mavuba19
1 değerlendirme
22 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
Filmi kesinlikle johnny deppin götürdüğünü düşünüyorum. Kurgu olarak bekleneni verememiş olsada gerek savaş sahneleriyle gerek komedi sahneleriyle beni filme bağladı. Güzel bir film olmuş izlenmesini tavsiye ederim. 8/10
Bu filmin önceki 3 serisinde sizi maceraya sürükleyen şey Kara İnci, lanetli tayfalar, Davy Jones ve tabiki Jack Sparrowdu. Son seride bu kadar macera yakalayamamışlar. Sanırım bunun nedeni filmin beşinci serisi için bir başlangıç olabilir. Muhtemelen Jack kara inciyi şişeden kurtaracak ve kaptan barbossa ile denizlerin hakimi olma yarışına girecek. Beşinci serinin adı da bu olabilir. Karayip Korsanları; Denizlerin Hakimi...
Filmin ilk serilerini izlemedim, 3D yi denemek için izledim, ilk yarısı kötü ama ikinci yarısı iyiydi, ilk etapta Depp in gay gibi davranması beni üzdü çünkü ilk serilerini bilmiyordum filmin, Hayalet Süvarideki ciddiyeti korumuş olsalar film daha iyi olacaktı ama bu tarz bir filmde mizah olması hoş değil Yüzüklerin Efendisi tarzda bir film ama mizah her şeyi berbat ediyor.
Serinin en az diğer 3 filmi kadar keyif doluydu hatta belki de Sparrow'un esprileri daha da güzeldi.Şöyle ki kadroya Penelope Cruz ve Ian Mcshane'in eklenmesi daha da güzel olmuş açıkçası Will ve Elizabeth'i aradığım söylenemez. Johnny Depp öyle bir adam ki değil Karayip Korsanları gibi gösterişli bir yapıtı yerden göge sıkıcı olan filmi bile tek başına izlenebilir hale getirebilen bir oyuncu.Muhteşem bir aktör. Bu sebeple serinin son filmini beğenmekle beraber sonu bana daha da devam edermiş gibi gözüktü.
Yok arkadaşlar olmamış... Devam filmleri çekmek ve aynı tadı yakalamak çok zordur zaten, akılda kalan çok sahne yok, heyecan yok, film maalesef sıradanlaşmış ama Johhny Deep hariç, gene almış götürmüş filmi. Bence daha heyecanlı olabilirdi, heyecan yoktu:( Ayrıca 3d beklentisi içinde olmayın, filme hiç bir şey katmamış, hatta yer yer sıktı. İlk 3 filmdeki heyecanı ise hiç aramayın. Bu film, sadece ismiyle ve J.Deep ile iş yapar, devamı da gelir. Benim notum : 6/10
depp yine tek başına götürmüş filmi ,diğer serilere göre biraz kopuk kopuk ama yinede süperdi özelikle 2.yarı dahada heyecanlı oluyor... bu arada johnny depp gibi bir aktör daha gelirmi bilmiyorum inanılmaz bir oyuncu ...
Yönetmen değişikliği baya etkili olmuş diyebilirim aradaki fark kendini belli ediyo. Eski oyunucuların yokluğu fazla etkilemez diye düşünüyodum ama aramadıgımı söyleyemem izlerken. Yine de J.Deppin oyunculuğu götürmüş filmi. Fazla beklentiyle gitmezsek ve serinin diğer filmleriyle kıyaslamazsak zevk alınacak bi film. Ama gene de söylüyorum daha iyi olabilirmiş. 7.5/10
johnny deppin harici neredeyse her şey berbattı.Film 3D olarak tatmin edici değildi.Tron efsanesi dahi buna göre güzeldi. Bu sölediklerim ilk 3 filmine göre, çünkü onlar şaheser!Ama tamamen berbat deyip johnny deppinin hakkını yemek olmaz... Kısacası tavsiye ederim ama çok değil, bence buna vericeğiz paraya ilk üç filminden birini alın derim.Puanım 10/6
bir kaç gemi sahnesi ve yukarıdan çekilen manzaralar dışında 3d eziyetti, hele orman gibi kalabalık sahnelerde odak sorunları baş ağrıtır cinstendi.
onun dışında film çok büyük şeyler vadetmiyor, serinin eski heycanını bi kaç yerde hissediyor gibi oluyorsunuz sonra 3d offf dedirtiyor.
cruz-depp ikilisi iyi bi birliktelik çıkarsada( johnny deppin genel başarısıdır) geoffrey rushı kings speechten sıyırıp korsan olarak görmem filmin son yarım saatinde anca gerçekleşti ki bu benden de kaynaklanıyorolabilir.
serinin takipçilerinin beğenmeyeceği bi film değildi ama serininde en iyisi olamaz. depp performansına 7,5
Film bana göre iyiydi fakat Jack Sparrow bana biraz değişik geldi. Yani mimikleri falan azalmış,biraz ciddileşmiş,sesine bir durgunluk gelmiş.Eski aşırı çılgın ve dengesiz hali daha iyiydi bana göre. Bir garip geldi bundan dolayı ama Johnny Deppten kaynaklandığını kesinlikle zannetmiyorum. Yeni yönetmenin farkı olmalı diye düşünüyorum.
Filmin öbür filmlerinden ne eksiği vardı ne artısı.Eğlenceli,komik ve aksiyon dolu.Müzikler diğer filmlerine göre daha çok kullanılmış.Hemen hemen her sahnede müzik vardı.Konusu biraz sığdı bundan önceki üç filmi birleştirip sadece mekanları biraz değiştirip koymuşlar sanki.Özellikle sonları birinci filmin aynısıydı.Sinemada izlenilecek güzel ve eğlenceli bir film. 7/10