wolkiwolki
30 Mart 2008 tarihinde eklendi
İlk baştan belirtmek gerekiyor ki film çok tipik bir psikoloji filmi. Şahsen hiç haz etmem bu tarz filmlerden ama izlemeye başladıktan sonra da başından kalkamadım filmin...Yorum yazan arkadaşlardan biri daha yazmış, film, izlerken Alejandro Amenábar’ın İçimdeki Deniz’ini gerçekten hatırlatıyor izleyiciye...Filmin en başarılı oyuncusunun Jean-Dominique Bauby karakterini canlandıran Mathieu Amalric olduğunda sanırım herkes hemfikirdir. Ancak yine de ben hoşlanmıyorum bu tip içimi karartan filmlerden. Şüphesiz Jean-Dominique Bauby’nin başına gelenler hayatın -nadir de görülse- bir parçası ancak hayata dair herşeyin film olması gerektiğini düşünmüyorum. Bazıları hayatın içinde kalmalı hep...
içimdeki deniz filmiyle benzerliği wardı o filmde beni ağlatmştı buda ağlattı.... çok güzeldi tipik bi fransız bi filmiydi dien arkadaşlara kızıyorm.. bu film hakkında bi çok yorum yapılabilirken bölesine sınırlandırmk olayı kestirp atmaktn başka bişy yapmıyo.. tek gözle filmi çekmişler helal olsun o tek gözlde ağlattılar bide üstüne ne diyim başka
Tabi konu olarak biraz ağır olsa da bu film bir psikoloji filmi sonuçta..herşeyden önce gerçek hayat hikayesi olması beni ayrıca etkiledi.Mathieu Amalric başta olmak üzre diğer oyuncularda oldukça güzel işlemişler.. 10/8
izlediğim en kötü filmlerden birisi, paranıza zamanınıza gercekten yazık olur..tüm film sol gözden çekilmiş bulanık ve de kameranın bi aşağı yukarı oynamasından ibaret..üstelik sürekli aynı olaylar tekrarlanıyor..inanılmaz sıkıcı..zamanınızı harcamayın derim.
bence cok ama cok etkileyici bir filmdi,beklediğim kadar iyiydi bile diyebilirim:)özellikle mathieu amalric harikaydı,oyunculuğuna bi kere daha hayran oldum,kesinlikle izlenmeli,en azından bi insanın sol gözünden dünyayı ve olayları bi bucuk saatliğine bile olsa algılamak için...ilgiyi hakediyooo
Jean-Dominique Bauby’nin acı ama bir o kadar da ilginç yaşam öyküsü filme damgasını vuruyor. Kamera açıları, konusu ve konunun bağlanışı açısından klasikler arasına girebilecek bir film. İzlemenizi tavsiye ederim.
Cannes altın kamerayı haketmiş bir film bence. Yönetmenin filme, oyunculara hakimiyeti her sahneden okunuyor. Görüntüler çok hoş. Filmde seyirciye de çok iş düşüyor, filmin içine girmek biraz sabır istiyor. Yönetmen de neredeyse ilk yarım saat başrol oyuncusunun gözünden gösteriyor filmi. İnsanın aklına kazınan çok duygusal sahneler de mevcut filmde.
Kısacası klasikleşecek efsane bir film değil belki ama önemli ve izlenmesi gereken bir film bence.
film ekiminde izlemistim filmi, daha ilk sahnede, koltuga kilitlendim. ben izlerken o acıya katlanamadım. yasayan ne yapar ki!! tek kelime ile kusursuz bir film. klasik olur..
ben film ekiminde seyretmiştim bu filmi. salondan cıkarken hayatıma daha çok değer vereceğime dair söz vermiştim kendime. bazı şeylerin mucizevi yanını göremiyoruz, bizim ona şu an sahip oluşumuz onu sıradanlaştırıyor gözümüzde. örneğin konuşabilme, kendini ifade edebime yeteneği..ya bir gün bu yetenek elimizden alınsaydı. bu film olayları çok da dramatikleştirmeden, olanca gerçekliğiyle anlatıyor. gerçek bi hayat hikayesi olduğunu da unutmamak lazım...