Filmler
Diziler
Programlar
Toplam 32 ödül almış şimdiye kadar.Yabancı film oscar ödülü dahil.Benim de en sevdiğim filmlerden biri oldu.Mükemmel..
Bu filmin ve Helen Mirren'in niye bu kadar abartıldığını anlayamadım.Filmin çoğunda eski TV görüntüleri (Diana'nın ölümü sonrası medyada çıkan haberler,röportajlar vs) kullanılmış.Tony Blair ve eşi,kraliçe karikatürize edilmeye çalışılmış.Sıradan bir TV filmi düzeyinde benim için..Çok abartılıyor.
Stanley Kubrick çekilemez demiş.Tom Tykwer cesaret etmiş,sinemaya aktarılmış ve mükemmel olmuş.Kitabını yıllar önce okumuştum.Film tam hayal ettiğim sahneleri bana sundu.Gördüğüm en iyi filmlerden biri.10/10
Golden globe alan müziğiyle,Naomi Watts ve Edward Norton'un çok uyumlu ve çok başarılı oyunculuklarıyla son zamanlarda izlediğim en güzel filmlerden birisi.
Klasik bir Holywood filmi kalıbından öteye geçemeyen ama iyi bir Holywood filmi.Amerika'lı gazeteci rolünde Jennifer Connely (en beğendiğim oyunculardan) yine her zamanki gibi çok iyi.Filmde Amerika eleştirilmiyor, Avrupa sınırları içinde tutuluyor Afrika'yı sömüren kötü beyaz adamlar.Leanorda DiCaprio'nun da oscar adaylığı almasına şaşırdım.Oscar'ın sevdiği bir isim ama ben bir türlü iyi oyuncu olarak göremiyorum ...
Devamını oku
Devamını oku
Klasik Amerikan filmlerinden değil kesinlikle.Bağımsız sinema örneği ve Sundance'e yakışır çok başarılı bir dram.
Son bir yıl içinde en beğendiğim 2 filmden biri.Diğeri Babil.Ingiliz oyunculardan ve yönetmenin tarzından dolayı sanki Ingiliz filmiydi.
Film Christopher Priest'in aynı adlı romanından uyarla.Christian Bale çok sevdiğim bir oyuncu.Senaryo kafa yorduruyor,üzerinde düşünmeniz gereken bir senaryo ve özetle fim bir başyapıt..10/10
Çook beğendim ama müzikler olmamış.Özenilmemiş müziklere.Oscar'a gidecek bir filmin müzikleri de çok daha iyi olmalı..Yerel müzik evrensel müzik haline getirilebilirdi..Araya Sezen Aksu parçası sıkıştırmakla olmuyor bu işler maalesef.
Marc Forster, Finding Neverland, Monster's ball gibi başarılı filmlerin yönetmeni.Senaryo,filmin vermek istediği mesaj,oyuncular çok çok iyi.Çok sevdim ben bu filmini de yönetmenin..
Clint Eastwood mystic river ve million dollar baby'den sonra yine insanı darmadağın eden,insanı,insan olmayı sorgulatan bir film yapmış.Savaşın acımasızlığı,politikacıların duyarsızlığı,ırkçılık,insanı duyguların yok sayılması..Filmden çıkınca insanlığı yeni baştan sorguluyorsunuz.Eastwood yine Amerika'yı eleştiriyor inceden inceye.Yönetmenin Letters from Iwo Jima (bu filmi tamamlayan film) filmini de sabırsızlıkla bekliyorum.
Yönetmen,casting,senaryo hepsi biraraya gelmiş ve çok orjinal bir film ortaya çıkmış.Basmakalip Amerikan filmlerinden sıkılan ve zekice yazılmış senaryolar arayanlar için ideal bir film.Eternal sunshine of spotless mind'den sonra bu filmiyle de yönetmeni ayakta alkışlıyorum..
ABD'yi çok iyi yasıtmış bir film.ABD'yi bilen biri olarak filmin ABD'ye objektif bakabildiğini ve ti'ye alabildiğini söyleyebilirim.İki farklı kültürün değer yargılarındaki farklılıklardan komedi çıkartılabilmiş.Bazı sahneler ve espriler çok uymayabilir Türk toplumuna ama Amerika penceresinden bakınca daha komik olabilecek bir film..
Babam ve Oğlum'u andırdığı söyleniyor ama ben Babam ve Oğlum ile karşılaştırmadan filmi izleyince beğendim.Bir kere oyuncu kadrosu çok iyi.Çocuk karakter Ege çok başarılı,büyüklerinden geri kalmamış.Yönetmen çok başarılı.Sıcacık bir filmdi.Bu soğuk kış günlerinde Foça görüntüleriyle ve sağlam senaryosuyla içinizi ısıtacak bir film..
film çok beğeniliyor.bunu imdb'de yaklasik 40 bin kişi ortalama 8.4 puan vermiş.Güvensizlik filmin temeli.Sanki herkes köstebekmiş gibi hayatta babana bile güvenme mesajını insanların zihinlerine kazımak istiyor.Bu mesajı ve çok fazla cinayet işlenmesi ve bir takım teknik mantıksızlıklar nedeniyle (mesela köstebeklerin cep telefonları izlenmiyor,oysa Casino Royal'de çok iyi yerleri tesbit ediliyordu) filme vasat diyebiliyorum.
daniel craig iyi bir bond.rolünün hakkını vermiş.güzel manzaralar,değişik ülkeler,bol aksiyon.iyi bir bond filmi sadece.bu türü sevenler için
Christian Bale, makinist'ten sonra yine harika bir oyunculuk sergiliyor.Serseri,katil,psikopat gibi her tür zor rolün adamı.C.Bale'in oyunculuğunu görme için gittim ve iyiki de izlemişim.
gördüğüm en güzel filmlerden biri.Yönetmenin çekim tekniği,müzikler,oyuncular,senaryo hepsi bir bütün olarak mükemmeldi.10 üzerinden 10...
gündelik hayattaki insanlar arası sığ iletişimi filmde de neden görmek isteyeyim ki? beni aşan,hayal dünyamı besleyen değişik birşeyler sunulması lazım.Gündelik hayatta bu tarz ilişkiler,insanlar ve diyaloglar zaten bol miktarda var.Başroldeki erkek tipi her yerde karşınıza zaten çıkıyor.Bize bizi anlatan filmler bana birşey ifade etmiyor.
Almodor'ın 4 filmini izledim.Yönetmen her filminde "benim" diyor.Yani kullandığı renkler,çekim tekniği,işlediği senaryolar artık o kadar kemikleşti ki.Örneğin hemen hemen her filminde kahraman geçmişiyle yüzleşiyor ve büyük bir sır ortaya çıkıyor.Tüm resimlerde canlı renkler kullanılıyor.Bu açıdan ele alınca bana yeni gelmedi bu film.Tekrarmış gibi.
senaryoda yer yer tutarsızlıklar var.Ben anlamıyorum bu kadar çok para kazanıp bir sonraki filme nasıl bu kadar özensizce yaklaşabiliyorlar.Bir yol filmi,oyunculuklarda da yetersizlikler var.Birbiriyle uyumsuz karakterler.Çok daha iyi olması beklenirdi ama ne yazıkki isimlere güvenilmiş.Bizim ortalama sinema izleyicimize uygun aslında ama daha doyurucu filmler bekleyenler için hayal kırıklığı
bildiğimiz bir türün örneği.bir kahramanlık öyküsüama çok iyi bir örnek.Sıkılmadan izleniyor.Güzel mesajlar veriyor
Tülin Özen hayran olduğum bir oyuncu.Onun yüz ifadesine,oyunculuğuna dalıp gittim filmi izlerken.Sanki filmin içindesiniz.O kadar başarılı verilmiş ki duygular,filme hayran oldum.Bravo tek kelimeyle..
derli toplu,sıkmayan,izlenebilir bir film.desteklenmesi gerekiyor bu tarz yapımların.oyunculuklar çok iyi.
oyunculuk,yonetmen,senaryo herşey dört dörtlüktü.türünün en iyi örneklerinden biri olarak görüyorum..
ilerde hatirlanmayacak ve çok Amerikan bir film.Felaketi cnn görüntülerinden vermeyi tercih edip,stüdyoda oluşturulan enkazda 2 polisin yaşam mücadelesini ve o çok mutlu oldukları ailelerine kavuşmalarını anlatmaya çalışmış.Bunu da iyi verememiş aslında.Ne oyunculuklar,ne senaryo tatmin edici.
türünün iyi bir örneği.haneke'nin saklı'sını beğendiyseniz bunu da beğenirsiniz.hiç sıkılmadan izledim.oyunculuklar harikaydı.yönetmen de
filmi salonda kahkahalarla izledik.sanki dünyayı kurtaran adam oynuyor.yönetmen çok kötü bir oyunculuk sergiliyor aynı zamanda.6.his'teki başarısını yakalayamadığı gibi tüm kredisini tüketiyor bu filmde.casting de iyi değil.paul grammati sanki komedi oyuncusu.berbat desem yeridir.hiç bu kadar hayalkırıklığına uğrayacağımı düşünmemiştim
yönetmen favorim ama filmde birşeyler eksik,aşkı yersiz ve gereksiz buldum filmde veya iyi verilememiş,hissedemiyorsunuz...
film çok çok başarılı.Yönetmen harika bir gerilim filmi ortaya çıkartmış.Manzaralar,oyunculuklar,müzik..herşey dört dörtlük..
hiç sıkılmadan,keyifle izledim.akıcı,güzel bir film.hayat bir illüzyondur şeklindeki derin anlamlar içeren mesajı da algılayabilenler için çok güzel bir sürprizdi.
City of God'dan sonra yönetmenden bir başyapıt daha.Gerçeklerin romanda anlatıldığı ve filmde gördüğümüz kadar acımasız olmamasını diliyorum.İnsanı,sevgiyi ve iyiliği yücelten bir film.Kaçırmayın.
kitabını okumadım.filmi beğendim.çok sürükleyiciydi ama sanki Tom Hanks ve Audrey Tautou biraz suni durmuş veya ikili olarak pek uymamışlar.Ian McKellen'in oyunculuğu izlenmeye değer.