patoshik
15 Temmuz 2021 tarihinde eklendi
Kitabını okuduktan sonra izlediğim ilk film. Ve yıllar sonra farkettiğim ilk şey filmlerin kitapları katletmesi... Kitabını okumasam bir polisiye hayranı olarak film hoşuma giderdi. Ama okadar çok daraltılmış konu vardı ki resmen hayal kırıklığı yaşadım. Ama film genel olarak polisiye severleri düşündürücek tahmin ön sezi duygusunu harekete geçirecek bir film.
Kitabı elbette daha sağlamdı ama filmi de kötü değildi açıkcası. Ben çok sevdim ve bir polisiye-gerilimin, verebileceği tüm adrenali seyirciye sunan bir filmdi. Hollywood uyarlaması yapılır ve tekrar Jean Reno oynayacak olursa şayet, tadından yenmez bir film olur.
Kitabın sonunda komser ve kızlar nehirde sürüklenerek ölüyor. Karim kurtuluyor. Filmde son bambaşka bunun için tekrar heyecan yaşadım filmde. Mekanlar kitaptaki gibiydi. Oyuncular oturmuştu; karim kıvrışık saçlı olabilirdi ama :)
Kitabını okumadığım için bir şey diyemeyeceğim ama film sürükleyici ve merak uyandıran konusuya izleyenleri memnun ediyor.Genel hatlarıyla karışık olmasına rağmen iyi bir filmdi zaten oyuncu kadrosu da bir hayli zengin.Gerilim-Polisiye hayranlarına tavsiye edilir.
Bu filmi izlemeden önce kitabını okumanız kesinlikle tavsiye edlilir.Yoksa film size anlaşılmaz ve ağır gelecektir.Bir Jean Reno hayranı olarak filmi o kadar iyi olmasada asıl iletini yansıtıyor. Bence kitabındaki mükemmel konu filme çok daha iyi yansıtılıp,holywoodu fethetetmekte zorlanmazdı.10/5
kitabı bir çırpıda okudum ama filmi izlerken resmen uyudum yani bir yazar için herhalde boyle temsil edilmek hiçte hos değildir, polisiye meraklıları dısında kimsenin çok seveceğini düşünmüyorum 5/10
ya ben jean grange'ye aşığııımm ya ne ooo ya konuyaa bakk nasıldüşünürr inanmıyorumm hastayımm bu filme ve jeana hele bi kitanbıı siyahh kan müthişş b filmi izlemden ölmeyin lütfennn adamada filmede hastayıımm!!!!!