Filmi mecburiyetten ödev olarak verildiği için izledim. Normalde filmde çok seçici bir insan değilim ve neredeyse teletabilerden sonra bana en işkence gibi izlediğim şey oldu. Hikayeyi ayrıntıya gire gire o kadar yavaş ve durağan anlatıyorlar ki asıl meseleye bir türlü gelemiyorlar. Sırf acaba başkaları ne düşünmüş. Bu kadar kötü olmaması lazım diye Bi bakmaya geldim. Gelmişken de uyarmak istedim. Bu kitabı filme tercih edilebilecek bir yapıt. Aşırı sabır sınıyor. Çekim ayrı bir sinir bozucu. Sabırlı insanlar izlesin. Puanım - 5
Felçli bir adamın tek gözünden gördüğü bir manzara ve kocaman geniş hayalleri ve geçmişi. Küçük bir alfabe sistemiyle duygularını kitaba dökmüş ve kitap bittikten 10 gün sonra hayata veda etmiş beni üzdü. Bir dram, aşk, mutluluk filmi. Oturduğu yerden sadece önünde olanı yaşamak. İç sesinle arkadaş olmak. Film çok etkileyici, üzülüyorsunuz acıyorsunuz. Sadece karakterimizin gözünden gördüklerini izliyorsunuz. Buda sizi daha iyi empati kurmaya zorluyor. Felç sadece vücutta diyor film akılda ve ruhta değil. İçten bir film. Duygu yoğunluğu var. İlginç görüntüsü için bile izlenebilir. 10/8
"Mar Adentro - İçimdeki Deniz" filmini andıran bir film. Onunla benzer tarzda ama ikisi arasında kıyaslama yapmak isteseydim bu filmi seçerdim. Bu filmdeki olaylar ona göre daha iyi anlatılmış. Bu filmde gerçek bir hayat hikayesine dayanıyor. Filmde özellikle kurgular hoşuma gitti her ne kadar dramatik bir film olsada yer yer güldürüyor insanı hiç sıkmıyor. Mathieu Amalricin harika bir oyunculuk çıkardığını söyleyebilirim. İzlemenizi tavsiye ederim Puanım: 8,4
Pek çok şeye sahipken bir anda herşeyini kaybetmek,bir gözünü kırpabilmek ve göz bebeğini hareket ettirebilmek dışında dışardan farkedilebilecek hiç bir yaşamsal belirti gösterememek..Ama buna rağmen espri anlayışını koruyabilmek ve göz kırparak bir kitap yazabilmek..İnanılmaz bir hayat hikayesi!!Filmi çok fazla beğenmedim ama kitabını okumak için büyük bir istek duyuyorum.
Tüm film boyunca bekliyorsunuz o mutlu sonu bekliyorsunuz. Soluksuzca, empati kurmaktan teprenemiyorsunuz bile. O halde bile bazen güldürebiliyor sizi. Hayatta herşeye sükretmemiz gerekiyor. İnsan bu filmi izleyince daha iyi farkediyor elindekilerin anlamini...Jean Dominique Bauby; güldürdün, ağlattın, hüzünlendirdin, sevindirdin. Bu filmi izleyenlerden birisi oldugum için mutluyum. İzlemeyen herkese şiddetle tavsiye ediyorum. 10/10
en son bir filmde bu kadar duygulandığımı hatırlamıyorum.hele jean-do ile babasının telefon görüşmesinde gözyaşlarıma engel olamadım.ve de kesinlikle bu puanı haketmiyor.9/10
Biliyordum ne kadar güzel olduğunu bir türlü izleyemedim,erteledim.Farklı filmler arıyoruz çok film izleyenler olarak ve benim aradığım şeylerden biri var bu filmde.Çok beğendim,hayran kaldım.Bizimkilerin yapmaya çalıştıkları filmlere benziyor aslında ama müzik olayın aslı bence,müziği ne kadar güzel kavrarsa filmi,insanı da öyle güzel sarıyor.Güzel filmdi vesselam.
filmin bu sitede aldığı bu puan çok anormal ve hakettiğinin altında kalmış bnce.gerçek film izleyicileri arıyorsanız her zmn 'imdb' de kalın derim çünkü filmler o sitede hakettikleri puanları alıyorlar ve kaliteli filmlerin hangileri olduğunu ordan öğrenebiliyoruz.filmlerin beyazperdede almış oldukları puanlara çok fazla aldırış etmeyin derim çünkü abuk subuk izleyiciler abuk subuk sallapati puanlar verebiliyorlar ve filmler kendi beklentilerinin biraz dışında olduğunda,yani anlamadıklarında 'berbat' diye sıfatlandırabiliyorlar... filmin gerçek bi hayat hikayesinden alıntı olması beni çok etkiledi ve gerçekten yüksek puanı hakeden bi film.zaman kaybı değil emin olabilirsiniz.hayatta herşeyin mümkün olabildiğinin çok güzel bir örneği...
son derece trajik bir durumu farklı bir kamerayla,yani farklı bir bakış açısıyla aynı trajedi ölçüsünde aktarmayı başaran bir film.tek gözüyle yaşamaya çalışan bir adamın yaşadıklarına,ki bu adam vaktinde çok popüler insan,yine o tek gözünden biz de şahit oluyoruz.site puanlarına güvenmeyin,daha fazlasını hak ediyor,merak edenler pişman olmayacaktır.oyuncular da oldukça başarılı.