Filmler
Diziler
Programlar
Olağanüstü bir filmdi. Baştan sona kadar tüylerim diken diken izledim filmi. Yer yer gözlerimin dolduğu da oldu. İçerdiği mesajlar bakımından da takdiri hakeden bir yapım. Herkesin mutlaka izlemesi gerek.
Sıkıcı olan film kötüdür sıkıcı olmayan film iyidir mantığıyla bakılmaz eleştiri yaparken. Hayat hep eğlenceden ibaret değildir. Bence gerilimi dozunda iyi bir film olmuş Transiberian.
Evet maalesef film gerçeklikten çok uzak. Sanki bir masal gibi. Hatta kullanılan teknolojiyi göz önüne alırsak sanki bir bilgisayar oyunu gibi olmuş. Ama kesinlikle kötü bir film olmamış. Baştan sona heyecanla izlenir. Lakin heyecandan fazlasını bekleyenler pek bişey bulamayacaklardır.
Son zamanda izlediğim en başarılı filmdi. Sanki film değil hayatın içinden bir kesit izledim. Çok doğal. Muhteşem yönetmenlik. Mutlaka izlenmesi gereken bir film.
Film senaryosu ve oyunculuğu ile göz dolduruyor. Fakat zorlama ingilizce ile oynayan oyuncular filmin atmosferini zedeliyorlar. Bence kendi dillerinde konuşsalar çok daha güzel bir film olurdu.
Bence oyunculuk ve yönetmenlik son derece başarılı. Film çok güzel başladı ancak devreye bilim kurgu öğeler girmeye başladığında iş biraz değişti. Bu türden hoşlanmayanlar için saçma olabilir. Ama filmin geleneline bakarsak çok iyi çekilmiş temposu yüksek bir aksiyon diyebiliriz. Kesinlikle izlenmeli diye düşünüyorum.
Hikaye ve yönetmenlik başarılı ama oyunculuk için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bazı yerlerde acemilikler fena halde kendisini gösteriyor ama filmin atmosferini fazla etkileyecek şeyler değil bunlar. Genel olarak film başarılı. Cem Yılmaz kariyerini bu yönde ilerletmeli bence.
Ben filmi bazı yönleriyle beğendim bazı yönleri ile beğenmedim. Şöyle ki; filmde anlatılan hikaye aslında bir hikaye olmaktan çok yaşamdan bir kesit gibi anlatılmış. Hal böyle olunca film, çok sıkıcı bir hal alıyor ve sürükleyicilikten uzaklaşıyor. İkinci olumsuz yönü ise müzikleri. Ben bir müzisyenim ve bu filmin müziklerini gerçekten hiç beğenmedim. Devamlı tekrar eden oldukça sıkıcı bir konuyu daha da ...
Devamını oku
Devamını oku
Filmi sadece korku/gerilim olarak izleyenler, sadece kan ve vahşet bulacaklar ve yeterince tatmin olacaklardır. Ancak film kan ve vahşetin ötesinde çok anlamlı birçok mesaj içeriyor. Amerika’nın çölün ortasında yaptığı nükleer denemeleri kınıyor, işçi sınıfının intikamını işliyor ve en önemlisi, 'salak olan en önce ölür' klişesine ağır darbe indiriyor. Her bakımdan izlenmeye değer bir film.
Filmi az önce izledim ve bence harikaydı. Diğer animasyon filmleri kadar komik olmasa da arkadaşlık duygusu çok güzel işlenmiş ve arabalara karakterleri çok güzel oturtmuşlar, Pixar yine başarmış. Herkesin mutlaka izlemesi gereken bir film.
Aşırı şiddet hayatın ta kendisidir. Fragmanı doğru dürüst izlerseniz, 'gerçek olaylardan esinlenilmiştir' diye yazıyor orada. Bence mükemmel bir filmle daha karşı karşıyayız. Sabırsızlanıyorum.
Bi kere Doom 3 oyununu oynamayanların, bu film hakkında sağlıklı yorum yapmalarını beklememek gerekir. Ben oyunu 3 kere bitirmiş biri olarak söylemeliyim ki, film gerteçekten güzel olmuş. En azından diğer oyun uyarlamalarıdan (Tomb Raider, Resident Evil) daha iyi olmuş. Oyunu oynamayanlar bu filmi sıradan bir aksiyon filmi olarak göreceklerdir, ki bu son derece normaldir. Ama film bundan daha iyi olamazdı heralde.
Film güzel. Bizim inançlarımıza hatta bazı hristiyanların inançlarına bile ters gelebilecek kadar abartılı bir film. Ama izlemeye değer.
Film bir harika ama izmir’de tek bir sinemada bile orijinal diliyle göstermiyorlar, hep Türkçe dublaj. Yazıklar olsun, bütün hayallerimi yıktınız. Türkçe film izleyecek olsam Türk filmine giderim. Jim Carrey’nin kendi sesini duyamadıktan sonra kıymeti yok..
Film çok başarılı bir kere bunu kabul etmek gerek. Ama sinemaya korku filmi diye izlemeye gidenler hayal kırıklığına uğramışlarsa bu olasıdır. Çünkü bu bir aşk hikayesi ve aslında altında şehir yaşamının karanlık yüzü ile ilgili yoğun bir eleştri de var. Ben çok beğendim.
Saat geceyarısı bilmem kaç. Filmi izlemeyi yeni bitirdim ve neredeyse ağlamak üzereyim. Bu kadar güzel aşk hikayesi olmaz, olamaz! Bu filmi beğenmeyenlerin hiç aşık olmadıklarından eminim. Şiddetle tavsiye ediyorum..
Filmi sırf uzakdoğu korku filmlerini sevdiğim için izledim. Diğer benzerleri ile karşılaştırdığınızda birçok ortak yön bulabiliyorsunuz fakat Garez aralarından tuhaf bir şekilde sıyrılmayı başarıyor. Bu da yönetmen koltuğunda filmin ilk sahibinin (Takashi Shimizu) oturmasına bağlıdır sanırım. İzlenmeye değer buldum.