hiç ama hiç tartismasiz 10 üzerinden 10
Alan Glynn'in dört yüz sayfalik "Karanlik Alanlar" adli kitabindan uyarlanan film. Öncelikle hikayemizin sonu kitap ile tamamen farkli verilmis. Sona gelene kadar ise kitaba bagli kalindigi söylenebilir. Sikilmadan geçireceginiz bir yüz dakika sizleri bekliyor. Genel olarak güzel bir bilim kurgu filmi izledim. NOT: Eddie'nin hapi içtikten sonra görüntülerin parlaklasmasi ve özellikle New York sokaklari içinde dolasirmis hissi veren hizli gösterim geçisler müthistiAnlasilan birkaç seyi yanlis hesaplamisim. Neden hayatta en muhtesem hayalleriniz gerçek oldugu anda sirtinizda bir biçak belirir? 4 haneli IQ'ya sahip biri olarak bir seyi atlamis olmaliyim ama, fazla da atlamadim. Dünyada iz birakmaya çok yaklasmistim. Ama simdi sadece kaldirimda iz birakacaktim" Alan Glynn - The Dark Fields adli kitabindan uyarlanmistir. Oyuncular Bradley Cooper, Abbie Cornish, Robert De Niro. Öncelikle sunu söyleyeyim. Diger filmlere göre tamamen farkli bir konu, özgün bir senaryoya sahip bilimkurgu filmidir. Eddie Morra zor sartlar altinda yasayan bir yazar. Bir gün eline bir hap geçiyor ve bu hap sayesinde hayatini daha iyi yapma firsati yakaliyor. Insan, beynini yüzde yirmi civarinda kullanabiliyor denir. Tabi bu rakam söylentiden ibaret. Bilimsel bir kesinligi yok. Iste bu hap beynin yüzde yüzünü kullanmayi sagliyor. Yani müthis bir zekaya sahip oluyorsunuz. Olaylari çabuk degerlendirme, analiz etme, anlama, kavrama. Hizli düsünüp olasiliklari hemen degerlendirerek en iyi seçimi yapmak. Isabetli tahmin yapabilme gibi yetenekleriniz oluyor. Ayni zamanda mükemmel bir hafizaya sahip oluyorsunuz. Tabi böyle dahiligi asmis bir zekaniz olunca bunu en iyi sekilde kullanmak istersiniz. Filmde bu kadar iyi bir konu olmasina ragmen islenisi daha iyi olabilirmis. Tabi böyle bir filmi yapmak da kolay degildir. Bu kadari bile güzel düsünülmüs ve yapilmis. Mekanlar, filmin atmosferi, oyuncular, sürükleyicilik, aksiyon, heyecan, gizem, gerilim, her sey güzel olmus. Bu filmi kaçirmayin derim arkadaslar. Herkese tavsiyemdir