Hesabım
    Bohemian Rhapsody'nin Çin Versiyonunda Hangi Sahneler Kesildi?

    Bohemian Rhapsody Çin'de vizyona girdi. Ama nasıl?

    91. Akademi Ödülleri'nde Rami Malek'e En İyi Erkek Oyuncu ödülü ve John Ottman'a tartışmalı bir En İyi Kurgu ödülü kazandıran Bohemian Rhapsody hakkındaki gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Freddie Mercury'nin biyografik filmi olan Bohemian Rhapsody, bu kez de gündeme Çin'de vizyona girmesiyle düştü.

    Rami Malek'in Freddie Mercury'ye hayat verdiği biyografik film Bohemian Rhapsody, Çin'deki izleyicileriyle buluştu. Ancak filmde eksik olan birçok kısım vardı. Kesilen sahnelerinin olduğu fark edilen Bohemian Rhapsody, bu nedenle yeniden gündeme geldi. Söylentilere göre Çin, biyografik filmde yer alan ve Mercury'nin eşcinsel olduğunu belirten tüm ibareler filmden kesilmişti. ABC News'un haberine göre, bu sahneler de filmin yaklaşık dört dakikalık kısmını kaplıyordu. Filmde Freddie Mercury'nin o dönemdeki kız arkadaşı olan Mary Austin tarafından biseksüel olduğunun ortaya çıkarılması sahnesinin tamamen kesildiği belirtilenler arasında yer alıyor. Ayrıca Mercury ile uzun dönemli bir ilişkisi olduğu bilinen Jim Hutton arasındaki neredeyse tüm diyalogların kesildiği ve ikilinin filmin sonunda yer alan fotoğraflarının da çıkarıldığı söyleniyor. Her ne kadar Çin versiyonundan LGBTQ+ sahnelerin çıkarıldığından bahsedilse de, orijinal filmin Freddie Mercury'nin biseksüel kimliğine çok yer vermemesi nedeniyle eleştildiği bilinenler arasında bulunuyordu. Ayrıca Oscar Töreni'nde En İyi Kurgu ödülünün sahibi olan John Ottman da son zamanlarda eleştirilere maruz kalıyor. Eleştirilerin nedeni olarak ise yaptığı kurgunun hatalı olmasına rağmen En İyi Kurgu Ödülü'nün sahibi olması söyleniyor.

    Bryan Singer'ın filmin çekimlerinin ortasında setten kovulmasının ardından yerine geçen Dexter Fletcher'ın yönetmen koltuğuna oturduğu filmin konusu ise şöyleydi: Bohemian Rhapsody, Queen grubuna, müziklerine, klişelere meydan okuyan ve kuralları yıkarak dünyanın en sevilen sanatçılarından biri haline gelen ikonik solistlerine bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Film, simgeleşmiş şarkıları ve devrimci sesiyle grubun meteorik yükselişine, Mercury'nin yaşam tarzının kontrolden çıkması ile çıkan iç çatışmaya ve yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen Mercury'nin rock müzik tarihinin en büyük performanslarından birinde gruba liderlik ettiği Live Aid konserinin arifesinde muzaffer birleşme sürecine yayılıyor. Bu süreçte de, her zaman bir aile gibi olan ve günümüzde dışlanmışlara, hayalperestlere ve müzikseverlere ilham vermeye devam eden bir grubun mirasını süslüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Back to Top