Hesabım
    Akademi'den Zor Karar

    Yıldızlar arasında dünyalar savaşırken Batman çıkageldi<br /><br />

    Altın Küre adayları geçtiğimiz hafta Batman Başlıyor, Dünyalar Savaşı, Yıldız Savaşları: Bölüm III-Sith'in İntikamı, Charlie'nin Çikolata Fabrikası, Narnia Günlükleri: Aslan, Dolap ve Cadı, King Kong ve Harry Potter ve Ateş Kadehi.

    Akademi adına açıklama yapan Richard Edlund, filmlerde görsel efekt kullanımı arttıkça seçim yapmanın giderek zorlaştığını belirtmiş. Bu dalda aday gösterilmek üzere ön elemeye tam 300 film girmiş ve liste 15 filme kadar indirilmiş. Daha sonra komite yukarıda saydığımız yedi film üzerinde karar kılmış ancak oldukça zorlanmışlar.

    Bu dalda sadece üç filmin aday gösterilmesini yetersiz bulduğunu itiraf eden Edlund, zamanla bu sayı beşe yükselecektir diyor.

    The Hollywood Reporter'ın bildirdiğine göre komiteden gelen dedikodular seçimin ne kadar zorlu olduğunu doğruluyormuş. Yedi filmlik kısa listeye girme yarışında komite son olarak Tim Burton'dan Ölü Gelin, Wallace ve Gromit Yaramaz Tavşana Karşı, Günah Şehri ve Fantastik Dörtlü gibi iddialı yapımları elemek zorunda kalmış.

    Oscar için yarışacak üç aday, tüm diğer kategorilerle birlikte 25 Ocak'ta açıklanacak. Oscarlar ise 5 Mart'ta sahiplerini bulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top