3,9
Kalpazanlar hakkında görüşlerin ?

7 Ocak 2009 tarihinde eklendi
ödülünü kesinlikle haketmiş bir film...kesinlikle izlenmeli...
4 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
filmin puanı biraz az kalmış. sinemalık olmasa da güzel bir DVDlik film diyebilirim. Nazi Almanyasına meraklıysanız bu gerçek öyküyü kaçırmayın derim.
12 Mart 2008 tarihinde eklendi
Gerek senaryo gerekse de oyunculuk açısından güzel bir film. Özellikle Karl Markovics müthiş bir oyunculuk çıkarmış. 2007’de izlediğim en güzel filmlerden biriydi.
sinema
1 ziyaretçi
13 Eylül 2009 tarihinde eklendi
Film ağır ilerliyor gibi görünsede sıkmıyor. Aslında 95 dk olan süresi kesilmiş sahnelerin eklenmesiyle daha da hoş olabilir ve en azından 100 dk olabilirmiş. Oskar alırmıydı derseniz belki olmaz ama izlenebilecek bir film. DVDde 19 dk lık bir Burger sohbeti de bulunuyor ve gerçeklik filmin her bir karesinde mevcut.
14 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
sinepuan bu sefer yanılmış heralde 10/8
4 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Hayatımda izlediğim en güzel filmlerden bir tanesi.O kadar heyecan verici ki anlatamam.Bu arada o zamanlar ingiliz sterlini türk ipeğinden yapılıyormuş.Filmden bir not.
13 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
inanamıyorum bu filmin bu kadar kötü puanda olmasına. arkadaşlar mutlaka filmi izleyin derim kesinlikle izlemeye değer bi yapıt.
12 Şubat 2010 tarihinde eklendi
ark. yorumlara bakıp gaza gelmeyin artık gına getiren klasik bi nazi filmi benim için tam bi zaman kaybı.
5 Şubat 2008 tarihinde eklendi
oldukça güzeldi, bir kalpazanın esir düşmesini ve başından geçen olayları anlatıyor. Sıkılmadan izledim... Tavsiye ederim..
5 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
dönemi ve şartları her ne kadar iyi yansıtamamışsa da izlemeye değer ve son yıllarda israil yanlısı yapıtlara bir yenisi daha eklendi.
yapılan haksızlığı filmlerle haklı gösterip göze iyi gelme çabasındalar..
16 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
bence film vasatın üzerinde.ben şahsen bi downfall filminin performansından daha fazla şey bekliyordu ama maalesef 10/6
10 Mart 2008 tarihinde eklendi
2. dünya savası herzamn ilgimi çekmiştir ve bu filmide sıkılmadan izledim.çek etkileyici deil vasat üstü
25 Mart 2008 tarihinde eklendi
arkadaşlar harika bi filim yani 2.dunya sawaşını gerçek we bir okadarda yaşanısı tarafını tek kelimeyle müthiş bi şekilde anlatan soft we harika bi filim yani filim harika sabun köbüğü gibi gidiyonm kendiliğden. izleyin iyi seyirler herkeze..
7 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Film kritiğine geçmeden önce şunu tespit etmek lazım. Neredeyse toplama kamplarıyla ilgili filmlerin tamamında (Schindler'in Listesi, Piyanist vs.) orada yaşanan vahşetin yanında insanı rahatsız eden bir durum daha var : "Hayatta kalmak için her şey mübah mıdır? sorusu" hemen yanıbaşınızda sevdikleriniz, aileniz, tanıdıklarınız, insanlarınız ölürken/öldürülürken ve siz bunların tam ortasındayken 'görmezden' gelerek yaşamak anlamlı mı? Şunu demek istemiyorum elbette ;insanlar örgütlensin, taşlarla yumruklarıyla askerlere saldırsın gibi bir şey değil demek istediğim... ama madem yapacak bir şey yok biz kendimize bakalım da olmasın en azından!!
Filme dönecek olursak, filmi beğenmemek çok zor. Oyunculuklar, kostümler mükemmele yakın.
Zaten aldığı ödüllede ne kadar iddalı olduğunu kanıtlamış bir film. Dönemin atmosferi, atmosferin kişiler üzerindeki etkisi (gerek alman gerekse de yahudiler üzerindeki) çok net yansıtılmış. Özellikle başrol oyuncusunun/Kalpazanın(Salomon Sorowitsch) alman konutanın evine gittiği ve karısıyla olan konuşmasının geçtiği sahneye dikkat çekmek isterim. Bu sahne "nazizmin" sadece alman askerleriyle sınırlı olmadığını topyekün bir toplumdan beslendiğine açık bir gönderme....8/10
23 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
Kalite bir filim. Bahsettiği dönem hakkında bilgilenmekle beraber zevkle izlediğim bir filimdi.