david heinze
20 Temmuz 2024 tarihinde eklendi
İlk üç filme göre kötü ama yine de izlettiriyor. Kaliteyi bozmadan devam ediyor. Will ile Elizabeth in olmayışı tadı tuzu biraz kaçırdı ama dördüncü film diğerlerinin devamı değil. Vakit kaybı asla değil, bence izleyin. Kaptan Jack Sparrow varsa sırf o yüzden izlenir zaten. Genel olarak kendi çapında değerlendirirsek güzel bir film. Komedisi gayet iyi. İlk üç filmden sonra biraz değişik gelecek izleyenlere.
Spoiler mı değil mi bilmiyorum ama yine de spoiler uyarısı yapayım.
SPOILER
Karasakal ile Kızılsakal'ın kapışmasını bekliyordum ve oldu.
Serinin en tatsız tuzsuz yapımıydı. Galiba seri 1-2-3-4 diye büyüdükçe kalite küçülüyor. Gözlerim Pintel-Ragetti ikilisi ile Maymun-Papağan ikilisini aradı durdu. Bu yapımda Gibbs ve Barbossa'da olmasaydı hiç çekilmezdi. Johnny Depp her zamanki gibi filmi domine etti. Penelope Cruz'un filme herhangi bir katkısı olmadı. Kaptan Karasakal rolü iyi düşünülmüştü kötü adam rolünde. Maalesef senaryo ve oyunculuklar vasatın altında kalmış.
Serinin bütün filimleri tek kelime ile harika idi. Bence bu da çok güzeldi. Filmin müzüği de ayrıca heyecanı arttırıyordu. Karakterler çok başarılıydı. Bence oldukça kaliteli bir film. Herkese öneririm.
Beklentilerimin çok üzerinde, süper eğlenceli bir filmle karşılaştım, 2. ve 3. film ile berbat edilen karayip korsanları serisi, bu 4. film ile iddialı biçimde yeniden karşımızda.
Güzel bir film olmuş ama senaryo kesinlikle basit olmuş ama diğer serilerine göre. alıştığımız o karmaşa ve hız biraz azalmış. SERİNİN 4 filmi olduğu için normal karşılamak lazım. 5. film çekilecekse bile biraz ara vermekte fayda var.
Hayatımın filmlerinden biri :) en sevdiğim seri.. Johnny'siz düşünemediğim bir film aynı zamanda. her sahnesini ezbere bilirim. replikler her şey aklımdadır hep. bilmiyorum beğenmeyen var mı ama eğer versa saygı duymakla birlikte çok da şaşırırım ne yalan söyliyim :) fenomen olmuş bir film ve her vizyona girişinde gişe rekorları kıran olağanüstü bi baş yapıt bana göre. izlemeyen kalmış mıdır bilemem. ama varsa vakit kaybetmeden izlesin derim :)
serinin 4. filmi olmasına rağmen kalitesini yitirmemiş ve bu yüzden hayranlarını düş kırıklığına uğratmammıştır. bide yönetmen izin versede bütün oscarları toplasaydı iidi.
Öncelikle filmin finalindeki o uzun jeneriğin sonuna kadar oturun ve bitmesini bekleyin, 30 saniyelik bir kısım var, serinin gelecek 5. filmi hakkında az çok fikir sahibi olmanızı sağlıyor :) Benim için fazlasıyla özel bir seri, özellikle de Johnny Depp olan filmlerde fazla objektif olamadığımı düşünüyorum çok büyük hayranı olduğum için, ancak Keira Knightley ve Orlando Bloom olmayınca filmin tadı değişmiş biraz, devam filmi gibi değil sanki apayrı bir film gibi olmuş yani ilk 3 filmi izlemeyen birinin rahatlıkla anlayabileceği türden..Ve 3D uygulaması çok zayıf kalmıştı, 3Dnin çok daha ihtişamlı göstereceği sahneler çok fazlaydı ama klasik bir sinema hatası olarak sadece altyazılara 3D uygulanmıştı, bunlar hayal kırıklığı yarattı ama her şekilde benim gözümde izlenmesi gereken bir yapım ve seri :)