Bilal M.
Filmler
Diziler
Programlar
Geri dön
1,0
13 Mart 2012 tarihinde eklendi
Görüntü kalitesi olarak ne kadar iyi de gözükse aslında ne kadar basit olduğunu görebilirsiniz. son teknolojiler kullanılmaya çalışılsa da sahnelerde derinlik adına hiç birşey mevcut değil. Kurgusu iki arada bi derede kalmış, iyiyle kötü arasında gidip geldikten sonra ben en iyisi bazı sahnelerde iyi olayım diğerlerini de bu şekilde örteriz demiş. ses efektleri maalesef çok kötü yıllar önce çekilmiş bir Cennetin Kırallığı filminin sesleri bile kat kat iyi.

Olayların anlatımına gelecek olursak. çok hızlı işlenmiş. tarihte önemli olan herkesin bildiği sahneler çok çabuk geçilmiş ve gereken değer verilmemiş. film de en fazla Fatihin fetih konuşması üzerinde durulmuş fakat bu film için o konuşmanın yanında birçok yer varki en az onun kadar ses getirebilecek söylemler ve olaylar ama hiç birinden bahsedilmemiş veyahut çok aceleci davranılmış. tabi bunların başarılı olamamasının sebebi aslında Kurgu ve Ses efektlerinin yetersizliği olma olasılığı çok yüksek!

Gemilerin karada yürütüldükten sonra şehri kuşatıp bir savaş edesı verilmemesi en büyük yanlışlardan birisi! gemiler indi eee sonra noldu birden şehir teslim oldu. böyle bişey yok!

Filmde gerçekten tek bir sahne var ki yabancı filmlerle yarışabilecek kalitede. Ulubatlı Hasanın son dövüş sahnesi. 2 kas yığını adamının gerçekten hem ses hem görüntü efektleri olsun çok başarılı. ayrıca filmdeki genel oyuncu kalitesinin aksine bu sahnede oyunculuklarda gayet başarılı.

Baş rol oyuncusu Fatih oyunculuk konusunda filmden önce beni ne kadar korkutsa da filmde çok başarılı olduğunu gördüm.fakat ulubatlı hasanı haric diğer oyuncuların ve figüran diye anılan yardımcı oyuncuların performansı çok kötü.

Ayrıca filmde birçok mantık hatası yer almakta. Bu kadar önemli bir konu ancak bukadar basit anlatılabilirdi. teknolojinin üst seviyede kullanılması özellikle bir türk filminde! insanların aldanma noktası olmuş gibi gözüküyor. bir ilk olmasının verdiği heyecana kapılan milletimiz filmden tabiki de etkilenmekte haklı. ama emin olun çok daha iyisi yapılabilirdi. ama kimse buna cürret edemedi bu zamana kadar. cünkü gerçekten çok zor bir konu bu yüzden kimse eline bulaştırmak istemez. fatih aksoy buna öncü oldu. inşallah arkası daha iyi bir şekilde gelir.