Terrence Malick için tekil bir yönetmen diyebiliriz. Yalnızca metafiziği gerçeküstü imgelem ve meditif seslendirme ile ele almasıyla değil, film tarzıyla da öyle. Malik genellikle aklında hiçbir plan olmadan saatlerce çekim yapıp, kurgu masasında filmi yaratan bir yönetmen. Sonuç olarak, sayısız aktör ve sekans kurgu odasında kesiliyor ve muhtemelen hiçbir zaman seyirci tarafından görülemiyor. Ancak 2012 yılında çektiği To the Wonder'ın kurguda veda edilen sahneleri için durum böyle olmadı.
Malik imzalı bir filmin ilk spin-off projesi olan Thy Kingdom Come, SXSW Film Festivali'nde seyirci karşısına çıkacak. 45 dakikalık film, "The To Wonder"ın Javier Bardem tarafından canlandırılan rahip karakteri etrafında şekilleniyor. İnancı konusunda sıkıntılar yaşamakta olan peder Quintana'nın Oklahoma'daki küçük kasaba sakinlerinin itiraflarını dinlediği günlük hayatından anlara şahit oluyoruz. Peki bu sahnelerde itirafçıların aktör değil bölgenin yerlileri biliyor muydunuz?
2010 yılında foto muhabiri Eugene Richards, peder Quintana'nın sahnelerini Oklahoma'nın kuzey doğusundaki Bartlesville kasabasında çekmek üzere kiralandı. Richards ve Bardem, spiritüel danışmanlık arayışında olan Bartlesville sakinleriyle röportajlar yaptılar. Bardem, Richards'ın kamerası çalışırken halkı dinlemek için papaz giyinmişti. Ancak zamanda "Kendiniz hakkında biraz bilgi verin" sorusu başka bir şeye dönüştü. Görüşmeye gelen yerel sakinler, Bardem ile derin, kişisel ve acı dolu hikayelerini paylaşırken, onun gerçek bir rahip olmadığını önemsemedi.
Richards ve Bardem, birkaç gün boyunca Osage County Cezaevi'ndeki bir mahkumun, kanserle savaşında yenilmekte olan bir kadının, eski bir Ku Klux Klan üyesisinin ve çocuğu yanlışlıkla boğulmuş bir annenin hikayelerini duydular. Sonuç olarak bu röportajların sadece çok küçük bir kısmı filmde yer bulabildi. Ancak Richards, hikayelerden çok etkilendiği için çıkartılan materyali kullanmak için Malick'ten izin aldı ve kendi 43 dakikalık filmini oluşturdu. "Thy Kingdom Come", Orta Amerika'nın bu sıcak, trajik, acayip tatlı masallarını bir araya getiren 43 dakikalık bir film. Gerçek ve kurgunun büyüleyici ve biraz da tedirgin edici bir harmanını süren filmin, festivaller haricinde izlenip izlenemeyeceği henüz belirsiz.