Belgeseli çok beğendim..izleyiciye aktarmak istediği mesajlar çok güzel..dostluk,birlik,mucadele...vb..kesinlikle bütün öğrencilerime izlettirecegim...
Belgesel olarak çekilmiş olan yapım bize savaşın ne kadar saçma ve gereksiz olduğunu kanıtlar nitelikte. Yalnız efektleri beğenmedim. Günümüz teknolojisinde ve üstelik birçok yerden sponsorluk adı altında maddi destek almış olmasına rağmen bayağı bir sırıttı. Yapım 1915 yılında Arıburnu, Conkbayırı ve Seddül-bahir gibi koylarda yapılan çıkarmaları kah bir Türk askerinin günlüklerinden kah bir anzak askerinin mektuplarından aktarmakta. M.Kemal'in bir kahraman gibi ilk ortaya çıkışı bu savaşta olmuştur. Savaşın acımasız yüzünü bize izleten yapımda bulaşıcı hastalıktan ölen, soğuktan donan ve çarpışmalarda ölen binlerce insanı bize izlettirmiş oldu. Bir uyarı vermem gerekir. Bazı görüntüleri mideniz kaldırmayabilir.
tarih bilimine,öğrenimine karşı değilim ama insanlar tarihlerini doğru öğrenmelidir,tarihi yazanlara hak ettiği değer gösterilmelidir, koca filmde atatürk hakkında ne kadar da az bölüm vardı.. izlemeyi düşünüyosanız bir daha düşünün izlemişseniz geçmiş olsun 5/10
Sanki biz onları kuşatmaya gitmişiz gibi.Ya bizene anzaklardan sırf avrupaya beğendirmek için gerek yok böyle şeylere.Bizi anlatsaydı, gerçekleri anlatsaydı.Çanakkaleye gitmişsin biraz ordaki halka, rehberlere anlatılanlara kulak verseydin de uyutmasaydın milleti sinemada.10/1
olağanüstü bir yapım.seslendirmeler ve anlatım çok iyi.ayrıca bu belgeselde anzak mektuplarının çokluğunda şikayet eden arkadşlara 1914 yılında osmanlı türklerinden sadece %7`sinin okuma yazma bildiğini hatırlatırım.anzak mektuplarında anlatılanların bir çoğu türklerin ne kadar cesur,mert ve başarılı oldukları ile ilgilidir.son olarakta insanların milli duygularını şahlandıracak yapımlara belgesel değil propaganda film denir.
anzak belgeselimiydi yoksa türk belgeseliymiydi anlamadım öyle ki belgeselde en gariban üstüne çullanan biz degil sanki anzaklardı tamam iyi ilişkiler kurdukda kardeşim anzakları bu kadar da sanki barışcıl millet göstermeyin bu belgeseli türk belgeseli degil tam bir anzak sempezatinaylı hazırlanmış belgesel olara görüyorum izlenmesi tavsiye edilmez
Çok zor ilerleyen bir belgesel. Genelde belgeseller sıkıcı olur ama bu filmde seyredilir kılacak bir çaba yok. Daha akıcı film yapmayı öğrenmeliyiz. Bu belgesel de olsa..
Bu belgeseli asla coşturması ve duygularımızı şaha kaldırması için izlemedim.Ama açıkçası savaşın bizim tarafımızdan değilde anzak mektuplarıyla ilerlediğini görmek garip geldi ve hayalkırıklığı yarattı.snaki biz orda yokmuşuz gibi.Gerçi belgeselin adı Gelibolu mu yoksa Gallipoli önce onu öğrenmek lazım...
bence güzel bi belgeseldiya yani bence eleştirirken bu kadarda acımasız olmayın ülkemizde sizce ne kadar çok belgesel yapılıyo yani belgesele verdigimiz önem nedir sizce onun için yapılan çalışmalarıda biraz destekleyelim kesinlikle güzel bi anlatımla işlenmiş konu kendim tarih ögretmeniyim ve ben begendim konunun işlenişini
Bu filmin Çanakkale'deki Türklerin başarısını anlatan bir olduğu düşünmüştün. Ama tamamen yanıldım. Filmde Atatürk'ün adı ya bir yada iki kez geçdi. Boşa giden zamanıma üzülüyorum.