mellon-2
15 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Kitaplarınıda okuduğum bir film ve kitaplarda yazar tamamen şapşal bir vampir ile sex isteğiyle yanıp tutuşan aptal bi kızın hayatını yazmış filmde ne bir kadro(oyuncu yönetmen vs.) kayda değer hiçbir şey yok filmde aşırı bir makyaj var konu çok kopuk ve kitabını okumayan birisi konuyu bağdaşttıramıyor efektler tamamı ile berbat kızın sürekli olarak trene bakar gibi bakması ise insanı ayrı gıcık eden bi durum.Tamamen amatör bir yapım masraf yok özen yok ama 13-18 yaş arası kızlar için biçilmiş bir kaftan ne kadar aşk ne kadar şehvet o kadar iyi onun dışında hiçbir özellik yok boşuna bir vakit kaybı insanların niye bu filme hastalık derecesinde bağlı olduğunuda hiçanlamıyorum tamamı ile bir fiyasko sanırım bunu izleyenler daha önce hiç televizyon yada sinema seyretmemişler usta bir oyuncu görmemişler senaryo okumamışlar üzgünüm ama bu filme en içten verdiğim puan 10/2
New Moon u ben Alacakaranlıktan çok daha beğendim.Bunda birinci neden Taylorun Robertten daha fazla gözükmesiysi..İkincisi ise ilk filme göre daha çok aksiyon,macera,heyecan ve gerilimin olmasıydı...Filmin sonu neydi öyle aynen dizi sonu gibiydi. Kitaplarını okumadım ve Tutulmayı çok merak ediyorum..Beğendiğim ve beni çok etkileyen birkaç sahne var bu New Moonda..Edwardın Bellayı terk ettiğinde Bellanın sandalyesinde oturup mevsimlerin ve ayların geçtiği sahneyi çok beğendim..Orda çalan müzik çok güzeldi..Birde sınıfta film izlerlerken Romeo ve Juliet den alıntı sözleri Edwarın hocaya bir çırpıda söylemesi çok güzeldi..Bu filmde Bella çok karışık duygular yaşıyor..Gerçeği ben Alacakaranlığı hiç beğenmemiştim.Ama TayLorumun oynadığı daha çok sahne oldugu için sevmeye başladım bu seriyi.Tutulmayı sabırsızlıkla bekliiyorum...
6/10..Karakterler çok abartılı. Şu bellayı oynayan kız her ikili konuşmada titredi abi. Bune ya herkese karşı birşeyler mi hissediyo bu kız. Kimle sohbet etse dudaklar arası mesafe 5 cm ya var ya yok. Ayrıca Edwardıda nası boyamışlar anlamadım. Herifin yüzünü un torbasına batırmışlar sanki.Önce kitapları okuyun kendi karakterlerinizi zihninizde oluşturun. Sonra filmi izleyin gereksiz bi zamanınızda.
Çook daha iyi olabilirdi ama film kafada hem soru işaretleri bırakıyor hem de karmaşık bir şekilde ilerlemeye devam ediyor.Bu da kitabın filmden daha akıcı olduğunu gösteriyor.Nitekim 1 saat zaten ısınmayla geçiyor.Ilk film çok iyiydi,fenomenleşti fakat sonra çok konuşulmaya devam etti ve dejenere oldu malesef..
Issız adam filminden sonra bu kadar çok işkence çektiğim bir film olmamıştı.Beraber izlediğimiz hatunların agzı açık ayran budalası gibi görünce,keyiflerini kaçırmamak için sonuna kadar dayandım.Ama ömrümden ömür gitti:)Nasıl bir işkencedir bu yaa.Film tamamen 10 ile 16 yaş grubuna göre yapılmış.Veya menepoza girmiş ve aklı çoçukluğundaki beyaz atlı prensde kalmış hatunlar için.Bu şimdi vampir filmi mi'Adam zaten travesti gibi.O nasıl makyajdır öyle.Diğeri vucut göstermenin derdinde.Gerçi iyi vucudu vardı hakkını yemeyelim:)Şu an bu film için yazmak bile çok büyük bir zaman kaybı ki ben filmi sonuna kadar izleyerek hayatımın 2:10 dakkasını harcadım.
gelenek bozulmamış devam filmlerinde genelde ilk film iyi arkasından gelenler kötü olur bundada böyle bir durum söz konusu vampirler kurtlar tilkiler bakalım 3.film hangi hayvanlara gebe :) bekleyip görelim...
bütün kitaplarını okuyan biri olarak evet kitaplar filmden çok daha güzel özellkle new moonda gereken duyguyu verememiş yönetmen... bazı ayrıntılarıda kitabı okuyamayanlar anlamicaklardır bu konudada dikkatsizce davranmışlar ama seri muhteşem bir seri harry potter gibi saçmalıklarla bir bile tutulmamalı filmi mahvedense ergenlerin jacob ve edward manyaklığı herkeste bi önyargı yarattı ama bu tarz film sevmeyenler bile boşa vakit harcamicaklardır filme bayılmasalarda kesinlikle zaman kaybı değil
kitaplarını okumadım fakat iki filmide izledim. şunu diyebilirim bence ilk filmden daha kötü değil , aynı ayardalar. Beklenti olarak harry potter kalitesinde yapım bekleyen kitap hayranları umduğunu bulamamış gibi. bence güzeldi. ama şu hayalet gibi gelip uyarma sahneleri çok fazla tutulmuş, uyaracağına gel kurtar küçük jön. neyse alacakaranlık devam filmlerini merakla bekliyorum.
Birincisini mumla aratan bu filmin bazı sahnelerine gülmekten kendimi alamadım. Neydi o öyle Edwart ikide bir Bellanın karşısına çıkıp 'no dont do this' diyor. sinemaya giderken bile 'no dont do this' diyecek diye bekledim vallahi. 'hayır izleme o filmi, ben izledim çok kötüydü' falan diyecek sandım. 10/3 çok bile bu saçmalık için.
0 puan ı aradığım filmlerden bi tanesi hiç bişey yok filmde iki üç hayal görme sahnesi uzatılmış konuşmalar izlediğim en sıkıcı film ilki yine idare eder ama bu en kötü 100 filme girmesi muhtemel
Bence film ilk filimden bin kat daha iyi olmuş. Ve niye bu film bu kadar eleştrilmiş anlıyamadım. Bençe en azından 7,5 falan alabilirdi. Sanırım herkes inanılmaz bir beklenti içinde izlediği için böyle düşük puanlarda kaldı.