Film her ne kadar bir savaş filmi gibi görünse de kanımca isminin anlamını taşıyor. İnce kırmızı hat.
ince olan şey, insanı hayata bağlayan ince cizgi, zor olan kötü olan her şey ile iyi olan hayatı güzelleştiren şeyler arasındaki çizgi. zaman zaman çizginin öteki tarafına geceriz ve hayatı anlamsız görürüz, yaşamak için bir anlam bulamayız, kaygı, karamsarlık ve kötü olan herşey kaplar ruhumuzu. zaman zamanda hayatı anlamlı kılan herşeyi yaşadığımız ve hissettigimiz diger yana geceriz.
film aslinda bunun üzerine kurulmuş bir savaş filmidir,aslında savaş bir maskedir, iç dünyamızın dışa çıktığı olayların sergilendiği bir sahne. Savaşı yaratan, yaşayan, sevinen yada pişmanlık duyan yine insan, yine ruhlar. Gazap çeken ruhları izliyoruz filmde, hüzünleri, arzuları, insanı insan yapan yada insanı insanlıktan çıkaran her şeyi.
Aşkı izliyoruz bir o kadarda, insanı hayatta tutan aşkı, uzaklarda bir yerde varlığını hissettiğimiz aşk bizi haytta tutuyor, incecik bir iple, işte o anda ince kırmızı ip oluveriyor aşk, kaybedince aşkı , ip kopuveriyor, hayatta kalmanın da anlamını yitiriyor.
Film muhteşem bir psikolojik film. Bence tarzının en iyi filmi.