4,1
Yazı Tura hakkında görüşlerin ?
14 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Filmin bir Uğur Yücel yapımı olması başlıbaşına bir güzellikken, yapıma Erkan Can ve Erol Günaydın’ın dahil olması apayrı bir güzellik.Oldukca başarılı ve hayatın içinden bir film olmuş.Hele özellikle o final sahnesi.Durup düşünüyor insan..Çok başarılı ve çok güzel bir yapım.Sırf final sahnesini anlamak ve görebilmek için bile seyredilir.
3 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Filmde bi kopukluk var. Hikaye değişimleri kötü olmuş. Oyunculuklar güzel köylülerin oynaması iyi olmuş arkadaşın dediği gibi. Ama dediğim gibi filmin bütününde bi kopukluk var izlemeniz doğru bir seçim olur. amerikanın saçma sapan propaganda yapılan filmleri yerine tabii kide yazı tura 6/10
28 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Biri doğu anadoludan diğeride istanbuldan peki farkları ne yok ikisininde hayalleri var..!harika bir film türk filmi sektörünü böyle filmler geliştirir diğer türler değil..!
10 Kasım 2014 tarihinde eklendi
unutamayacağınız hayallerle hayal kırıklıklarıyla iç içe muhteşem bir film 8/10
31 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Bence Eşkiya’dan sonra gelen en gelen en iyi türk filmi.O kadar gerçekçi bir film ki izlerken inanılmaz duygular içerisine giriyorsunuz.Uğur Yücel’ e böyle bir film yaptığı için teşekkür ediyorum.
2 Mart 2007 tarihinde eklendi
turk sinemasinin yuz aki filmlerinden.her yonuyle cok iyi.turk sinemasinin en buyuk eksiklerinden biri olan senaryo nasil yazilirin kaniti bi film.ben cok begendim ve herkeze tavsiye ederim.
5 Kasım 2006 tarihinde eklendi
aykırı dünyalara tüm karamsarlığıyla gercek bir bakış harikasın ugur yücel ayrıca ve filmdeki oyunculuğundan dolayı olgun şimşek ile kenan imirzalıoğlunu kutluyorum ve bu filmin daha önplanda konuşulmasını istiyorum cünkü gercekten türk sinemasına armağan edilen güzel filmlerden
24 Haziran 2006 tarihinde eklendi
tek kelimeyle begenmedim... ve de hala anlayabilmiş deilim milletin üzülmesine yok efendim hakını alamadı fln bence yüceltilecek abartılacak bir film degil sıradan ki bence sıradaın altında bir film bir kere kurgu namına hiçbirşey yok izlerken sıkıldıgım hatta bayıldıgım bir film konu tamam ama yapamamışlar kusura bakmasınlar böyle film olmaz marjinal olucaz farklı olucaz die iddaalara kapılınırsa böle olur hiç iyi deil film
31 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
Evet film gerçekten etkileyici... Konu güzel. İşleyiş, kurgu güzel. Ama; sinema görsel olarak da keyif vermeli. 35mm kamerayla çekilip, kamera biraz daha dingin kullanılsa iyi olurdu. Tamam belki yönetmenin tarzı bu, ama bence film izleyiciyi yormamalı. Tren sahnesinde kullandığı hareketli görüntü olabilir, askerlik anısını hatırladıklarında da olabilir... Ama daha fazlası bence sırıtmış.
21 Aralık 2008 tarihinde eklendi
ilk izledikten sonra buraya yorum yazmıştım pek beğenmedim çekimide kötü falan diye ama o yorumum için çok pişmanım.o yorumu okuduktan sonra izlemeyen insan vardır belki diyede vicdan azabı çektim.Bu filmi tekrar tekrar (yaklaşık 10 kere) izledim.bence harika bir film.türk filmleri içinde en güzel yapımlardan biri.
1 Mart 2005 tarihinde eklendi
yazı tura yakın tarihimize damgasını vuran üç olay üzerine şekilleniyor.birincisi güneydoğu da bitmek bilmeyen bir savaş.o savaş binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine neden oldu.binlercesinin umudunu alıp götürdü.tıpkı şeytan rıdvan ve cevherin umutlarını götürdüğü gibi.birisi futbolcu olmak istiyordu,diğeri küçük bir çiçekçi dükkanı açmayı istiyordu.nerden nereye...ikinci olay marmara da yaşadığımız acı deprem.ve üçüncüsü bitmek bilmeyen bir türk yunan düşmanlığı.uğur yücel bu üç olayı iyi bir şekilde etüt edip önümüze seriyor.özellikle kullanılan kamera teknikleri çok ilgimi geçti.yakın çekimler filme ayrı bir zevk veriyor.uğur yücel de iyi bir yönetmen olduğunu daha ilk filmde belli ettiriyor.sonuç olarak yazı tura türk sinemasının en iyi filmlerden birisi.ve türk sinemasında böyle kalteli yapımların çıkması beni umutlandırıyor.
25 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Yönetmeniyle oyuncusuyla senaryosuyla Türk sinemasına ben de varım dedirten filmlerden
30 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Tek Kelime İle UğUr YüCeL...

Muhteşem Bir Film... Kötü denen çekimler, insanın travmasını , beyninin bunaltısını anlatıyor... Bence çekimler harikaydı..!!!

Kenan İmirzalıoğlu yine iyi...

10 üzerinden 12 verdim...

Yazı Tura 2'yi Sabırsızlıkla Bekliyoruz...
15 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Gerçekten işlediği konu ve işleniş biçimiyle bir başyapıt, oyunuculuklar ve özellikle ilk bölüm senaryosu muhteşem olmuş; buna benzer temalı filmlerin artması önemli bence..
15 Kasım 2008 tarihinde eklendi
cok saglam bir film.izlerken etkilenmemmek imkansız.kamera hareketleri olsun oyuncu kullanımı mükemmel.izlenmesi gereken