Sağ Salim gibi keyifli bir yol macerasının senaristliğinden sonra yine bir yol komedisi ile karşımızdasınız. Ama bu sefer yönetmen koltuğunda siz varsınız. Terkdilmiş'ten sonra neden komedi türünü tercih ettiniz?
Korhan Uğur: Yıllardır komedi filmi çekmek istiyordum. Sağ Salim'i de ben çekmek istiyordum. Fakat birtakım imkansızlıklardan ötürü çekemedim. Komedi, aslında diğer bütün türler içinde en zoru fakat ülkemizde şaşırtıcı derecede komedi filmi enflasyonu yaşanıyor :) Dünya üzerinde sanırım oran olarak en çok komedi filmi yapan ülke bizizdir. (Böyle bir araştırma yapmadım ama tahmin ediyorum.) Gerçekte bu kadar zor olan birşeyi bu kadar özensiz yaparsanız elbette çok kötü örneklerle dolu olacaktır. Şu anki durumumuz bu. Kişisel olarak sinemadaki bütün türlere aynı mesafede yakın ve ilgiliyim. Bu seferki komedi oldu. Özel bir sebebi yok
Aşık olduğu kızı kaçırmak yerel kültürümüze var olan bir olgu peki neden işin içine damadın da kaçırılmasını soktunuz? :)
Korhan Uğur: Bana göre sinema tesadüfleri kurgulama sanatıdır. Özellikle iyi bir komedi filminin beslenebileceği tek şey tesadüflerdir. Kızkaçırmak çok sıradan ve hepimizin bildiği çok basit bir olay; fakat damatla beraber kızkaçırmak komik :))) Hikayenin başlangıcındaki bu durum ister istemez çeşitli komik tesadüfler zincirine kapı açıyor. Hani bazen gazetede bir haber okursunuz ve size çok tuhaf ve aykırı gelir. Bu haberi arkadaşlarla paylaşıp güler eğleniriz. Kızkaçırırken damat da kaçırmak bunun gibi bir şey...
Aslında yol komedisi çekmek oldukça meşakatli bir iş; tek mekan rahatlığı yok sonuçta. Çekimleriniz ne kadar sürdü, en zorlandığınız anlar nelerdi?
Korhan Uğur: Çekimler yaklaşık bir ay sürdü. Çekimler sırasındaki en büyük endişemiz havaydı. Çünkü Kasım ayında yaz filmi çekmeye çalıştık. Fakat havada çekim süresince bulut bile olmadı. İnanılmaz şanslıydık bu konuda. Yol filmi gerçekten zor. Başımıza neler geleceğini bilemediğimiz beklentiler ve endişeyle geçti her set günümüz. Yol ve arabalarla yapılan her set günü oldukça yorucuydu. Ama oyuncular ve tüm ekibimizin muhteşem enerjisiyle bu sıkıntılı ve zor süreci eğlenceli hale getirebildik.
Başrolleriniz gerçek hayatta evli bir çift, oyuncu seçim süreci nasıl gelişti? Özellikle mi böyle bir tercih yaptınız?
Korhan Uğur: Benim ilk başta bu konuda endişelerim vardı. Daha doğrusu pek tercih etmiyordum. Fakat yapımcımız Serpil Altın bunun daha iyi olacağı konusunda beni ikna etti ve öyle oldu. Daha sonrasında bu durum benim beklediğimin aksine sette çalışırken avantaja dönüştü. Bunda Emir ve Ceren'in projeye olan inancından dolayı payı büyük. Ama bana, "bir daha böyle evli çiftle çalışır mısınız?" diye sorarsanız, cevabım 'Emin değilim :))' olur. Çünkü her evli çift olan oyuncunun Emir ve Ceren kadar uyumlu olma ihtimali olmayabilir.
Yerli komedinin geldiği yeri nasıl görüyorsunuz? Sizin filminizi diğerlerinden ayıran unsurlar neler?
Korhan Uğur: Yerli komedi Türk sinemasının lokomotifi şu anda. Yerli komedi biterse Türk sineması biter. Bu derece önemli bir yerde. Fakat biraz daha özenli ve dikkatli yapmak gerekir. Benim komedi filmlerimde diğer birçok örneklerden farklı olarak, tek komik adam şovu tercih etmemem. Bunun yerine tesadüflere dayalı farklı tipte insanların karşılaşmalarına dayalı durum komedisini kullanmam. Komedi filmlerinin bir çoğu tv skeçleri tadında fakat sinemada böyle olmamalı. Skeç izlemek isteyenler televizyonda ya da internette bedavaya izleyebilirler sonuçta. Komedi sinemasınında bir tavrı olmalı televizyondan ayrılabilmesi için. En azından kendi komedi sinemam adına bunun için çabalıyorum.
Teşekkür ederiz.
Röportaj soruları : Duygu Kocabaylıoğlu