Hesabım
    Hollandalı Görüntü Yönetmeni Robby Müller Hayatını Kaybetti!

    Ödüllü görüntü yönetmeni Robby Müller aramızdan ayrıldı.

    Kariyeri boyunca birçok önemli yönetmen ile birlikte çalışan Hollandalı görüntü yönetmeni Robby Müller hayatını kaybetti. Hollandalı Het Parool sitesinin haberine göre uzun süredir vasküler bunamadan muzdarip olan isim 78 yaşında aramızdan ayrıldı.

    Robby Müller, 1940 yılında Hollanda Antilleri’ndeki Curaçao adasında dünyaya geldi. Hollanda Film Akademisi’nde okuduktan sonra 1970 yılında Wim Wenders ile ilk filmine imza attı. Aynı zamanda ünlü yönetmenin de ilk filmi olan “Summer in the City”de birlikte çalışan ikili, “Alice in the Cities”, “Amerikalı Arkadaş”, “Zamanın Akışında”, “Until the End of the World” ve “Paris, Texas” projelerinde de bir araya geldi.

    Wim Wenders’a ek olarak Jim Jarmusch, Lars von Trier, Alex CoxWilliam Friedkin ve Barbet Schroeder gibi başarılı yönetmenlerle de çalışan Müller, 1980’ler ve 1990’ların dikkate değer auteur filmlerini filmografisine kattı. “Karanlıkta Dans”, “Down by Law”, “Repo Man”,“To Live and Die in L.A.” ve “Barfly” gibi filmlerle tanıdığımız görüntü yönetmeninin son filmi Michael Winterbottom imzalı 2002 yapımı “24 Saat Parti İnsanları” oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top