M.Ö.10.000.Günümüzden 12.000 yıl öncesi için fazlasıyla yanlış bir dünya portresi çizilmiş.Nesli tükenmiş hayvanlar ortalıkta koşuşturuyor.ancak M.Ö. 3. binli yıllarda teknolojik olarak mümkün olabilecek binalar filmde boy gösteriyor.Ayrıca o dönemde bu kadar büyük savaşların olması oldukça gülünç.Ne savaşı, daha yeni yeni yerleşik hayata geçiyor insan, henüz erken Ortadoğuyu kana bulamak için.Konuşulan dilin İngilizce olması daha ilk dakikalarda filmden kopmanıza neden oluyor.Hadi bunu geçtim M.Ö.10.000 de geçen bir filmde işaret diline dair tek bir sahne görmek mümkün değil. Ömer Şerif'in dış sesinden bile daha iyi İngilizce konuşan Yagahl kabilesinin üyelerine hızla yabancılaşıyoruz. Peki,gerçekçilik beklentimizi en aşağıya çekelim ve milattan önce İngilizce konuşan adamlarla dolu bu filme bir şans daha verelim.Filmin bir yerinde, karşılaştıkları diğer kabile üyelerine ?dilimizi nerden biliyorsunuz? diye sorarken utanmaz mı insan? Birde o bembeyaz dişler ne oluyor.10bin yıl öncesinde 32si birden parlayan, kendi dişlerimden daha güzel gözüken bu harikalar için signal, colgate, misvak mı ne kullandı bu insanlar, çözemedim.Esas oğlanımızın ve kabiledeki yaşıtı delikanlıların hepsinin Bob Marley tarzı rasta saçları,esas kızımızın zamane gotik kızlarını özendirecek tarzda akmış rimelleri inanılacak gibi değildi.Çok bol zamanınız, hesabını bilmediğiniz kadar çok paranız varsa ve coğrafya, tarih, arkeoloji, vs hakkında en ufak bir bilginiz yoksa çok güzel bir film sizi bekliyor.Aksi takdirde büyük beklentilerle filme gidenleri ?büyük? bir felaket filmi bekliyor olabilir.Hayır, tarihi bir film çekiyorsun, adam danışmaz mı bir bilene, bak ben şu öğeleri kullanacağım, komik olmasın, uyar mı diye?