Kadrosuna sanırım kimse birşey diyemez filmin.Ancak, birkaç aksiyon sahnesi dışında çok da fazla birşey vaad etmiyor film.Bazı yorumcular filmi 'başyapıt' payesi ile ödüllendirmişlerse de üzülerek katılamıyorum.Belirtmek gerekir ki, Er Ryan’la kıyaslamak Spielberg’e büyük hakaret olur.Tabi bunlardan filmin kötü olduğu sonucuna da varmıyorum elbette ama, başyapıt da değil yani...
zaten bu film er ryan'ı kurtarmak ile karşılaştırılamaz,anlatmak istedikleri çok farklı,iki ayrı uçta duruyorlar.bu film bize özel efekt değil de nasihat veriyor,üstelik günümüzde geçerliliğini kaybetmeyen ve kaybetmeyecek öğütler.oyuncuların çoğu star ama göze batmıyorlar.görüp; ha bu oynuyormuş falan demiyorsunuz,herkes rolü neyse onu oynamış.iyi ve anlamlı bir film
ER RYAN İLE AYNI YIL VİZYONA GİRME TALİHSİZLİÐİNE UÐRAMIŞ BİR SAVAŞ FİLMİ.BELGESEL TADINDAKİ TROPİKAL HAYVAN VE DOÐA GÖRÜNTÜLERİNİN YERALDIÐI BİR YAPIM.BU GÜZELLİKLERİN -DAHA DOÐRUSU CENNETİN- İÇİNDE CEHENNEMİ YAŞAYAN ASKERLERİN YAŞADIKLARI,DRAMLARI ETKİLİ BİR DİL VE MÜZİKLE ANLATILMIŞ.FİLMİN İLERLEYİŞİNE PARALEL OLARAK BİR SES SAVAŞ VE ASKERLERİN DUYGULARI ÜZERİNE ÇÖZÜMLEMELERDE BULUNUYOR VE BU FİLMİN ANA İSKELETİNİ OLUŞTURUYOR.ÜSTELİK SADECE ERLERİN DEÐİL,KOMUTANLARIN DA RUHSAL ÇÖKÜNTÜLERİNE VE DRAMLARINA YER VERİLMİŞ.KOMUTANLAR ARASI AYRILIKLAR VE ASKERLERİN KARDEŞLİK ÖTESİ DOSTLUÐU BAŞARIYLA VERİLMİŞ.AÐIRLIKLI OLARAK PSİKOLOJİK-DRAMATİK BİR FİLM.AÐIR GİDEN TEMPO YER YER İNSANI SIKSA DA FİLMİN SONUNU GETİREBİLİYORSUNUZ.ANCAK FİLMDE YER YER GEREKSİZ ABD MİLLİYETÇİLİÐİ DE YOK DEÐİLDİ.BÜTÜN CONİ`LER HAYIRLI BİRER EVLAT GİBİYKEN JAPONLARIN AÐZINDAN NEREDEYSE SALYALAR AKIYOR;ÇOÐU DA MERMİ YERİNE SÜNGÜYÜ TERCİH EDİYOR(!).FİLMDE TRAVOLTA VE CLOONEY ÇOK AZ GÖZÜKMÜŞ.PİYANİST İLE OSCAR KAZANAN ADRIEN BRODY İSE YİNE SOÐUK KARİZMASIYLA(!) ORTALIKTA GEZİNİYOR(FİLM BOYUNCA SADECE 1 KEZ KONUŞTU).7 OSCAR ADAYLIÐINI HAK EDEN -ÇOÐUNU YALNIZCA 'HAK EDEN' BİR FİLM.FİLMDEN AKLIMA EN ÇOK KAZINAN SÖZ ŞU:SON SÖZÜ HEP ÖLÜM SÖYLER...
Savaşın iyi olduğu rahatlıkla söylenebilir. kötü olduğu da rahatlıkla söylenebilir. Fakat savaşın anlamsız olduğu pek o kadar kolay söylenemez. Zaten anlamsızlık duygusu kolayca verilebilen bir duygu değildir. Bu film onu başardığı için iyi bir filmdir.....8/10
bu filmle ilgili en büyük eleştirim 10 saniyelik roluyle george clooneyin isminin afişte yer alması ve on plana çıkartılmaya çalışılması. buna rağmen john travoltanın isminin kapanış castında sonlarda yer alması şaşırtıcı üstelik 10 saniyeden çok uzun bir rol ile karşımıza çıkması da düşündürücü.
Gerçekten çok etk,leyeci bir film. İzlediğim en iyi savaş filmlerinden biri kadro süper kadro süper olunca oyunculukta mükemmeldi bütün oyuncular savaş psikolojisini en iyi şekilde yansıtmışlar. Yakın zmaanda çekilmesinden dolayı Saving Private Ryan’ın gölgesinde kalmış bir film. 9/10
Savaşın daha çok psikolojik etkilerine değinen film sinema tarihinin en iyi savaş filmlerinden biri bence.Sadece bir tek karaktere bağlı kalmadan ilerleyen film savaşın kötü yönlerini bir çok askerİin gözüyle görmemizi sağlıyor.10/8
izlediğim en iyi anti milatarist filmlerden her ne kadar amerikanın bu tip filmlerinden bıkmış olsakta filmde iyi bir şiirsel anlatım var buda insanı filmin içine çekmede en büyük etken ve başarılı aksiyonlarıylada iyi bir savaş ortamı yakalıyor
"doğanın kalbindeki bu savaş neden" şiirsel öğeler çok hoş.psikodinamik eksende varoluşsal korkuların savaşın tam ortasında sorgulanması.bir timsahın inceden çirkin bakışlarla doğaya haber getirmesi.mallick aslında iyi bir felsefe öğretisi açmış bize.
filme bir baş yapıt diyebiliriz artık akademi ödüllerine karar veren dağıtanların sanattan sinemadan anlamadığını bir kez daha gördüm filmde herşey olması gerektiği gibi bir kez ha bu filmde şu yıldız var diyemiyorsunuz çünkü hiç biri öne çıkmıyor ama hepside rollerini hakkını veriyor iddialı bir dili yok ama ağır çekimler ve kişilerin iç konuşmaları film boyunca çok güzel işlenmiş savaşta kazananın bile büyük kayıplar verdiğini anlatan yer yer doğanın dengesini nasıl bozulduğunu gösteren amerikan ordusuna küçük göndermeler yapan savaş karşıtı felsefik bir film
tv de izlenemeyecek kdr güzel filmlerden. niye bu tür filmleri yayınlayıp filmin yarısını kırpıp, kırpılan yerlere de reklam koyarak izleyiciyi filmden nefret ettirmekteler bir anlam verememekteyim. ama yine de 2. kez izlerken bile acaip zevk aldım tv de de olsa. herkes görmeli