4,6
Yedi hakkında görüşlerin ?
25 Haziran 2006 tarihinde eklendi
Son 20 dakikasına kadar sıradan bir gerilim filmi gibi ilerliyo fakat o son 20 dakika filmin başyapıt olması için yettiyo hatta artıyo bile ''Kuzuların Sessizliği''den sonra yapılmış en iyi gerilim günümüze kadar sadece ''Testere'' Kıyısından geçebiliyo.
19 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
bu filmle ilgili olumsuz fikirler ne kadar gerçekçi olur acaba.senaryo-yönetmenlik-oyunculuk zirvede.set tasarımları ve görüntü yönetmeliği mükemmel.müzik ve jenerik tersten akarken ki şarkı süper.
filme gelirsek,neredeyse tüm film boyunca yağmur yağıyor.sanki yağmur john doe'yle beraber şehri temizliyor gibi.filmin hangi şehirde geçtiği de belli değil.ama nedense akla hep new york geliyor.tüm pisliklerle(suç oranı-kapitalizm) bu şehrin akla gelmesi şaşırtıcı değil bence.filmin ana karakterlerinden somerset(freeman)'in john doe'ya yaptığı temizlikten dolayı sanki saygı duyması ve kafasında mills(pitt) gibi yargılamaması da şaşırtıcı değil.o da şehirden ve yarattığı pislikten nefret ediyor.
bu filmi diğerlerinden ayıran en büyük özellik herhalde perdede hiç cinayet göstermeden bu kadar etkili olabilmesi.hele finali mills gibi seyircide de sağlam psikoloji bırakmıyor.bütün karakterler ve seyirciler için "cehennemden aydınlığa giden yol uzun ve zorlu" oluyor.10)
15 Kasım 2006 tarihinde eklendi
7 büyük günah. 7sini de barındıran bizler için ibret olması gereken bir film:)
19 Kasım 2006 tarihinde eklendi
seneryosu çok zekice hazırlanmış bir film. seri katil filmli diyince akla gelen ilk filmlerden. oyuncular rollerine çok iyi seçilmiş. yapıldığı tarihe göre de çok başarılı. ayrıca bence en önemli özelliği seri katil konulu bir film olmasına karşılık kan çok çok az bu yönden gerçekten kendini fark ettiriyor.
24 Şubat 2007 tarihinde eklendi
brad pitt in kötü filmi yok ki! fazla söze ne gerek. burda filme verilen puan tam hakkıdır ne eksik ne fazla. izlenilmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum
11 Mart 2007 tarihinde eklendi
kurgu mükemmel,oyunculuklar mükemmel morgen freman,brad pitt yine ıspatlamış kendini,kevin spacey yine süper bir oyunculuk çıkarmış,senorya mükemmel,çığır açan bir film bir başyapıt kesinlikle izlenmeli hatta defalarca
11 Haziran 2007 tarihinde eklendi
filmi eleştiren arkadaşlar dönemini düşünürlerse daha iyi kavrarlar önemini 97 yılında filmi izlediğimde çok etkilenmiştim.filmin atmosferi ve özellikle kevin spacey'in oyunculuğu bide tabi filmin finali adamın kutuyu açması değil kutuyu açtıktan sonra yaptığı hareket ve yedinci ölümü tamamlaması herşeyiyle harika bir film
27 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Donemıne gore harika idi.12 sene oncesi az değil.Her zaman filmi çekıldı onyıla hatta yıla gore izlemekte fayda vardır kanaatindeyim.
Filmin işlediği ana konu ;toplumların değer yargıları ,manevi inançların ve modernleşen şartların çatışma içine girmesi,insanların korkular ile yüzleşmedeki gösterdikleri başarısızlıklardır.
90lı yıllar için bunlar hala geçerli ve prim yapan kavramlardır.
31 Ocak 2008 tarihinde eklendi
acikcasi ben bu filmi 10 yil once izlemistim ve o zamanda, en son 1 sene once izledigimde de cok begendim.Kesinlikle sadece kendi turunde degil, sinemasal olarakda cok basarili.Bilmiyorum neden ama tipki bir siir gibi akip gidiyor ve film bittiginde gercekten tatmin olmakdan dah fazla bir duygu yasiyorsunuz.Oyunculuklar cok iyi, yani bir insan ancak bu kadar iyi bir sekilde piskopat bir seri katil olabilir,senaryo kesinlikle cok iyi dusunulmus,her turlu detay sizi tatmin ediyor ve inandiriyor.Sonuc olarak kesinlikle mukemmel film.
30 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Giriş,gelişme,sonuç......9/10/10(*) Final yıldızlı 10 hak ediyor..
12 Haziran 2006 tarihinde eklendi
Film biter bitmez beraber filmi izlediğiniz kişinin yüzüne bakın ağzının açık kaldığını göreceksiniz...
15 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
yedi gerçekten bir fenomen...senaryosu-kurgusu-oyuncuları tam anlamıyla bir klasik...kaç kere izlediğimi inanın bilmiyorum..izlemediyseniz kesinlikle ama kesinlikle izleyin derim
10 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Mükemmel bir film.İlk dakikasında son dakikasına kadar heyacan ve merak içinde izlediğim bir fimdi.En iyi yönü son 5dk düğümü bu kadar geç çözmeleri harika olmuş.
18 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
Şu filmi hiç izlememiş olmayı o kadar çok isterdim ki..
Eşsiz bir şaheser.Morgan ve Brad muhteşem bir iş çıkarmış.
13 Eylül 2004 tarihinde eklendi
bence alternatifsiz bir filmdi. mutlaka izleyin.