Juno filminden sonra Jason Reitman beyazperde de soluğunu Up In The Air ile alıyor. Juno filmi 4 dalda Oscar adayı olduktan sonra daha bu film yapım aşamasındayken millet bu film Oscar'a aday olur diye düşünüyordu. Haklılarmış, film 6 dalda Oscar'a aday oldu. Film daha buradan ortaya iyi bir şeylerin çıkacağının sinyallerini veriyor.
Başrolde George Clooney var, filmde Ryan karakterini canlandırıyor. Ryan, tek yaşamaktadır ve işi gereği uçaklar ile seyahat etmektedir. Hayaliyse 10 milyon mile ulaşmaktadır. Filmin yan karakterleri Vera Farmiga'nın canlandırdığı Alex, Anna Kendrick'in canlandırdığı Natalie karakteri ve diğerleri.
Up In The Air, izlemesi eğlenceli bir film. Filmin konusu dram ve romantik olsa da (bu iki tür filmde iyi işlenmiş) işin içinde azıcık da olsa espri de var. Filmdeki Dünya seyahat kısmı ise filmin eğlenceli taraflarından biri.
Ayrıca manzaralar da güzel mesela. Açılış sahnesindeki dağlar, şehirler vb. akıllı bir seçim olmuş. Yönetmen Jason Reitman'ın başarılı bir filmi.
Bu arada filmi keyifle izlettiren şey filmdeki karakterlerin uyumu diyebiliriz. Filmdeki her bir kişi karakterini başarıyla canlandırmış özellikle de George Clooney. Vera Farmiga alışageldikten farklı oynamış bu filmde, onun için iyi olmuş. Anna Kendrick aşağı yukarı aynı, 50/50'deki karakterinin doktor olmayan ve daha içten versiyonu gibi olmuş diyebiliriz. Onun için iyi olmuş. Jason Bateman'sa biraz farklı, biraz ciddi olmaya çalışmış bu filmde. Fakat yine de adama komedi filmleri daha çok yakışıyor. Danny McBride'sa son zamanlardaki deli oyunculuğundan kurtulup ortaya sakin ve sade bir oyunculuk sergilemiş. Geriye filmde küçük bir rolü olan ve filmin en deli tipi diyebileceğimiz Zach Galifianiks var. Bu adama bu tarz roller yakışıyor bence, öyle kalması da iyi olmuş onun için. Filmin en çok güldüren etkenlerinden biri o. (Onun keskin nişancı sahnesine bittim mesela
Keyifle izlettiren bir film sonuçta. Az komik, gerisi dramatik-romantik. Türün hayranlarına duyrulur. 4/5