Hesabım
    ABD Box Office: "Hayali Arkadaşlar" Açılışını Zirvede Gerçekleştirdi

    "Hayali Arkadaşlar" yumuşak bir başlangıç yaparken, "Maymunlar Cehennnemi: Yeni Krallık" ikinci sıraya geriledi.

    Paramount Pictures

    John Krasinski'nin yazıp yönettiği, canlı aksiyon ve animasyonu buluşturan aile filmi "Hayali Arkadaşlar" Amerika gişesinde 35 milyon dolarlık açılış hasılatı elde ederek tahminlerin beş milyon dolar kadar altında kaldı ancak yine de gişenin zirvesine yerleşmeyi başardı.

    Başrollerini Ryan Reynolds ve genç oyuncu Cailey Fleming'in üstlendiği, seslendirme kadrosu yıldızlarla dolu olan filmin yapım bütçesinin 100 milyon doların üzerinde olduğu biliniyor. Filmin vizyona karışık eleştiriler eşliğinde girmesinin ilk günkü hasılatını etkilediği fakat hafta sonunda ağızdan ağıza yayılan beğenilerle yükselişe geçtiği belirtiliyor.

    Geçtiğimiz hafta sonu birinci sırada çıkış yapan "Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık" ikinci hafta sonuna %56'lık bir düşüşle girdi ve 26 milyon dolar hasılatla ikinci sıraya geriledi. Filmin Amerika gişesindeki toplam hasılatı ise 100 milyon dolara ulaştı.

    Üçüncü sırada korku filmi "Ziyaretçiler: Bölüm 1" yer alıyor. "Abigail", "The First Omen" ve son olarak "Tarot" gibi korku filmlerinin düşük performans göstermesinden sonra gelen film, 11 milyon dolarlık açılış hasılatıyla tahminleri aştı. Ancak korku filmleri hala, eski kazançlı günlerinin çok uzağında.

    Dördüncü sırayı ise birkaç hafta önceki zayıf açılıştan sonra istikrara kavuşan "Dublör" aldı. Ryan Gosling liderliğindeki büyük bütçeli aksiyon komedisi üçüncü haftasonunda 8.5 milyon dolar hasılat elde ederek toplam hasılatını 63 milyon dolara çıkardı.

    Amerika gişesinin 17-19 Mayıs hafta sonu gişesinde ilk beşi tamamlayan film, 2.9 milyon dolarlık haslatıyla "Challengers" oldu. Amy Winehouse biyografisi "Back to Black" de 2.8 milyon dolarla "Challengers"ın hemen arkasından geliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top