malesef zorla izlemek zorunda kaldım ve beğenmedim...oyuncular ünlü ama film çok saçma. kesinlikle sinemada izlenecek kadar güzel bir film değil...senaryo da çok berbat ya! izlemeyin yani...5/10
harcanan emeğe saygım var...ama filmi beğenmedim...tv deki karadeniz dizlerinden hiç bir farkı yok..sinema tadını alamadım...hikaye sarmıyo..ya ne komik bi film ne duygu yüklü ne de heycan verici...keşke başka bir filme gitseydimmmm
herşeyden önce bir karadenizli olduğumu söylemek isterim.karadeniz insanı zekasıyla, ince espirileriyle ve ayrıca kendine gülebilmesiyle ünlüdür .sadece ticari amaçlı yazılan bu senaryoda ne bir zeka parıltısı nede ince bir espiri çarpmadı gözüme.bir film bu kadar özensiz ve kötü olabilir.film boyunca bırakın gülmeyi tebessüm ettiğimi bile hatırlamıyorum.herşeyden önce konu çok saçma. oyuncular çok özensizce sadece film gişe yapsın diye medyatik isimlerden seçilmiş.ama o medyatik isimlerin hiçbiri filmi kurtaramamış.oyuncuların hiçbiri karadeniz şivesini becerememiş bi kere. bu yapmacık ve şive film sonuna kadar kulaklarımı tırmaladı acayip kasıldım.daha çok şey yazılabilirde kısacası kötü senaryo+kötü kadro+kötü oyunculuk=kötü film. hiç olmamış
ne gereği var ki,yani niye böyle birşey.tamam türk sineması yeşilçam'dan sıyrılmaya ve kaliteli yapımlar vermeye başladı.ama ne bileyim hollywoodu takip edicez onlar kadar iyi filmler yapcaz derken onların gerizekalı filmlerini de taklit etmeye çalışmaya hiç gerek yok.şunu anlamıyorlar,artık türk milleti kendisini tanıyor,laz fıkraları artık gülünebilirliğini kaybediyor,çünkü insanlar alıştı.
Kusura bakmasınlar ama bunu dizi diye tv'ye koysalaar 2. hafta yayından kaldırırlar. Bunu sinemaya nasıl koyarlar, nedir? Film mi? Konusu ne? Çok mu eğlenceli? Çok kötüydü malesef...
Ne kadar güzelki son zamanlar sinema salonlarında sıkça Türk sinemasının örneklerini görüyor ve severek izliyoruz ancak benim gibi Türk filmlerine öncelik tanıyan kesimi üzen ve bir o kadar düşündüren konuda şu; Amerikalılar Karadeniz de, Dodurmam Kaymak, Çılgın Dersane gibi filmlerin özellikle Türk Sinema Filmlerini izleyen sinema seyircisini sinemadan küstüreceğine inanıyorum. Bu saydığım üç filmi ne yazıkkı üzülerek izledim elbette sinemada kötü filmlerde olacak olacak ki iyi filmler aralarından sıyrılıp hak ettikleri değerleri bulabilsinler. Ancak doğru olmadığını da umarak sanki hazır halkımız Türk Sinema Filmlerine talebi varken ne koyarsak salonlara kardır düşüncesi var. Çok kısa bir dönemde bu kadar kalitesiz yapımın peş peşe çıkması beni bu düşüncelere sevk etti. Amerikalılar Karadenizde2 filminin diğer bir üzücü yanıda çok iyi ve değerli bir oyuncu kadrosunun çok basit ve sıradan bir seyirci ile sinema seyircisinin karşısına çıkarılmış olması. Gittiğim gün sinema salonlarında yapılan kampanya nedeni ile tıklım tıklımdı ancak tıklım tıklım olan salonlar üzülerek ifade ediyorumki yabancı filmlerdi benim girdiğim bu filmin oynadığı 600 kişilik salonda 30-40 kişi vardı... Türk Sinema seyircisi seçimini yapmadan lütfen siz Türk Sinemasının değerli Yapıcıları, Oyuncuları, Senaristleri siz iyi olandan yana seçiminizi yapın.