Hesabım
    Türk Yönetmenlere Berlin Yolu Gözüktü

    Pelin Esmer ve Seyfi Teoman'ın son projeleri Berlin Film Festivali'nin Ortak Yapım Platformu'na çağrıldı...

    Son yılların yeni nesil yönetmenler kuşağı, hem film üretimi hem de uluslararası prodüksiyon ilişkileri bakımdan oldukça başarılı ilerliyor. Uluslararası platformlardan önemli destek alan projeler arasında son olarak Pelin Esmer'in hazırlık çalışmalarını yürüttüğü yeni filmi Gözetleme Kulesi ve Seyfi Teoman'ın senaryo aşamasındaki üçüncü uzun metrajlı filmi Evliya yer alıyor.

    Aldığımız bilgiye göre, her iki film de 13-15 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan Berlin Film Festivali Ortak Yapım Platformu'na (Berlinale Co-Production Market) seçilmiş bulunuyor. Bu yıl sekizincisi düzenlenen platforma, dünya genelinden gönderilen 400'e yakın başvuru arasından seçilen 38 proje bulunuyor. Gözetleme Kulesi ve Evliya'nın yönetmen ve yapımcıları, seçilen diğer filmlerin ekipleriyle birlikte yapımcılar, dağıtımcılar, televizyon ve fon yöneticilerinden oluşan geniş bir sinemacılar ağı ile bir araya gelecek, toplantılara katılacak.

    Beyazperde olarak her iki yönetmene ve ekiplerine başarılar diliyor, yapım aşamasındaki filmlerini merakla bekliyoruz...

    Berlin Film Festivali Ortak Yapım Platformu (Berlinale Co-Productıon Market) Nedir?

    Berlin Film Festivali bünyesinde, 2004 yılında, uluslararası pazara hitap eden nitelikli yapımları desteklemek ve ortak yapım imkanlarını artırmak amacıyla kurulan Co-Production Market'e her yıl, dünyanın farklı bölgelerinden yaklaşık 30 proje seçiliyor. Berlin Film Festivali bünyesinde düzenlenen Yetenek Kampüsü (Talent Campus) katılımcılarının arasından da yaklaşık 10 proje ek olarak platformda yer alıyor. Seçilen projelerin yönetmenleri ve yapımcıları Berlin Film Festivali'ne davet edilerek, iki gün boyunca, projelerinin gelişimi için yararlı temaslar kurmaları ve toplantılar yapmaları sağlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top