdu 10/7
Sadece fragman nerde filmi kayıt olduğuma pişman oldum hesabımı silicem lanet bi yer sanki çok güzel bir yer ben bunu izlemek için kayıt oldum üstüne izleyemiyorum
Bu filmde Edwar'ı çok fazla göremeyeceksiniz. Hatta toplasanız tüm film boyunca maksimum 15 dakika kalabilmiştir. Jacop beni çok ama çok sıktı bu filmde. Kitabını okurken de sıkıldığım bir film. Ama yine de izlenmeye değer. 5/10
Kitabını okuduğum için daha çok severek izlediğim bir film serisi oldu. Diğer vampir filmlerinden daha güzel olduğu tartışılmaz bir gerçek. Birde Van Helsing bu alanda iyidir.
Seyrettiğim filmler içerisinde görüp görebileceğim en saçma film. Serinin ilk filmi fantastik öğeler içeriyordu ama yinede bir nebze kendini izlettiriyordu. Bu gişeye oynayan ilk filmin kaymağını alelacele yemeye çalışan fırsatçı kurt mantığı ile piyasaya sürülmüş bir yapım olmuş. İnsanların parasını sömürene kadar seriyi uzatırlar. Bu tarz reklam ile abartılmış filmlere para verip de sinemaya gitmem. Televizyondan seyrederim o da boş vaktim varsa...
Aşk ile vampir filmi arasında kalmış bir film olmuş.İki duyguyu da tam olarak veremiyor ve bazı yerlerde gerçekten sıkıcı bir hal aldı artık ne olcaksa olsun ve bitsin dediğim bir çok sahne vardı bilemiyorum beni aşkları da kavuşmaları da pek etkilemedi belki kız olsaydım edward ve jacob hatrına iyi şeyler söyleyebilirdim ama vasat bir film bence ve eminim daha iyi bir iş çıkarılabilirdi.
kitaplarında bile en sıkıcı olan bölümün yeni ay olduğunu belirtmek isterim.bu filmde de bu unsur göze çarpıyordu.filmin içindeki hataları söyleyeyim senaryo çok kötüydü saçmaydı.uzun olması gereken sahneler vardı bunlar yoktu ve film çok hızlı ilerliyordu.ilkinin hatırına izlenir.
Twilight çılgınlığnı pek anlamama rağmen bu filmi beğendim diyebilirim.Belki filmi başka bi gözle izlediğimden olabilir.Mesela Bellanın aşk acısı çekerken girdiği ruh hali gibi.Açıkçası beni de en çok etkileyen Bellanın bu durumlarıydı.Bu yüzden beğenildin yeni ay,değerini bil,Kirsten Stewarta dua et. :p