Film insanı şekilden şekle katıyor. Gözden kaçmış ortalamanın üstünde filmlerden diyebileceğiniz bir yapım. Konusu özgün, evet yapımında biraz kolaya kaçılmıș olabilir ama genel anlamda seyir zevki yüksek bir film diyebilirim, son yarım saatte seyir zevki dahada artıyor. İyi seyirler.
Guzel islenen bir senaryo aksiyon sahneleri ile ana fikirden tamamen uzaklasmis, konu anestezi farkindaligindan para hirsina donusuyor birden bire. Guzel baslayip vasat devam eden bir film oldu benim icin.
Ortaydı, kesinlikle bu konu daha garika işlenebilirdi. Ve ödül bile alırdı ama çok basit işlenmiş. spoiler: Adam her şeyi hissettikten sonra uyanınca delirebilirdi her şeyi hissettim diye haykırabilirdi. Ve o gördüklerinden sonra, o insanlardan kendisi intikam alabilirdi. Hem onlarda bi anda şaşırırdı, inanamazdı. Böylelikle aksiyon, gerilim, heyecan her şey tavan yapardı..
Vayy bee insana annenin ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatacak harika bi film. Asla gülen yüzlere yada sıcak bi bakışa kanmamak lazımmış. Film izleyeni bile çok güzel kandırmış, ve clay'e çarptığı kadar sert bi tokatla seyirciyide kendine getiriyor. Öyle bi ters köşeki kımıldayamayan Clay'in yerine olaylara ben müdahale etmek istedim... ve Annelerrr... Evet annenin bişeyler yapmasını bekliyordum ama kesinlikle bu kadarını beklememiştim. Bazen sert ve keskin davranmaları bizi üzüyor yada kırıyor olabilir ama her zaman, hep haklı çıkıyorlar. Filmdeki en büyük eksik sonunun çok baştan savma yapılmasıydı. Bi baktım bitti :) Her şey alelacele açıklığa kavuşturuluyor hiç bişey eksik kalmıyor ama yeterli olmuyor bi 20 dk daha devam etseydi harika bi finalle unutulmaz filmler arasına girebilirdi. Duygu yoğunluğu eksikti. Yeminle bu filmi güney koreliler yapsaydı bi başyapıt olurdu bu nettt. Ama yinede mutlaka izleyin derim zaten kısacık bi film nasıl bittiğini anlamıyorsunuz :)
Bence siradan bir film... iyi bir sinema sever olarak orjinal hicbir tarafi yok.. brezilya dizilerini animsatti ask ucgeni entrikalar... bos vaktiniz varsa izleyin.. beyazperde dogru bir puan vermis..
Anestezi filmini seyrederken başka bir filmi anımsadım desem yanlış olmaz. Tabi o bir psikolojik korku filmiydi, hangi filmden bahsediyorum derseniz, Jacob's Ladder gibi gizem türünün en iyi birkaç filmi içerisinde sayılabilecek bir başyapıtı kastediyorum. Her iki filmde ölüm döşeğinde geçen iki hikayeyi temele alarak bir hikaye anlatıyordu. Ancak Jacob's Ladder, ortaya koyduğu oldukça yaratıcı dinsel alt metni ve de gerçeküstücü hikayesini, baştan sona gizemli ve de depresifik atmosferiyle de tarihin en karmaşık filmlerinden biri olarak hafızamızda yer ediniyordu. Anestezi filmi ise, sadece ölüm döşeğinde yaşanan olaylara odaklanmıyor, ayrıca da karşımıza operasyon yaşanırken ki hastanede yaşanan ve de onun öncesinde gerçekleşen olayları gösterip, bununla beraber önümüze sürpriz gelişmeler de çıkararak sürükleyici bir iş ortaya koyuyor. Bu kıyaslamadan sonra Anestezi filmine gelecek olursak, özellikle eleştirmenler tarafından aldığı başarısız eleştiriler ile dikkatimi çekti. En yüksek puan 3/4 ile rahmetli Roger Ebert'tan gelmiş, daha da pozitif bir eleştiri göremedim IMDB Metacritic'ler içerisinde. Filmdeki oyunculuklar bence ortalama, en başarılı bulduğum isim ise Jessica Alba oldu. Bununla birlikte film, görsel yapı bakımından da uyumlu. Yönetmenlik adına da, senaryoyu da yazan Joby Harold, başarılı bir yönetim sergileyerek senaryoyu iyi bir şekilde de uyarlamayı başarmış. Filmin müziklerini de gayet beğendim, film ile gayet uyumlu müzikler seçilmiş. Sonuç olarak Anestezi filmi, sıradan bir ilk 40 dakikadan sonra, önümüze gayet heyecan verici ve sürprizli bir senaryo ile sonuna kadar götüren ve de gizem türünün gayet başarılı olsa da pek de hatırlanmayacak bir filmi. Bu da her ne kadar enteresan bir senaryo olsa da diğer gizem filmlerine kıyasla derinleşemeyen senaryodan kaynaklanıyor. İzlemek isterseniz tavsiye edebilirim.
Açıkçası beyazperdenin bu filme "çok kötü" demesine şaşırdım. Çünkü bence film gayet akıcı ve izlemesi çok keyifli. Tavsiye ederim. Linke tıklayarak film hakkında biraz daha bilgi sahibi olabilirsiniz... :))
Paralize olsa bile acı hissetmez insan. Bilinç ile acı hissi farklı şeyler. Eğer acı hissedebilecek durumda olsa hasta zaten paralize de olmaz, direk uyanır.
Eğer bir insan kalp ameliyatı sırasında acı hissedecek olsa şoka girer ve de öyle duygusal yolculuktu falan değil bildiğin hapı yutar, çünkü sonucu ölüme gider büyük ihtimal.
Bilimsel bir olayı çarpıtarak insanlara gereksiz bir korku aşılamışlar sadece.
Sürprizlerle dolu,tahminlerin üstüne çıkmayı başarmış bir film ''Awake''.Özellikle sıfır beklenti ve izle-unut motivasyonuyla seyredildiğinde bir gerilim başyapıtı tadı almak mümkün.İlk filmini çeken Joby Harold'ın muhteşem sahneleri ve görüntü yönetmeni Russell Carpenter'ın olağanüstü işçiliği sonuna kadar övülesi.
Sürpriz ve entrika dolu , oldukça özgün bir yapımdı . Karakterin içinde bulunduğu psikoloji seyirciye çok iyi yansıtılmış . Oyunculuk , yönetim , müzikler ve konu bütünlüğü de filmin diğer artılar . Tavsiye ederim , basit ve sıradan bir film değil . 10/7 .